Alma Media > Tiedotteet > Lehdistötiedote > Alma Medialle uudet Science Based Targets -aloitteen (SBTi) hyväksymät 1,5 asteen ilmastotavoitteet

Alma Medialle uudet Science Based Targets -aloitteen (SBTi) hyväksymät 1,5 asteen ilmastotavoitteet

Alma Media Oyj                                                   Lehdistötiedote                         21.07.2022 

ALMA MEDIALLE UUDET SCIENCE BASED TARGETS -ALOITTEEN (SBTI) HYVÄKSYMÄT 1,5 ASTEEN ILMASTOTAVOITTEET 

Alma Media on kiristänyt ilmastotavoitteitaan, jotka kattavat yrityksen oman toiminnan (Scope 1 ja 2) sekä alihankintaketjun (Scope 3) kasvihuonekaasupäästöt. Kansainvälinen Science Based Targets -organisaatio hyväksyi Alma Median kiristetyt pitkän aikavälin SBTi päästötavoitteet virallisesti kesäkuussa 2022. 

SBTi 1,5 ⁰C -tavoitteissa pyritään maailmanlaajuisesti rajoittamaan ilmaston lämpeneminen enintään 1,5 celsiusasteeseen.  

Alma Media kiristi ilmastotavoitteitaan  

Alma Media sitoutuu leikkaamaan absoluuttisia Scope 1 ja 2 -kasvihuonekaasupäästöjään 52 prosenttia vuoteen 2030 mennessä vuoteen 2019 verrattuna. Yhtiö keskittyy erityisesti työsuhdeautojen ja sähkön, toimitilojen kaukolämmön ja -kylmän päästöjen vähentämiseen. Alma Media sitoutuu myös samalla aikajänteellä supistamaan alihankintaketjussaan (Scope 3) kasvihuonekaasupäästöjä 14 prosenttia, keskittyen päästövähennyksiin esimerkiksi lehtituotteiden painamisessa, jakelussa ja materiaalien käytössä. 

Alma Media asetti vuonna 2018 maailman kolmantena media-alan yhtiönä Science Based Targets -aloitteen hyväksymät, tieteeseen perustuvat tavoitteet hiilidioksidipäästöjensä rajoittamiseksi. Kiristetyissä Pariisin ilmastosopimukseen perustuvissa tavoitteissaan Alma Media tukee Business Ambition for 1.5 °C -kampanjaa ja sitoutuu rajoittamaan maapallon lämpötilan nousun korkeintaan 1,5 celsiusasteeseen omassa toiminnassaan.  

Alma Median oman toiminnan hiilijalanjälki on jo matala ja liikevaihdosta yli 80 prosenttia on digitaalista. Yhtiön synnyttämistä kasvihuonekaasuista vain neljä prosenttia syntyy yrityksen omasta toiminnasta ja 96 prosenttia alihankintaketjusta.  

– Viimeisen reilun viiden vuoden aikana Alma Media on puolittanut oman toimintansa aiheuttamat kasvihuonekaasupäästönsä. Yhtiön liiketoiminnan digitransformaation eteneminen on tyrehdyttänyt ja tulee entisestään pienentämään yhtiön oman toiminnan sekä alihankintaketjun kasvihuonepäästöjä. Nopeuttaaksemme päästöleikkauksia olemme siirtyneet Suomessa jo päästöttömään uusiutuvaan sähköenergiaan ja nyt etsimme keinoja toteuttaa tämä myös muissa toimintamaissamme. Siirtymä vähähiiliseen yhteiskuntaan luo liiketoiminnallisia mahdollisuuksia sekä lisää resurssitehokkuutta. Paitsi entisestään parantamalla kiinteistöjen energiatehokkuuttamme, voimme journalismissa, digitaalisissa markkinapaikoissa ja palveluissamme kasvattaa ilmastotietoisuutta ja tuoda esiin kestäviä valintoja niin ihmisten yksityiselämässä kuin yritystoiminnassa, sanoo Alma Median viestintä- ja brändijohtaja Elina Kukkonen

– Yrityksillä on suuri vaikutusmahdollisuus ja myös vastuu hillitä ilmastonmuutosta. Asettamalla kunnianhimoiset päästötavoitteet kannamme vastuuta taistelussa ilmastonmuutosta vastaan, mihin meidän kaikkien − yritysten, yhteisöjen ja kansalaisten − tulee osallistua, Kukkonen jatkaa. 

