Alma Media > Tiedotteet > Lehdistötiedote > Alma Career osakkaaksi henkilöstöpalvelualan teknologiayritys Bolt Group:iin

Alma Career osakkaaksi henkilöstöpalvelualan teknologiayritys Bolt Group:iin

Alma Media Oyj                                           Lehdistötiedote 17.12.2020

ALMA CAREER OSAKKAAKSI HENKILÖSTÖPALVELUALAN TEKNOLOGIAYRITYS BOLT GROUP:IIN

Alma Median rekrytointiliiketoimintaan erikoistunut tytäryhtiö Alma Career on hankkinut suunnatussa osakeannissa 21,05 prosenttia työvoimavuokraukseen erikoistuneesta teknologiayhtiö Bolt Group Oy:n osakekannasta. Osapuolet eivät julkista kauppahintaa.

Vuonna 2016 perustettu Bolt Group on rakentamisen, teollisuuden, logistiikan ja kiinteistöhuollon sekä HoReCa-alan työvoimavuokraukseen ja sen digitaalisiin palveluihin keskittynyt henkilöstöpalveluyritys. Bolt Group toimii tällä hetkellä 14 paikkakunnalla eri puolilla Suomea, sen sovelluksessa on yli 50 000 rekisteröitynyttä käyttäjää ja yritysasiakkaita yhtiöllä on 4500. Henkilöstöpalvelualan liiton (HPL) julkaisemien tilastojen perusteella Bolt Group on Suomen 10. suurin henkilöstövuokrauspalvelu. Vuonna 2020 sen liikevaihdon arvioidaan olevan noin 40 miljoonaa euroa. Työntekijöitä yhtiöllä on 85.

Bolt Groupin tavoitteena on uudistaa teknologialla ja koneoppimisella henkilöstövuokrauksen perinteisiä toimintamalleja ja tehostaa digitalisaation avulla rekrytointiprosessin eri vaiheita. Työnhaussa oikeat tekijät yhdistyvät oikeaan tehtävään reaaliaikaisesti. Bolt-sovellus toimii työntekijälle eräänlaisena aineistopankkina sisältäen esimerkiksi työsuhteen tiedot, tuntikirjaukset, työntekijän oppaan, arviot työnantajasta sekä ohjeita työturvallisuudesta. Vastaavasti työnantaja voi optimoida joustavasti työvoimaresurssinsa ja nähdä sovelluksen kautta työntekijöiden ammattitaidon, työkokemuksen sekä aiempien työnantajien antamat arviot ja suositukset. Työnantajana Bolt huolehtii myös palkanmaksun sekä lakisääteisten ilmoitusten tekemisestä.

Tilastokeskuksen mukaan henkilöstöpalvelualan yhteenlaskettu liikevaihto oli Suomessa vuonna 2019 noin 2,95 miljardia euroa. Lisäksi Henkilöstöpalvelualan liitto (HPL) mukaan 20 suurimman toimijan yhteenlaskettu liikevaihto vuonna 2019 oli noin 1,6 miljardia.

“Olemme aiemmin keskittyneet strategiassamme perinteisen työpaikkailmoittelun lisäämiseen sekä toimihenkilörekrytointeihin. Osakkuutemme Boltissa laajentaa toimintaamme digitaaliseen työnvälitykseen, vastaa lisääntyvään kysyntään joustavasta työvoimanhallinnasta keikkatyöpalveluilla sekä vahvistaa kykyämme tarjota ulkoistettuja HR:ään liittyviä hallinnointipalveluja. Osakkuus tuo portfolioomme lisää työpaikkoja myös eri teollisuuden ja palvelualojen palkansaajille”, sanoo Alma Markets -yksikön johtaja Vesa-Pekka Kirsi.

”Orgaaninen kasvumme on ollut tähän asti nopeaa ja uskomme, että voimme edelleenkin kiihdyttää kasvuamme vahvojen kumppaneiden kanssa. Almalta saamme selkänojaa ja vahvaa osaamista tunnettuutemme kasvattamiseen ja työmarkkinoiden digitalisoitumiseen. Meille on erittäin tärkeää täyttää työnantajien työvoimatarpeet nopeasti – ja tässä laaja näkyvyys työhakijoiden keskuudessa on eduksi,” Bolt Groupin toimitusjohtaja Ville Herva sanoo.

Alma Career on osa Alma Media -konsernia ja toimii 11 Euroopan maassa.

Lisätietoja:
Vesa-Pekka Kirsi, johtaja, Alma Markets, puh. 010 665 2587
Ville Herva, toimitusjohtaja, Bolt Group 040 575 6996

Alma Media lyhyesti

Alma Media on uudistuva digitaaliseen palveluliiketoimintaan ja journalistisiin sisältöihin keskittyvä mediakonserni. Yhtiön tunnetuimpia brändejä ovat Kauppalehti, Talouselämä, Iltalehti, Etuovi.com ja Monster. Alma Media rakentaa kestävää kasvua mediasta palveluihin tarjoten sisältöjä ja palveluja, jotka hyödyttävät käyttäjiä arjessa, työssä ja vapaa-ajalla. Alma Media toimii 10 Euroopan maassa. Alma Mediassa työskentelee noin 1 500 ammattilaista. Alma Median vuoden 2019 jatkuvien toimintojen liikevaihto oli 250,2 miljoonaa euroa. Yhtiön osake noteerataan NASDAQ Helsingissä. Lue lisää: www.almamedia.fi. 

  • Julkaistu: 17.12.2020, 14:15
  • Kategoria: Lehdistötiedote, Tiedotteet

Jaa artikkeli