Alma Media > Uutinen > Nuoria tulevaisuuden työelämään valmistava oppituntivideo kouluihin

Nuoria tulevaisuuden työelämään valmistava oppituntivideo kouluihin

Yhteistyössä Lasten ja nuorten säätiö ja Alma Media.  

Lasten ja nuorten säätiö ja Alma Media ovat tuottaneet yhteistyössä oppituntivideon koulujen ja oppilaitosten käyttöön. Video on suunnattu 9. luokkalaisille ja toisen asteen opiskelijoille eli 15–18-vuotiaille nuorille. Oppituntivideon tavoitteena on auttaa nuoria hahmottamaan muuttuvia tulevaisuuden työelämän tarpeita ja helpottaa orientaatiota työelämään. Oppituntivideo painottaa myös omaan hyvinvointiin ja jaksamiseen panostamisen tärkeyttä. 

Videon kouluttajat ovat Otto Tähkäpää ja Tomi Kaukinen. Tähkäpää toimii Lasten ja nuorten säätiön tulevaisuusasiantuntijana. Työssään Tähkäpää on perehtynyt erityisesti työn, osaamisen ja oppimisen tulevaisuuksiin. Tomi Kaukinen on yrittäjä, joka vetää omaa nettisivustoa, jossa hän kertoo avoimesti oman uransa onnistumisista, epäonnistumisista sekä uupumisestaan. Työssään Kaukinen auttaa nuoria ja yrityksiä välttämään itse tekemiänsä virheitä. Hän on Evento Awards 2020 Vuoden Puhuja ”Tarinankertoja” -kategorian finalisti.

Suuri osa nuorista näkee työelämän pelottavana ja yli-inhimillisiä suorituksia vaativana. Nuorisobarometrin (2019) mukaan valtaosa nuorista on sitä mieltä, että työelämä polttaa ihmisiä ennenaikaisesti loppuun. Julkinen keskustelu antaa ymmärtää, että vaatimukset opiskeluissa ja työelämässä ovat kasvaneet, ja pärjätäkseen niissä nuorten pitää pystyä lähes yli-inhimillisiin suorituksiin. Koronan myötä nuorten näkymät työelämästä ovat synkentyneet edelleen, sillä korona on heikentänyt nuorten työllisyystilannetta eniten.  

”Tätä synkkää työelämäkuvaa halusimme lähteä muuttamaan ja tuoda nuorille tietoa ja keinoja, kuinka heillä on mahdollisuus vaikuttaa omaan tulevaisuuteensa ja siihen, miten työelämässä pärjää ihan normaalin tason tekemisellä. Kukaan ei odota heiltä yli-inhimillisiä suorituksia eikä heidän tulisi odottaa niitä itseltäänkään,” sanoo Lasten ja nuorten säätiön toiminnanjohtaja Olli Alanen.  

”Suomi on jo neljättä vuotta peräkkäin maailman onnellisin kansa YK:n onnellisuusraportissa, joten tuntuu pysäyttävältä, että onnellisuutemme ei heijastu työelämäämme ja varsinkaan nuoriin. Nuorten hyvinvoinnin kannalta on olennaista avata heille positiivisia tulevaisuuskuvia työelämästä. Koulujen ja oppilaitosten rooli on keskeinen, joten toivomme oppituntivideon auttavan keskusteluissa ja tarjoavan konkreettisia keinoja nuoren paremman tulevaisuuden rakentamiseen,” sanoo Alma Median viestintä- ja brändijohtaja Elina Kukkonen.  

Tulevaisuuden työelämä nuorille -oppituntivideo on osa Onni työssä -koulutussarjaa. Onni työssä on Alma Median käynnistämä yhteiskunnallinen viestintäprojekti, jonka tavoitteena on parantaa ja kehittää suomalaista työelämää. Projektissa on aiemmin julkaistu kaikille avoin ja maksuton työelämätaitoja kehittävä 8-osainen verkkokurssi Seduo -koulutusalustalla. Myös työnhakupalvelu Monster.fi on julkaissut maksuttomia työnhakuun valmentavia koulutusvideoita, joissa autetaan työnhakuprosessissa hakijoita tunnistamaan ja tuomaan esiin omat vahvuutensa. Koulutusvideot soveltuvat niin nuorille kuin aikuisille työnhakijoille. Lisäksi Onni työssä -sivustoa kokoaa yhteen ratkaisukeskeistä sisältöä työelämän kehittämiseksi. Onni työssä -projektin tavoitteena on, että Suomesta tulee maailman onnellisin kansa myös työelämässä.   

Lasten ja nuorten säätiö on Alma Median pitkäaikainen yhteistyökumppani nuorten paremman tulevaisuuden rakentamisessa.  

Lisätiedot  

Olli Alanen, toiminnanjohtaja, Lasten ja nuorten säätiö 

Puh.  050 502 5007

Elina Kukkonen, viestintä- ja brändijohtaja, Alma Media 

Puh. 010 665  2333  

  

  • Julkaistu: 3.11.2021, 14:23
  • Kategoria: Uutinen
  • Teema: Almassa tapahtuu

Jaa artikkeli