Alma Media > Uutinen > Almassa työskennellään monipaikkaisesti – toimistolla ja etänä

Almassa työskennellään monipaikkaisesti – toimistolla ja etänä

Korona-epidemia siirsi keväällä 2020 almalaiset muiden toimistotyötä tekevien tapaan kotikonttoreille. Siirtyminen etätyöhön sujui hyvin ja positiivisten kokemusten kannustamana Almalla lähdettiin jo saman vuoden syksyllä valmistelemaan uudenlaista työn tekemisen mallia. Almalaisten kokemuksia etätyöstä ja toiveita tulevasta työskentelymallista kartoitettiin laajalla kyselyllä otsikolla ”Kohti uutta normaalia”. Suurin osa almalaisista toivoi myös jatkossa etä- ja toimistotyön yhdistyvän joustavasti.

-Almassa etätyötä tehdään selvästi enemmän kuin koronaa edeltävänä aikana, mutta toisaalta myös toimistolla tehtävälle työlle näyttää edelleen olevan tilausta. Almalaiset ovat voineet lähes koko epidemian ajan työskennellä halutessaan myös toimistolla ja tätä mahdollisuutta suuri osa henkilöstöstä on käyttänytkin. Työyhteisöllämme on selvää imua ja almalaisille tunnusomaista yhdessä tekemistä arvostetaan, kertoo Alman henkilöstöjohtaja Virpi Juvonen.

Lokakuun alussa 2021, Almassa otettiin käyttöön jo viime vuoden lopulla lanseeratut monipaikkaisen työn periaatteet. Monipaikkainen työ perustuu luottamuksen ja vastuun tasapainoiseen suhteeseen, joka on Almalla onnistunut hienosti. Tavoitteena on joustavuuden, tuottavuuden ja työhyvinvoinnin lisääminen. Etätyö on osa monipaikkaista työtä ja teemme sitä Almalla työn luonne huomioiden. Käytännössä tiimeittäin on suunniteltu, missä tilanteissa työtä tehdään jatkossa toimistolla ja missä määrin etänä – juuri omaan toimintaan sopivalla tavalla.

Uusi monipaikkainen työskentely on lähtenyt liikkeelle varsin sujuvasti.

-Monipaikkainen mallimme on oma, almalainen toteutus. Perustana on ollut henkilöstöltä saatu palaute ja toisaalta tiimeissä sovitut oman tiimin työskentelyä tukevat monipaikkaisen työn pelisäännöt. Myös toimitiloja on kehitetty monipaikkaisen työn huomioivilla tila- ja kalusteratkaisuilla. Epäilemättä lähikuukausina hienosäätöä tehdään ja pelisäännöt tarkentuvat, kunhan ensin kokemuksia kertyy ja pääsemme niitä yhdessä kehittämään, Juvonen arvioi.

Monipaikkainen työ on hieno mahdollisuus – almalaiset hoitavat hommat laadukkaasti, missä ikinä ovatkin!

  • Julkaistu: 27.10.2021, 14:00
  • Kategoria: Uutinen
  • Teema: toissa-almalla

Jaa artikkeli

Lue seuraavaksi:

Toimitustyössä ollaan ajankohtaisten ja tärkeiden asioiden äärellä

Talouselämän toimituspäällikkö Anni Erkko pitää talousjournalismia erityisen kiehtovana, sillä talous…

Töissä Almalla

”Välillä on hyvä pysähtyä miettimään, miten toimittajana käyttää saamaansa valtaa ja vastuuta”

Iltalehden terveystoimittajan Heljän Salosen mielestä työ voi olla energisoivaa, kunhan…

Töissä Almalla

Nuoret kehittävät TET-palvelua yhteistyössä yritysten ja oppilaitosten kanssa

Alma Media, Monster ja Lasten ja nuorten säätiö kehittävät yhteistyössä…

Töissä Almalla