Alma Media > Alma Media UusioUra-tapahtuman järjestäjäksi

Alma Media UusioUra-tapahtuman järjestäjäksi

Alma Media Oyj                                 Lehdistötiedote                              14.6.2022

ALMA MEDIA UUSIOURA-TAPAHTUMAN JÄRJESTÄJÄKSI

UusioUra on yli 45-vuotiaille työnhakijoille suunnattu rekrytointi- ja uravalmennustapahtuma, joka järjestettiin ensimmäisen kerran vuonna 2019. Alma Media on jatkossa tapahtuman järjestäjä. UusioUran perustaja ja Markkinointi Bravuurin toimitusjohtaja Riitta Rouhiainen jatkaa asiantuntijana.

– Tapahtuma tarjoaa paljon ajankohtaista tietoa, mutta se myös pyrkii muuttamaan käsityksiä yli 45-vuotiaista työntekijöistä. Vastuullisen työnantajan tärkeimpiä periaatteita on syrjimättömyys. Silti monet tässä ikäryhmässä kohtaavat osin tarpeettomiakin esteitä nopeasti muuttuvassa työelämässä, sanoo UusioUra-tapahtuman tuottaja Riitta Rouhiainen.

Rouhiaisen mukaan työmarkkinoilla on jo onneksi havahduttu siihen, kuinka suuri potentiaali ikääntyvissä työnhakijoissa on.

– UusioUran järjestämisessä olen toivonut leveämpiä hartioita, koska näen, että tällä tapahtumalla on paljon kasvun mahdollisuuksia ja läheskään kaikkia tapahtuman tarjoamia mahdollisuuksia tämän ryhmän työllistämiseen ei olla vielä käytetty. Myös tapahtuman näytteilleasettajille ja kumppaneille tapahtuma tarjoaa jatkossa parempia ja tehokkaampia mahdollisuuksia työntekijöiden/opiskelijoiden löytämiseen. Yhteisponnistuksena Alma Median kanssa UusioUra-tapahtuma nousee ihan uudelle tasolle ja toivottavasti se laajenee myös muualle Suomeen.

Myös Alma Median Business Eventsin johtaja Kirsi Stenberg on iloinen, että Alma Media voi järjestää tärkeän tapahtuman jatkossa.

– UusioUra on hyvä täydennys tapahtumatarjontaamme, sillä haluamme edesauttaa työntekijöiden ja työnantajien konkreettisia kohtaamisia. Hihat on kääritty ja tapahtuman tuotanto on täydessä vauhdissa. Toivotamme kaikki työtä tarjoavat ja työllistymistä tukevat yritykset tervetulleiksi mukaan, Stenberg kehottaa.

Suomessa on paljon erilaisia rekrytointi- ja työnhakutapahtumia, joissa kohderyhmänä on opiskelijat tai nuoret, jotka kaipaavat apua työllistymiseen. Alma Media -konserniin kuuluvan Monsterin markkinointijohtaja Annika Ruola muistuttaa, että tapahtumia, joissa kohderyhmänä olisi vanhemmat työnhakijat, järjestetään kuitenkin harvoin.

– Alma Media haluaa palvella kaikkia ikäryhmiä työelämään tutustuvista yläasteikäisistä pitkän linjan ammattilaisiin, jotka pohtivat uusia ura-mahdollisuuksia − ikähän ei määrittele ihmisen potentiaalia. Yksilön näkökulmasta työllistyminen tai uuden uran löytyminen voi tuoda merkityksellisyyden ja onnellisuuden tunnetta ja parantaa elämänlaatua. Hyvinvointiyhteiskunnan näkökulmasta on tärkeää, että työnantajat ja -tekijät kohtaisivat nykyistä paremmin, sillä työikäisen väestön supistuessa ikäihmisten työllistyminen on tärkeämpää kuin koskaan, Ruola jatkaa.

Ruotsalaiset edellä
Keskinäisen Työeläkevakuutusyhtiö Elon mukaan Suomessa voisi olla yli 80 000 työllistä nykyistä enemmän, mikäli 55–64-vuotiaiden työllisyysasteessa päästäisiin Ruotsin tasolle. Suomen työikäinen väestö on vuosien 2009–2020 välillä vähentynyt kumulatiivisesti jo noin 140 000 hengellä ja sen  ennustetaan vähenevän 76 000 henkilöllä vuoteen 2040 mennessä.

