Alma Media > Uutinen > Hätä Ukrainassa koskettaa syvästi − Alma Media auttaa itäisen Keski-Euroopan maissa monin tavoin

Hätä Ukrainassa koskettaa syvästi − Alma Media auttaa itäisen Keski-Euroopan maissa monin tavoin

Hätä Ukrainassa on suuri. Ukrainan kohtalo huolestuttaa ja koskettaa meitä kaikkia. Alma Median toimintamaat itäisessä Keski-Euroopassa, jotka käsittävät lähes kolmanneksen yrityksen liikevaihdosta ja puolet henkilökunnasta, ovat kriisiä lähellä niin maantieteellisesti kuin henkisesti − Slovakia on myös Ukrainan naapurimaa. Alma Media auttaa kriisissä ja ukrainalaisia pakolaisia paitsi yhtiönä, myös toimintamaissa paikallisesti lähellä kriisiä.

Pakolaisvirta kasvaa: yli 1 miljoonaa naista ja lasta saapuu Slovakiaan, Puolaan ja Tšekkiin. Osa muissa maissa olleista ukrainalaisista miespuolisista siirtotyöläisistä lähtevät takaisin kotimaahansa osallistumaan sotaan. Yksi keskeinen tapa on nopea apu auttaa pakolaisia selviytymään. Alma Mediassa on kehitteillä tapoja auttaa yrityksiä työllistämään ukrainalaisia pakolaisia sekä uusia aloitteita, joilla ukrainalaista työvoimapulaa pystytään myös paikkaamaan.

Alma on luotettavan tiedon välittäjä, jolla on vahva paikallinen sydän
Uutisille on suurta kysyntää Iltalehden sekä Alma Median ammatti- ja bisnesmedian puolella. Sodasta johtuva vakava kriisi on yksi vaativimmista ja stressaavimmista uutistapahtumista. Uutisointia tarvitaan kriiseissä erityisesti, paitsi pitämään ihmiset maailmantapahtumista kartalla, myös vastaamaan totuudella disinformaatioon.

Alma Media osoittaa tukensa Ukrainalle. Olemme keränneet varoja Punaisen Ristin katastrofirahastoon, joka toimittaa humanitaarista apua kriisin keskelle. Me uskomme, että pienetkin teot ovat tärkeitä. Meille keskeistä on, että voimme myös itse hyödyntää maantieteellistä verkostoamme auttamalla laajasti lähempänä kriisiä. Tässä esimerkkejä toimenpiteistä, joita olemme tehneet ukrainalaisten auttamiseksi:

  • Tšekki: työtarjousten luokittelu ”Ukrainasta tuleville pakolaisille” ja ukrainalaisten pakolaisten hyväksi tehtävät lainsäädäntömuutokset Tšekin työ- ja sosiaaliministeriön kanssa.
  • Slovakia: ukrainaa puhuvan henkilöstön palkkaus ja ukrainalaisten pakolaisten auttaminen työpaikkojen etsinnässä. Ilmaista apua työpaikkamainontaan ja apua kansalaisjärjestöille ukrainaa puhuvien työntekijöiden löytämisessä. Profesialaiset luovuttavat myös verta toimipaikallaan.
  • Viro, Latvia ja Liettua: uuden kategorian kehittäminen pakolaisille suunnatuille työpaikoille sekä ilmainen työpaikkamainoskampanja näihin tehtäviin liittyen.
  • Kroatia: Punaiselle Ristille ja Unicef Kroatialle ilmaisen mainonnan tarjontaa sekä ilmaisia PR-artikkeleita lahjoituksia ja tarvikkeita varten. Pakolaisia vastaanottavien yhdistysten auttaminen työnhaussa ja pakolaiskoulutuksissa sekä työportaalissa ukrainalaisten auttaminen työpaikkojen löytämiseksi.
  • Suomi: pro bono -kampanjatilan tarjoaminen lahjoituksille Punaiselle Ristille. Punaisen Ristin lahjoituspainike verkkosivustoille yksityishenkilöiden ja yritysten suorille lahjoituksille. Unicefin varainhankintakampanjan julkaiseminen. Lisäksi Iltalehti lahjoittaa 50 prosenttia perjantain 4.3.2022 irtonumeromyynnistä Punaisen Ristin sekä Unicefin kautta.
  • Alma Media -konserni: 20.000 euron lahjoitus People in Need -järjestölle, joka on yksi Keski-Euroopan suurimmista kansalaisjärjestöistä sodan uhrien auttamiseksi. Lahjoitus ohjataan eteenpäin LMC:n ja Profesian kautta Tšekissä ja Slovakiassa.

Yhteistyössä eri tahojen kanssa jatkamme toimenpiteitä ukrainalaisten auttamiseksi. Kannustamme jatkossakin organisaatioita ja yksityishenkilöitä tukemaan Ukrainan kansaa ja levittämään auttamishalua myös muualle. On meidän kaikkien tehtävä ja vastuu osoittaa Ukrainalle, ettei se ole yksin.

  • Julkaistu: 4.3.2022, 13:00
  • Kategoria: Uutinen

Jaa artikkeli