Alma Media > Mainostajalle > Alma Talk > Brand Talk 2022: Vuoden arvostetuimmat brändit on listattu 
Brand Talk 2022 -webinaari

Brand Talk 2022: Vuoden arvostetuimmat brändit on listattu 

Brand Talk 2022 -tilaisuudessa tunnetut suomalaiset brändit Fiskars ja Sinituote puhuvat muun muassa elämyksellisyydestä ja vastuullisuudesta brändimarkkinoinnissa. Lisäksi julkistettiin Suomen arvostetuimpien brändien TOP10-lista.

Suomalaiset laittoivat brändit jälleen järjestykseen

Brand Talk on Taloustutkimuksen ja Alma Median vuosittain järjestämä tilaisuus, jossa käydään läpi Taloustutkimuksen tekemän Brändien arvostus -tutkimuksen tuloksia. Tutkimuksessa nousee esiin Suomen tunnetuimmat ja arvostetuimmat brändit. Uutena tutkimusalueena on tänä vuonna muun muassa brändien vastuullisuus.

Vuoden 2022 arvostetuimmat brändit TOP10:

 1. Fiskars
 2. Abloy
 3. Havu Mäntysuopa
 4. Yle Areena
 5. Hyvää Suomesta -merkki
 6. Joutsenmerkki
 7. YLE
 8. SINI
 9. Arabia
 10. Lego
Brändien arvostus 2022 -tutkimus

Miten Fiskars ja SINI ovat onnistuneet brändimarkkinoinnillaan pääsemään arvostetuimpien brändien TOP10-listalle? Katso tallenne artikkelin alta ja ota vinkit talteen >>

Fiskars: Brändirakennuksen keskiössä asiakasymmärrys ja tunneyhteys

Fiskarsin tarkoitus on lisätä ihmisten onnellisuutta kodeissa ja puutarhoissa. Tämä happiness-ajattelu on punaisena lankana ohjaamassa kaikkea päivittäistä tekemistä kuten markkinointia, viestintää, tuotetarjoomaa ja jakelua. Fiskarsin viestintästrategiaa ohjaa muun muassa vahva ymmärrys siitä, minkälaista elämää kuluttaja elää ja minkälaisia tarpeita hänellä saattaa olla.

Innovointi pitää olla aina mukana

Fiskarsin lähes ikoniset designit ovat hyvin tarkkaan mietittyjä. Brändille on tärkeää, että tuotteet ovat ajattomia, kestäviä ja luotettavia. Tärkeänä pidetään myös innovointia ja uusiutumista. Jatkuva innovointi pitää yli 300-vuotiaan brändin yhä tuoreena ja kiinnostavana. Fiskars onnistui innovoimaan jotain sellaista, että jopa New York Times ja Vogue ovat huomioineet brändin. Katso Brand Talk -tallenteelta mistä innovaatiosta on kyse.

Marika Orkamo, Vice President Brand and Marketing, Fiskars
Marikan vinkki pr- ja markkinointiorganisaatioille:

”Kannattaa siirtyä pois tuotefokuksesta ja alkaa kertoa tarinoita. Kannattaa puhua elämyksellisyydestä ja kokemuksellisuudesta, ei pelkästään brändistä.”

Marika Orkamo, Vice President Brand and Marketing, Fiskars

”Kannattaa siirtyä pois tuotefokuksesta ja alkaa kertoa tarinoita. Kannattaa puhua elämyksellisyydestä ja kokemuksellisuudesta, ei pelkästään brändistä.”

Sinituote Oy: Vahvan brändin kulmakivet

Sinillä siivous sujuu – ja vahvan brändin rakentaminen. Jokainen kohtaaminen vahvistaa tai heikentää brändiä, joten markkinointia rakennetaan kaikkialla ja kaikessa. Tärkeät kohtaamispisteet brändiin ovat tuote, ostokokemus, asiakaspalvelu ja markkinointi. Kaikkien näiden kautta Sinituote luo hyvää fiilistä brändistään. Tuote on tärkein käyntikortti, sen täytyy olla hyvä pakkausta ja käyttökokemusta myöten.

Aito vastuullisuus voi olla valtava voimavara brändille

Kuluttajat haluavat valita vastuullisesti, mutta kompromisseja ei saa olla laadussa tai hinnassa. Sinituotteella vastuullisuus kuuluu jo tuotekehitykseen, ja esimerkiksi kotimainen tuotanto on yksi vastuullisuuden kulmakivistä, kuten ovat myös pitkäikäiset ja kestävät tuotteet, kierrätysmuovin käyttäminen ja erilaisiin hyväntekeväisyyksiin osallistuminen. Vastuullisuus näkyy Sini-tuotteissa huolellisesti mietityllä tavalla jo kaupassa pakkauksissa ja myymälämateriaaleissa.

Johanna Hamro-Drotz, CEO, Sinituote Oy
Johannan vinkki brändimarkkinoijille:

”Jotta brändi voi tulla vielä ekologisemmaksi, kannattaa etsiä ja ymmärtää oman tuotteen ekologinen näkökulma. Jos onnistuu löytämään sieltä sen pisteen, jota muuttamalla voi tehdä tuotteesta vielä ekologisemman, se kannattaa tehdä ja viestiä siitä näkyvästi.”

Johanna Hamro-Drotz, CEO, Sinituote Oy

Brand Talk 2022 -webinaari:
”Vuoden arvostetuimmat brändit”

Tervetuloa Brand Talkiin
Sampo Koskinen, Alma Media, Mediaratkaisut

Brändirakennuksen keskiössä asiakasymmärrys ja tunneyhteys
Marika Orkamo, Vice President Brand and Marketing, Fiskars

Vahvan brändin kulmakivet
Johanna Hamro-Drotz, CEO, Sinituote Oy

Miten hyödynnän Brändien arvostus -tutkimuksen tuloksia Suomi kohderyhmiksi -palvelun avulla
Katja Sipponen ja Jaakko Kaartinen


Mikä on Brändien arvostus -tutkimus?
Taloustutkimuksen vuosittain tekemä Brändien arvostus -tutkimus on paljon muutakin kuin ranking-listaus! Tutkimusraportti antaa laajan katsauksen tutkittuihin brändeihin sekä brändien kilpailukenttään, mahdollistaa kohderyhmätarkastelun ja tiedon vertaamisen 68 tuoteryhmässä ja 594 brändin kesken.

Brändien arvostus 2022 -tutkimus on tehty yhteistyössä Taloustutkimuksen ja Alma Median kanssa. Kysely toteutettiin Taloustutkimuksen nettipaneelissa keväällä 2022. Tutkimuksen kohderyhmänä on 15–79-vuotiaat suomalaiset valtakunnallisesti Ahvenanmaan maakuntaa lukuun ottamatta. Tutustu Brändien arvostus -tutkimukseen >>

 • Julkaistu: 29.8.2022, 11:45
 • Kategoria: Alma Talk, Mainostajalle
 • Teema: Brand Talk, Brändit ja markkinointi

Jaa artikkeli