Alma Media > Tiedotteet > Lehdistötiedote > Alma Media saanut päätökseen Nettix-yrityskaupan

Alma Media saanut päätökseen Nettix-yrityskaupan

Alma Media Oyj                                                            1.4.2021

ALMA MEDIA SAANUT PÄÄTÖKSEEN NETTIX-YRITYSKAUPAN

Alma Media on saanut päätökseen Nettix Oy:n, Suomen johtavien moottorialan markkinapaikkojen, yrityskaupan Otava-konsernilta. Kauppa julkistettiin 5.3.2021.

Nettix Oy:n hankinta on jatkumoa Alma Median digitaaliseen mediaan ja palveluihin keskittyvälle strategialle. Nettix vahvistaa Alma Median markkinapaikkaliiketoimintaa Suomessa erityisesti autoilun ja liikkumisen palveluissa.

Alma Medialle siirtyy 1.4.2021 alkaen yhteensä 39 Nettix Oy:n työntekijää (kokopäiväiseksi muutettuna).

Nettix Oy raportoidaan osana Alma Consumer -liiketoimintasegmenttiä toisesta vuosineljänneksestä 2021 alkaen. Nettix Oy:n liikevaihto oli vuonna 2020 22,5 miljoonaa euroa, käyttökate 11,2 miljoonaa euroa ja liikevoitto 10,0 miljoonaa euroa.

Järjestely ja sen rahoittaminen

Ostettavan liiketoiminnan velaton kauppahinta (enterprise value) on 170 milj. euroa. Kauppahinta suoritetaan käteisellä, jonka suorittamiseksi Alma Media on sopinut yrityskauppaa varten tavanomaisten ehtojen mukaisen velkarahoituksen.

Alma Media rahoittaa kaupan täysimääräisesti velalla ja on allekirjoittanut sopimuksen OP Yrityspankki Oyj:n kanssa 220 milj. euron väliaikaisrahoituksesta (”bridge-rahoitus”), joka erääntyy maksettavaksi viimeistään 18 kuukauden kuluttua yrityskaupan toteutumisesta. Rahoitus kattoi myös Alma Median joulukuussa julkistaman Alma Mediapartnersin vähemmistöosuuden hankinnan 53 miljoonalla eurolla. Alma Media tulee muuntamaan järjestelyn pitkäaikaiseksi rahoitukseksi vuoden 2021 aikana.

Alma Media arvioi, että yrityskaupasta syntyy noin 1,5 miljoonan euron vuotuiset synergiaedut vuoteen 2022 mennessä ja ne liittyvät pääasiassa mediamyyntiin, tukitoimintoihin, tiloihin ja tietojärjestelmiin sekä IT-kehitykseen.

Yrityskauppaan liittyvien transaktiokustannusten arvioidaan olevan 1,5 miljoonaa euroa, josta 0,5 miljoonaa euroa on kirjattu kuluksi vuodelle 2020.

Lisätietoja:
Juha Nuutinen, talous- ja rahoitusjohtaja, Alma Media, puh. 010 665 3873

Alma Media lyhyesti

Alma Media on uudistuva digitaaliseen palveluliiketoimintaan ja journalistisiin sisältöihin keskittyvä mediakonserni. Yhtiön tunnetuimpia brändejä ovat Kauppalehti, Talouselämä, Iltalehti, Etuovi.com ja Monster. Alma Media rakentaa kestävää kasvua mediasta palveluihin tarjoten sisältöjä ja palveluja, jotka hyödyttävät käyttäjiä arjessa, työssä ja vapaa-ajalla. Alma Media toimii 11 Euroopan maassa. Alma Mediassa työskentelee noin 1 500 ammattilaista. Alma Median vuoden 2020 jatkuvien toimintojen liikevaihto oli 230,2 miljoonaa euroa. Yhtiön osake noteerataan NASDAQ Helsingissä. Lue lisää: www.almamedia.fi

  • Julkaistu: 1.4.2021, 12:00
  • Kategoria: Lehdistötiedote

Jaa artikkeli