Alma Media > Tiedotteet > Pörssitiedote > Alma Media on asettanut uudet pitkän aikavälin taloudelliset tavoitteet

Alma Media on asettanut uudet pitkän aikavälin taloudelliset tavoitteet

Alma Media Oyj                        Sisäpiiritieto 16.9.2021 klo 9.15

ALMA MEDIA ON ASETTANUT UUDET PITKÄN AIKAVÄLIN TALOUDELLISET TAVOITTEET

Alma Median hallitus on päättänyt asettaa uudet konsernin pitkän aikavälin taloudelliset tavoitteet. Yhtiön pitkän aikavälin taloudelliset tavoitteet liittyvät liiketoiminnan kasvuun, kannattavuuteen ja vakavaraisuuteen.

Pitkän aikavälin taloudelliset tavoitteet ovat:

  • Kasvu: liikevaihdon vuosittainen kasvu yli 5 prosenttia
  • Kannattavuus: Oikaistu liikevoittomarginaali yli 20 prosenttia
  • Vakavaraisuustavoite: nettovelan suhde käyttökatteeseen alle 2,5  

Pitkän aikavälin tavoitteet ovat IFRS-laskentaperiaatteiden mukaiset.

– Alma Media on viime vuosien aikana läpikäynyt merkittävän muutoksen luopuessaan alueellisesta media- ja painoliiketoiminnasta ja investoituaan digitaaliseen markkinapaikkaliiketoimintaan. Asetetut pitkän aikavälin taloudelliset tavoitteet heijastavat yhtiön uutta rakennetta, strategiaa ja tahtotilaa Euroopan johtavaksi digitaalisten sisältöjen, markkinapaikkojen ja palvelujen yhtiöksi, Alma Median toimitusjohtaja Kai Telanne sanoo.

Tavoitetaso 1–6/2021 2020 2019 2018
Liikevaihdon kasvu > 5 % 13,3 % -8,0 % -1,8 % 2,4 %
Oikaistu liikevoittomarginaali >20 % 21,4 % 19,7 % 19,8 % 18,7 %
Nettovelan ja käyttökatteen suhde < 2,5 % 3,1 % -0,2 % 0,3 % 0,0 %

Liikevaihdon vuosittaisella kasvulla (yli 5 %) tarkoitetaan erityisesti vuoden 2022 ja sen jälkeisiä vuosia. Vuoden 2021 liikevaihdon kasvu ylittää selvästi 5 %:n tason. Liikevaihdon kasvutavoite sisältää myös mahdolliset yritysostot.

Alma Median osingonjakopolitiikka säilyy muuttumattomana. Yhtiön tavoitteena on jakaa osinkona yli 50 prosenttia osakekohtaisesta tuloksesta.  Osinkoa ei kuitenkaan enää esitetä osana yhtiön pitkänaikavälin taloudellisia tavoitteita, vaan osana erillistä yhtiön osingonjakopolitiikkaa.

Strategia

Alma Media jatkaa strategiansa toteuttamista, joka perustuu ydinliiketoiminnan digitaaliseen transformaatioon, digitaalisen liiketoiminnan kasvuun ja kansainvälistymiseen.

Yhtiön visio

Alma Media on osana strategiaprosessiaan myös kirkastanut yhtiön vision: ”We inspire human curiosity and choice”. Uskomme, että yhteiskunnassa ja yrityksissä syntyy kestävää kasvua, kun yksilöillä on vapaus ja mahdollisuus tehdä valintoja silloin, kun niillä on eniten merkitystä.

Pääomamarkkinapäivä 16.9.2021

Yhtiö esittelee tarkemmin strategiaansa ja päivitettyjä pitkän aikavälin taloudellisia tavoitteitaan pääomamarkkinapäivässä, joka järjestetään tänään Helsingissä. Esitykset alkavat klo 13.00 ja niitä voi seurata suorana https://almamedia.videosync.fi/2021-09-16-almamediacmdevent/register. Webcastin tallenteet tulevat saataville iltapäivällä osoitteessa https://www.almamedia.fi/paaomamarkkinapaiva-2021/

Lisätietoja:
Talous- ja rahoitusjohtaja Juha Nuutinen, puhelin 010 665 3873

Jakelu: NASDAQ Helsinki, keskeiset tiedotusvälineet, www.almamedia.fi

Alma Media lyhyesti

Alma Media on voimakkaasti uudistuva monikanavainen mediayhtiö. Rakennamme kestävää kasvua mediasta palveluihin tarjoten sisältöjä ja palveluja, jotka hyödyttävät käyttäjiä arjessa, työssä ja vapaa-ajalla. Suomessa tunnetuimpia brändejämme ovat muun muassa Kauppalehti, Talouselämä, Iltalehti, Etuovi.com, Nettiauto sekä Nettimoto. Rekrytointipalvelujamme ovat muun muassa Tšekissä prace.cz ja jobs.cz, Slovakiassa Profesia.sk sekä Kroatiassa mojposao.net.

Alma Mediassa työskentelee noin 1 500 ammattilaista ja yhtiö toimii 11 Euroopan maassa. Alma Median vuoden 2020 jatkuvien toimintojen liikevaihto oli 230,2 miljoonaa euroa. Yhtiön osake noteerataan NASDAQ Helsingissä. Lue lisää: www.almamedia.fi.

  • Julkaistu: 16.9.2021, 09:15
  • Kategoria: Pörssitiedote

Jaa artikkeli