Alma Media > Uutinen > ”Välillä on hyvä pysähtyä miettimään, miten toimittajana käyttää saamaansa valtaa ja vastuuta”

”Välillä on hyvä pysähtyä miettimään, miten toimittajana käyttää saamaansa valtaa ja vastuuta”

Iltalehden terveystoimittajan Heljän Salosen mielestä työ voi olla energisoivaa, kunhan se on linjassa omien arvojen kanssa. Juuri nyt ilmasto- ja muiden kriisien aikakaudella, jokaisen toimittajan on tarpeen miettiä, mitä tarkoittaa vallan vahtikoirana toimiminen. Lue Heljän haastattelu, jossa hän kertoo, miten päätyi Almalle ja mikä hänelle on toimitustyössä merkityksellistä.

Miten päädyit Almalle? Tiesitkö aina, että sinusta tulee toimittaja?

Aloitin työurani 1980-luvulla, jolloin nuorille ahkerille toimittajille oli suuri kysyntä. Iltalehdessä sai tehdä paljon, nopeasti ja kaikkea. Se sopi minulle erittäin hyvin. En todellakaan tuolloin lainkaan arvannut, että vuonna 2022 olisin Iltalehdessä terveystoimittajana!

Kerrotko lyhyesti työ- ja opiskeluhistoriastasi?

Lähes valmistuin aineenopettajaksi, mutta toimitustyö vei mennessään. Työn ohessa olen osallistunut lukuisiin sekä työnantajan että muiden organisaatioiden järjestämiin koulutuksiin. Hyvin opettavainen kokemus monella tapaa oli lähes vuoden virkavapaa, jolloin asuin Pariisissa.

Mikä on sinulle merkityksellistä toimittajana?

Vastuullisuus kaikessa on merkityksellisintä. Se tarkoittaa vastuullisuutta haastateltavien ja aiheiden suhteen. Tällä hetkellä jokaisen toimittajan olisi syytä miettiä, mitä tarkoittaa vallan vahtikoirana toimiminen juuri nyt, ilmastokriisien aikakaudella.

Miksi juuri Alma? Suosittelisitko Almaa työpaikkana toimittajalle, miksi/miksi et?

Voin suositella Almaa toimittajalle työpaikkana: täällä saa ja pitää kysyä ne kaikkein vaikeimmat ja myös ne kaikkein ilmeisimmät kysymykset, joilla on merkitystä elämän suurissa ja pienissä kuvioissa.

Miten Alman visio (alla) ja/tai purpose (kestävän kasvun kiihdyttäminen #rohkeuskasvaa) linkittyy omaan työhösi?

Alman visio linkittyy oleellisesti toimittajan työhön. Toimittajan kannattaa aika ajoin tietoisesti hetkeksi maadoittua ja miettiä, miten hän toteuttaa saamaansa valtaa, vastuuta ja rohkeutta. Onko työ linjassa omien arvojen kanssa? Kun tämä on itselle selkeää, säilyy tekemisessä mielekkyys ja into. Silloin työ voi myös energisoida.

Lue Heljän artikkeleita Iltalehdessä.

  • Julkaistu: 20.9.2022, 15:23
  • Kategoria: Uutinen
  • Teema: journalismi, toissa-almalla

Jaa artikkeli

Lue seuraavaksi:

Lukijoiden luottamuksen säilyttäminen on median elinehto

Vastuullinen journalismi antaa totuudenmukaista tietoa siitä, mitä maailmassa tapahtuu, jotta…

Vastuullisuus

Toimitustyössä ollaan ajankohtaisten ja tärkeiden asioiden äärellä

Talouselämän toimituspäällikkö Anni Erkko pitää talousjournalismia erityisen kiehtovana, sillä talous…

Töissä Almalla

Nuoret kehittävät TET-palvelua yhteistyössä yritysten ja oppilaitosten kanssa

Alma Media, Monster ja Lasten ja nuorten säätiö kehittävät yhteistyössä…

Töissä Almalla