Alma Media > Uutinen > Osaajat Almalla – Tero Kallioniemi: dataa liiketoimintojen tarpeisiin

Osaajat Almalla – Tero Kallioniemi: dataa liiketoimintojen tarpeisiin

Tero Kallioniemi työskentelee Alma Talentilla Head of Customer Data and Insight -roolissa. Käytännössä rooli pitää sisällään talous- ja ammattilaismedioihin sekä digitaalisiin palveluihin keskittyneen Alma Talentin liiketoiminnan tietovaraston kehittämistä ja ylläpitoa, asiakasanalytiikan sekä kohderyhmäpoimintojen parissa työskentelyä. Tero vastaa tiimin toiminnasta ja työn sujuvuudesta. Isommassa kuvassa Teron tehtävänä on viedä Alma Talentin data- ja analytiikkatekemistä eteenpäin ja mahdollistaa datan monipuolinen hyödyntäminen eri liiketoiminnoissa. Käytännön tasolla työnkuva muodostuu lähinnä erilaisista palavereista ja workshopeista oman, datatiimien sekä liiketoimintojen kanssa.

”Palavereita on paljon, siitä ei pääse mihinkään. Aiheet ja tilanteet vaihtuvat kuitenkin tosi nopeasti ja se, mikä oli eilen agendalla ei välttämättä enää tänään ole ajankohtaista, vaan tilalle on tullut jo joku toinen juttu. Aiheet ja sisällöt muuttuvat tosiaankin melko nopeasti. Kauaa ei levätä niin sanotusti laakereilla.”

Tero on tehnyt koko työuransa datan parissa työskennellen. Alma Talentille hän päätyi vajaa kaksi vuotta sitten vetämään uutta tiimiä, kun Almalta häntä lähestyttiin. Rekrytointiprosessin aikana nälkä kasvoi ja lopulta halu työllistyä juuri Almalle oli kova.

Motivaattorina toimii haasteiden taklaus datan avulla hyvässä porukassa

Motivaatiota Tero saa työssään kohtaamista haasteista ja datan hyödyntämisestä liiketoiminnan eri osa-alueilla ja sen kautta lisäarvon tuomisesta liiketoiminnalle.

”Työssäni motivoi haasteet, varsinkin erilaiset businesshaasteet, joiden ratkaisemiseen tarvitaan dataa ja analytiikkaa. Kun data saadaan töihin ja haasteet tiimityöllä taklattua, tulee tiimiläisten onnistumisista hieno fiilis. Almalla vastaavan tyyppisiä caseja pääsee ratkomaan jatkuvasti.”

”Työkaverit on toinen osa-alue, joka motivoi Almalla. On aina vähän arvoitus työpaikkaa vaihtaessa, että millaiset työkaverit siellä odottavat. Almalla on kuitenkin hieno porukka kasassa ja hyvä työympäristö muutenkin. Toki työuralle on sattunut upeita kollegoita oikeastaan joka paikassa.”

Dynaamista porukkaa rennolla meiningillä

Alman työyhteisöä Tero kuvailee dynaamiseksi mutta rennoksi. Työkollegoista muodostuu eteenpäin katsova porukka, joka ei jää tuleen makaamaan, vaan jatkaa eteenpäin ja löytää aina ketterästi ratkaisun asioiden edistämiseksi. Tämän Tero kokee olevan yhdistävä tekijä monen Almalla kohtaamansa henkilön ja tiimin välillä.

”Almalla on hyvä ja positiivinen draivi, taklataan yhdessä haasteet mitä tulee vastaan, mutta samalla muistetaan pitää sopivan rento ote. Ja jos tarvitaan apua, niin sitäkin saa mukavasti. Jeesaillaan siis puolin ja toisin.”

Työyhteisö on tarjonnut myös erittäin hyvää tukea esimiehille oman tiiminsä eteenpäin viemiseen. Esihenkilöiden jaksamiseen kiinnitetään selvästi Almalla huomiota. Terolle tämä on ollut positiivinen yllätys, jonka hän kokee myös tärkeäksi. Hyödyt valuvat erityisesti myös tiimiläisille. Kun esimiehellä on oikeat energiat, työkalut ja valmiudet vetää tiimiä, voi koko tiimi myös paremmin.

Työpaikkana Tero suosittelisi Almaa haasteista nauttivalle tekijälle, joka nauttii tekemisen meiningistä sekä dynaamisesta työporukasta. Almalaiset ottavat uudet työkaverit myös hyvin vastaan, joten työyhteisöön on helppo tulla mukaan.

  • Julkaistu: 23.2.2021, 10:30
  • Kategoria: Uutinen
  • Teema: toissa-almalla

Jaa artikkeli

Lue seuraavaksi:

Kesäpestin kautta New Yorkin kirjeenvaihtajaksi

Palo ymmärtää, mitä yhteiskunnassa tapahtuu, vei Jannen opiskelemaan valtiotieteitä. Nyt…

Töissä Almalla

Politiikan toimittaja Lauri Nurmi: Minulle merkityksellistä on eteenpäin katsova journalismi

Iltalehden palkittu politiikan toimittaja Lauri Nurmi kertoo lukijoille niistäkin asioista,…

Töissä Almalla

Toimitustyössä ollaan ajankohtaisten ja tärkeiden asioiden äärellä

Talouselämän toimituspäällikkö Anni Erkko pitää talousjournalismia erityisen kiehtovana, sillä talous…

Töissä Almalla