Alma Media > Tiedotteet > Lehdistötiedote > Alma Media tukee ukrainalaisten työnhakua: työpaikkaportaali ukrainalaisille työnhakijoille

Alma Media tukee ukrainalaisten työnhakua: työpaikkaportaali ukrainalaisille työnhakijoille

Alma Media Oyj                         Lehdistötiedote                         22.4.2022  

ALMA MEDIA TUKEE UKRAINALAISTEN TYÖNHAKUA: TYÖPAIKKAPORTAALI UKRAINALAISILLE TYÖNHAKIJOILLE

Alma Median Alma Career -liiketoimintasegmentti, joka on erikoistunut rekrytointiratkaisuihin, on julkaissut työpaikkaportaali Workania.eu:n ukrainalaisille työnhakijoille. Alma Careerin Tšekin ja Slovakian maaorganisaatioiden yhteistyössä luoma portaali kokoaa Alma Careerin toimintamaiden rekrytointisivustoilta ukrainalaisille sopivat työpaikat yhteen palveluun. Ukrainalaisia saapuu pakolaisina miljoonittain Itäisen Keski-Euroopan maihin, jotka ovat myös Alma Careerin toimintamaita. 

Alma Career -maat ovat tarjonneet ukrainalaisille pakolaisille sopivia työpaikkoja omien maidensa rekrytointisivustoilla välittömästä sodan alettua. Workania.eu-palvelu kokoaa nämä nyt yhteen. Aluksi palvelu sisältää työpaikkailmoituksia Tšekin, Slovakian, Kroatian, Slovenian ja Puolan rekrytointisivuilta: jobs.cz, prace.cz, profesia.sk, moj-posao.net, deloglasnik.si ja pracazarogiem.pl. Baltian maat ja Suomen Monster.fi integroivat omien sivustojensa ukrainalaisille sopivat työpaikkailmoitukset palveluun lähiviikkoina. Alma Careerin rekrytointisivustojen verkosto Slovakiassa, Tšekissä, Puolassa, Virossa, Latviassa, Liettuassa, Kroatiassa, Sloveniassa, Bosnia ja Hertsegovinassa ja Suomessa tavoittaa yhteensä noin 175 000 työpaikkoja ilmoittavaa yritystä (2021).  

”Workania.eu-palvelussa on yli 7000 työtarjousta, ja työpaikkailmoitusten ja sivustoliikenteen määrä kasvaa jatkuvasti. Pakolaisvirta Ukrainasta Tšekkiin, Slovakiaan ja Puolaan on nyt noin kolme miljoonaa henkeä, joista arviomme noin 40—50 prosentin etsivän työtä. Pakolaisia on tuettava työnhaussa heti. Emme tiedä kuinka kauan sota kestää ja pakolaisia on Itä-Euroopan maissa jo nyt miljoonia, kommentoi Alma Career Centralin johtaja Milan Jasný Tšekistä.    

Workania.eu-palvelussa ukrainalaisille sopivien työpaikkojen kirjo vaihtelee IT-työstä vastaanottovirkailijoihin, automekaanikoihin, kuvausjärjestelijöihin ja sisältävät työnimikkeitä, kuten HR-järjestelmänvalvoja, sähköasentaja, SAP-asiantuntija ja rakennustyöntekijä.     

Palvelun kieli on ukraina, mutta siitä on kieliversiot myös tšekin ja slovakian kielellä. Lisäksi Slovakiassa palvelun kautta tarjotaan veloituksetta myös työnhakuun liittyvää asiakaspalveluapua ukrainaksi.   

”Workania.eu-palvelu on luotu tukemaan ukrainalaisia humanitaarisen kriisin keskellä. Se on edelleen sen päätehtävä, mutta tarjoaa myös konkreettisen esimerkin Alma Career -maiden tiivistyvästä yhteistyöstä ja toiminnan tehokkuuden lisääntymisestä. Tämä luo pohjaa myös yhteiselle tuotekehitykselle: yhteistyössä maat voivat saada aikaan enemmän kuin erillisinä organisaatioina, kommentoi Alman Careerin johtaja Vesa-Pekka Kirsi.  

Workania.eu-palvelu:  

Робота для льдей з України – Workania 

Lisätiedot: Elina Kukkonen, Viestintä- ja brändijohtaja, puh. 010 665 2333

Alma Media lyhyesti

Alma Media on voimakkaasti uudistuva, digitaaliseen mediaan ja palveluihin keskittyvä yhtiö. Rakennamme kestävää kasvua mediasta palveluihin tarjoten sisältöjä ja palveluja, jotka hyödyttävät käyttäjiä arjessa, työssä ja vapaa-ajalla. Suomessa tunnetuimpia brändejämme ovat muun muassa Kauppalehti, Talouselämä, Iltalehti, Etuovi.com sekä Nettiauto. Rekrytointipalvelujamme ovat muun muassa Tšekissä prace.cz ja jobs.cz, Slovakiassa Profesia.sk sekä Kroatiassa mojposao.net.

Suomessa liiketoimintaamme kuuluvat johtavat asumisen ja autoilun markkinapaikat, talous- ja ammattimediat, valtakunnallinen kuluttajamedia sekä sisältö- ja datapalvelut ammattilaisille ja yrityksille. Alman kansainvälinen liiketoiminta itäisessä Keski-Euroopassa, Ruotsissa ja Baltiassa koostuu rekrytointipalveluista, toimitilojen markkinapaikasta ja suoramarkkinointipalveluista.

Alma Mediassa työskentelee noin 1 500 ammattilaista ja yhtiö toimii 11 Euroopan maassa. Alma Median vuoden 2021 jatkuvien toimintojen liikevaihto oli 275,4 miljoonaa euroa. Yhtiön osake noteerataan NASDAQ Helsingissä. Lue lisää: www.almamedia.fi.

  • Julkaistu: 22.4.2022, 09:00
  • Kategoria: Lehdistötiedote

Jaa artikkeli