Alma Media > Tiedotteet > Lehdistötiedote > DIAS Alma Talentin enemmistöomistukseen

DIAS Alma Talentin enemmistöomistukseen

Alma Media Oyj                        Lehdistötiedote                        30.12.2020

DIAS ALMA TALENTIN ENEMMISTÖOMISTUKSEEN

Alma Talent Oy kasvattaa omistusosuutensa Digitaalinen asuntokauppa DIAS Oy:ssä 80,5 prosenttiin 30.12.2020 tehdyssä osakekaupassa. DIAS Oy:n perustajayritys ja pääomistaja Tomorrow Tech myi Alma Talentille kokonaan 57,1 prosentin osuutensa. Lisäksi perustajapankit OP, Danske Bank A/S, Aktia Bank Abp ja S-Pankki Oyj myivät yhteensä 18,4 prosenttia yhtiön osakkeista. Pankkien omistukseen jää 19,5 prosenttia yhtiön osakekannasta. Aiemmin Alma Talent omisti DIAS Oy:sta 5 prosenttia.

Hankittujen osakkeiden nettovelaton kauppahinta on 14,3 miljoonaa. Lisäksi kaupan osapuolet ovat sopineet mahdollisesta lisäkauppahinnasta perustuen DIAS:in liiketoiminnan ja kannattavuuden tulevaan kehitykseen.

DIAS on vuonna 2018 perustettu digitaalisen asuntokaupan alusta, joka yhdistää asunnon ostajan, myyjän, kiinteistönvälittäjän ja pankin yhteiseen järjestelmään. DIAS on yksi ensimmäisistä Suomessa valmiiksi saaduista lohkoketjupohjaisista palveluista. Vuonna 2020 yhtiön liikevaihto on noin 2 miljoonaa euroa.

Suomessa tehdään yhteensä noin 125 000 asunto- ja kiinteistökauppaa vuodessa. DIAS on mahdollistanut digitaalisen asuntokaupan vuodesta 2019 lähtien. Tällä hetkellä DIAS:in piirissä on jo yli 3000 kiinteistönvälittäjää ja asuntoluottoja myöntävä pankkisektori lähes kokonaisuudessaan. DIAS-kauppojen määrä on kasvanut tasaisesti vuoden 2020 aikana ja koronavirusepidemian myötä kiinnostus palvelua kohtaan on kasvanut.

DIAS jatkaa yrityskaupan jälkeen kaikkien osapuolten tasapuolista palvelua digitaalisen asuntokaupan arvoketjussa yhä yhtenäisemmän käyttäjäkokemuksen tarjoamiseksi.

– Digitaalinen transformaatio etenee vauhdilla kaikilla elämän alueilla, myös asumisessa. Alman Etuovi.com on ollut alan edelläkävijä 2000-luvun vaihteesta alkaen. Digitaalisuus on tullut kohteiden esittelyn lisäksi myös itse kauppatransaktioihin. DIAS on tuonut digitaalisen asuntokaupan kaikkien suomalaisten ulottuville muuttaen samalla alan yritysten perinteisiä liiketoimintamalleja ja toimintaympäristöä, Alma Talentin toimitusjohtaja Juha-Petri Loimovuori sanoo ja jatkaa,

– DIAS täydentää Alman asumisen palvelukokonaisuutta ja yhdistämällä voimavaramme pystymme tuottamaan asiakkaillemme entistä parempia palveluita. Se helpottaa asunnon ostajia ja myyjiä säästämällä kaupantekoon käytettävää aikaa. Samalla DIAS-palvelu tehostaa kiinteistönvälittäjien ja pankkien työprosesseja merkittävästi.

Perustajaosakas Sami Honkonen jatkaa yhtiön toimitusjohtajana määräajan, varmistaen toiminnan siirron Almalle.

– DIAS on onnistunut luomaan poikkeuksellisen yhteistyön koko alan kanssa ja on hienoa, että se työ saa Almasta jatkajan. Meillä on pitkä kokemus työskentelystä Alman kanssa ja uskomme, että nyt asuntokaupan digitalisaation vauhti kiihtyy entisestään, Digitaalinen Asuntokauppa DIAS Oy:n toimitusjohtaja Sami Honkonen sanoo.

Lisätietoja:
Juha-Petri Loimovuori, toimitusjohtaja, Alma Talent Oy, puh. 010 665 2360
Sami Honkonen, toimitusjohtaja, Digitaalinen Asuntokauppa DIAS Oy, puh. 040 535 3463

Alma Media lyhyesti
Alma Media on uudistuva digitaaliseen palveluliiketoimintaan ja journalistisiin sisältöihin keskittyvä mediakonserni. Yhtiön tunnetuimpia brändejä ovat Kauppalehti, Talouselämä, Iltalehti, Etuovi.com ja Monster. Alma Media rakentaa kestävää kasvua mediasta palveluihin tarjoten sisältöjä ja palveluja, jotka hyödyttävät käyttäjiä arjessa, työssä ja vapaa-ajalla. Alma Media toimii 11 Euroopan maassa. Alma Mediassa työskentelee noin 1 500 ammattilaista. Alma Median vuoden 2019 jatkuvien toimintojen liikevaihto oli 250,2 miljoonaa euroa. Yhtiön osake noteerataan NASDAQ Helsingissä. Lue lisää: www.almamedia.fi.

Alman asumisen palveluihin kuuluvat Etuoven ja DIAS:in lisäksi muun muassa KIVI-kiinteistövälitysjärjestelmä ja asiakkuuden hallintajärjestelmä MyyntiPRO. Alma Talent tarjoaa huoneisto- ja kiinteistökauppaan tarvittavat taustatiedot, asiakirjat ja kiinteistöjen kauppahinnat sekä karttapalvelun suoraan asiakkaan omiin järjestelmiin. Lisäksi Alma Talentin kiinteistökaupan luonnostelupalvelussa voidaan luonnostella kiinteistökauppaan tarvittavat asiakirjat ja käynnistää kauppakirjan sähköinen allekirjoitusprosessi.

  • Julkaistu: 30.12.2020, 16:20
  • Kategoria: Lehdistötiedote, Tiedotteet

Jaa artikkeli