Science Based Targets -aloitteesta lyhyesti 

  • Science Based Targets -aloitteen tavoitteena on kannustaa yrityksiä asettamaan tavoitteita, jotka ovat linjassa Pariisin ilmastosopimuksessa määriteltyjen globaalien vähennystavoitteiden kanssa. Se on yhteishanke CDP:n (the Carbon Disclosure Project), YK:n yritysvastuualoitteen (UN Global Compact), Maailman luonnonvarainstituutin WRI:n (World Resources Institute) ja WWF:n (World Wide Fund for Nature) välillä ja yksi We mean business -sitoumuksista. 

  • Aloite rohkaisee yrityksiä sitoutumaan tieteeseen perustuviin ilmastotavoitteisiin. Yritysten asettamien kasvihuonekaasupäästöjen vähentämistavoitteiden arvioidaan olevan tieteeseen perustuvia, jos ne vastaavat sellaisia toimia, joita ajankohtaisen ilmastotieteen mukaan tulee toteuttaa Pariisin ilmastosopimuksen tavoitteiden saavuttamiseksi. Vuonna 2015 hyväksytyn Pariisin ilmastosopimuksen tavoitteena on pitää maapallon keskilämpötilan nousu selvästi alle kahdessa asteessa suhteessa esiteolliseen aikaan ja pyrkiä toimiin, joilla lämpeneminen saataisiin rajattua alle 1,5 celsiusasteen. 

Lisätiedot:

Elina Kukkonen
Viestintä- ja brändijohtaja, puh.  010 665 2333

Jakelu: keskeiset tiedotusvälineet, www.almamedia.fi

Alma Media lyhyesti

Alma Media on voimakkaasti uudistuva, digitaaliseen mediaan ja palveluihin keskittyvä yhtiö. Rakennamme kestävää kasvua mediasta palveluihin tarjoten sisältöjä ja palveluja, jotka hyödyttävät käyttäjiä arjessa, työssä ja vapaa-ajalla. Suomessa tunnetuimpia brändejämme ovat muun muassa Kauppalehti, Talouselämä, Iltalehti, Etuovi.com sekä Nettiauto. Rekrytointipalvelujamme ovat muun muassa Tšekissä prace.cz ja jobs.cz, Slovakiassa Profesia.sk sekä Kroatiassa mojposao.net.

Suomessa liiketoimintaamme kuuluvat johtavat asumisen ja autoilun markkinapaikat, talous- ja ammattimediat, valtakunnallinen kuluttajamedia sekä sisältö- ja datapalvelut yrityksille ja ammattilaisille. Alman kansainvälinen liiketoiminta itäisessä Keski-Euroopassa, Ruotsissa ja Baltiassa koostuu rekrytointipalveluista, toimitilojen markkinapaikasta ja suoramarkkinointipalveluista.

Alma Mediassa työskentelee noin 1 500 ammattilaista ja yhtiö toimii 11 Euroopan maassa. Alma Median vuoden 2021 jatkuvien toimintojen liikevaihto oli 275,4 miljoonaa euroa, mistä digiliiketoiminnan osuus oli 76,9 %. Yhtiön osake noteerataan NASDAQ Helsingissä. Lue lisää: www.almamedia.fi.

  • Julkaistu: 21.7.2022, 08:00
  • Kategoria: Lehdistötiedote

Jaa artikkeli