Alma Media > Uutinen > Alma Developer -ohjelma tarjoaa sopivasti vastuuta ja tilaa kehittyä

Alma Developer -ohjelma tarjoaa sopivasti vastuuta ja tilaa kehittyä

Alma Developer -ohjelma käynnistyi jälleen tämän vuoden huhtikuussa kymmenen uuden osallistujan voimin. Nyt yhdeksän kuukautta kestävästä ohjelmasta on takana yli puolet ja ohjelman osallistujat Joona ja Meri kertovat, minkälaisia töitä he ovat tehneet ja miten työt ovat Almalla sujuneet.

– Alma Media ei ollut minulle entuudestaan täysin tuttu, vaikka monet Alman brändit ja sivustot olivat hyvinkin tuttuja. Mielikuvani Almasta muodostuikin näiden tunnettujen kuluttajabrändien pohjalta. Ohjelman aikana mielikuvat laadusta ja tunnettuudesta ovat vahvistuneet, kertoo Data Developer Trainee Joona Hietala.

Joona työskentelee Alma Talentin Sisältömyynnin PAnDa-tiimissä (Poiminta, Analytiikka ja Data). Hänen toimenkuvaansa kuuluu pääasiassa Alma Talentin yhteisen tietovaraston, Saavin kehittäminen. Lisäksi Joona on päässyt kehittämään myös dashboardeja, analysoimaan dataa, prototypoimaan koneoppimismalleja ja esittelemään edellä mainittuja tuotoksia liiketoiminnoille.

Alma Talentin tietopalveluissa työskentelevä Developer Trainee Meri Ahlfors ei myöskään tuntenut Almaa työnantajana kovin hyvin entuudestaan, mutta Alma Developer -ohjelmasta hän oli kuullut tuttavaltaan.

– Alma Media oli ennestään minulle jokseenkin tuttu, mutta erityistä mielikuvaa en ollut yhtiöstä muodostanut. Alma on aina vaikuttanut mielestäni hyvältä työpaikalta ja modernilta mediayritykseltä. Tämä mielikuva on todellakin vahvistunut ohjelman aikana, kertoo Meri. 

Meri työskentelee Alma Talentissa Tietopalveluiden yritys- ja kiinteistötiedon kehitystiimeissä UX Designerina. Hänen toimenkuvaansa kuuluu käyttökokemuksen suunnitteleminen Tietopalveluiden uusissa digitaalisissa palveluissa.

Alma Developer -ohjelmassa pääsee mukaan oikeisiin projekteihin

Kuten aiempien vuosien traineet, myös Meri ja Joona ovat sitä mieltä, että parasta Almalla on ollut se, että pääsee mukaan oikeisiin projekteihin. 

– Parasta on ollut uuden oppiminen ja se, että on päässyt tekemään oikeita töitä, jolla on merkitystä. Myös siitä tulee hyvä fiilis, kun näkee, että omalla työllä on voinut auttaa muita parempien päätösten tekemisessä. Parasta Almalla onkin mielestäni se, että annetaan sopivasti vastuuta sekä tilaa kasvaa ja kehittyä turvallisessa ympäristössä, kertoo Joona. 

Myös Meri on samoilla linjoilla siitä, mikä Almalla työskentelyssä on parasta. 

– Almalla parasta on se, että saan olla mukana oikeissa ongelmanratkaisutilanteissa ja kehitysprojekteissa heti alusta asti. Minulle annetaan vastuuta juuri sopivasti, ja tiimityö toimii erinomaisesti. Alman matalan hierarkian työskentelymalli sopii minulle täydellisesti, kertoo Meri. 

– Suosittelen Alma Developer -ohjelmaa jokaiselle, jolla on mahdollisuus siihen hakea. Almalla viihtyy ja pärjää, kunhan tulee toimeen erilaisten ihmisten kanssa ja uskaltaa tehdä virheitä. Tekemällä todellakin oppii ja toisilta saa aina tarvittaessa apua, Meri jatkaa. 

Osallistujille kasvupolkuja Alman sisällä myös ohjelman jälkeen

Neljättä kertaa järjestettävää Alma Developer -ohjelmaa uudistettiin tänä vuonna. Ohjelman nimestä tiputettiin sana ”trainee” pois, sillä tänä vuonna haun yhteydessä haluttiin palkata myös hieman kokeneempia osaajia. Lisäksi ohjelmaan kuuluvat koulutukset ovat tällä kertaa avoimia kaikille almalaisille kehittäjille. 

Alma Developer- ohjelman päätteeksi jokaiselle osallistujalle pyritään löytämään selkeitä kasvupolkuja Almassa. Kolmen aiemman ohjelman kautta Almaan on tullut yhteensä 42 traineeta, joista 37 työskentelee edelleen Almassa.

 

  • Julkaistu: 6.10.2020, 11:00
  • Kategoria: Uutinen
  • Teema: Töissä Almalla

Jaa artikkeli

Lue seuraavaksi:

Työn autonomia mahdollistaa omannäköisen elämän

Veera nauttii työstään Web Designerina ja pitää Almaa joustavana ja…

Töissä Almalla

Askeleita kohti monimuotoisempaa työelämää

Tämän vuoden kehitystoimenpiteitä Almalla ovat esimerkiksi koko henkilöstön DEI-kurssi sekä…

Vastuullisuus

Päivä uutisdeskissä mullisti käsityksen toimittajan työstä

Haaga-Helian opiskelijat pääsivät päiväksi uutisdeskisimulaattoriin. – No haluaisin olla tutkiva…

Töissä Almalla