– Toki Ruotsissa on erilainen työmarkkinalainsäädäntö. Suomessa yksi merkittävä kohtaanto-ongelma − työpaikan sijainti − voidaan digitalisaation myötä ohittaa esimerkiksi tietotyössä, jos työ ei ole paikkasidonnaista ja sitä voi tehdä etänä. Toiseen pullonkaulaan, osaamisen puutteeseen, voidaan pureutua taas koulutuksella. Työelämän muuttuessa nopeasti, vaikkapa organisaatiomuutoksen takia, moni joutuu vaihtamaan työpaikkaansa ja jopa ammattiaan. Tarvittaviin tietoihin ja taitoihin tarvitaan jatkuvasti päivittämistä. Elinikäisestä oppimisesta on muodostunut osa oman työmarkkina-aseman turvaamista, Ruola kertoo ja jatkaa:

– Erityisesti keski-ikäisten ja sitä vanhempien työllistyminen voi olla haastavaa, vaikka voimme silloin olla parhaassa työiässämme. Tutkimusten mukaan yli 45-vuotiaat suomalaiset ovat sitoutuneita, joustavia, tarmokkaita, itseohjautuvia ja innovatiivisia. Vaikuttaminen ikäsyrjintään ja ennakkoasenteisiin, jotka eivät ole aiheellisia, vaatii tekoja ja pitkäjänteistä työtä.

Seuraava UusioUra-tapahtuma järjestetään 1.2.2023 Helsingin Kaapelitehtaalla. Tapahtuma on suunnattu kaikille yli 45-vuotiaille työttömille työnhakijoille ja työssäkäyville, jotka ovat kiinnostuneita yrittämisestä tai hakevat uutta työ- tai opiskelupaikkaa. Siellä on mahdollisuus verkostoitua ja keskustella työnantajien kanssa sekä kuulla puheenvuoroja esimerkiksi tulevaisuuden työelämätaidoista, rekrytoijien valintaperusteista sekä oman osaamisensa markkinoinnista. Näytteilleasettajina ovat yritysten ja oppilaitosten lisäksi monet työllistymistä edistävät organisaatiot.

Lisätietoja:

Kirsi Stenberg

Johtaja, Alma Media Business Events

puh. 010 665 2788
kirsi.stenberg(at)almamedia.fi

 

Jakelu: keskeiset tiedotusvälineet, www.almamedia.fi

Alma Media lyhyesti

Alma Media on voimakkaasti uudistuva, digitaaliseen mediaan ja palveluihin keskittyvä yhtiö. Rakennamme kestävää kasvua mediasta palveluihin tarjoten sisältöjä ja palveluja, jotka hyödyttävät käyttäjiä arjessa, työssä ja vapaa-ajalla. Suomessa tunnetuimpia brändejämme ovat muun muassa Kauppalehti, Talouselämä, Iltalehti, Etuovi.com sekä Nettiauto. Rekrytointipalvelujamme ovat muun muassa Tšekissä prace.cz ja jobs.cz, Slovakiassa Profesia.sk sekä Kroatiassa mojposao.net.

Suomessa liiketoimintaamme kuuluvat johtavat asumisen ja autoilun markkinapaikat, talous- ja ammattimediat, valtakunnallinen kuluttajamedia sekä sisältö- ja datapalvelut yrityksille ja ammattilaisille. Alman kansainvälinen liiketoiminta itäisessä Keski-Euroopassa, Ruotsissa ja Baltiassa koostuu rekrytointipalveluista, toimitilojen markkinapaikasta ja suoramarkkinointipalveluista.

Alma Mediassa työskentelee noin 1 500 ammattilaista ja yhtiö toimii 11 Euroopan maassa. Alma Median vuoden 2021 jatkuvien toimintojen liikevaihto oli 275,4 miljoonaa euroa, mistä digiliiketoiminnan osuus oli 76,9 %. Yhtiön osake noteerataan NASDAQ Helsingissä. Lue lisää: www.almamedia.fi.

  • Julkaistu: 14.6.2022, 08:00
  • Kategoria:

Jaa artikkeli