Alma Media > Tiedotteet > Lehdistötiedote > Nollapäästöpäivänä Alma Media korostaa ympäristövastuuta ja nuorten vaikutusmahdollisuuksia ilmastonmuutoksen torjumisessa

Nollapäästöpäivänä Alma Media korostaa ympäristövastuuta ja nuorten vaikutusmahdollisuuksia ilmastonmuutoksen torjumisessa

Alma Media Oyj                                                                Lehdistötiedote 21.9.2020

NOLLAPÄÄSTÖPÄIVÄNÄ ALMA MEDIA KOROSTAA YMPÄRISTÖVASTUUTA JA NUORTEN VAIKUTUSMAHDOLLISUUKSIA ILMASTONMUUTOKSEN TORJUMISESSA

 

Alma Media yhdessä Lasten ja nuorten säätiön, Climate Leadership Coalitionin, Nesteen ja Otaniemen lukion kanssa rohkaisee nollapäästöpäivän viettoon 21.9.2020. Kansainvälisen Nollapäästöpäivän tavoitteena on antaa maapallolle vapaapäivä fossiilisten polttoaineiden käytöstä, kiinnittää huomiota kuluttajien ja yritysten valintojen aiheuttamiin ilmastovaikutuksiin, inspiroida sekä rohkaista jokaista kestävän yhteiskunnan rakentamiseen.

Climate Leadership Coalition (CLC) aloitti tapahtuman järjestämisen Suomessa vuonna 2017. Ilmastonmuutoksen yrityslähtöisiä ratkaisuja kehittävä Climate Leadership Coalition on Euroopan suurin voittoa tavoittelematon ilmasto-businessverkosto. CLC:llä on 73 suomalaista organisaatiojäsentä.

Alma Median pitkäaikainen yhteistyökumppani Lasten ja nuorten säätiö vastaa tänä vuonna ensimmäistä kertaa Nollapäästöpäivän oppilaitosyhteistyöstä. Säätiö on tuottanut kouluille oppimateriaalikokonaisuuden, jonka avulla opettajat voivat käsitellä ilmastonmuutosta oppilaittensa kanssa. Osana oppimateriaalia ovat myös Alma Median tuottamat videot nuorista ilmastoaktivisteista.

– Ilmastonmuutos on yksi keskeisimmistä nuorten tulevaisuususkoa heikentävistä ilmiöistä. Haluamme tänä vuonna tarjota yhdessä kumppaniemme kanssa nuorille tutkimusmatkan nollapäästöiseen tulevaisuuteen. On tärkeää, että nuoret otetaan nykyistä vahvemmin mukaan luomaan ratkaisuja ilmastonmuutoksen hillitsemiseen, sanoo Olli Alanen, Lasten ja nuorten säätiön toiminnanjohtaja.

– Haluamme Climate Leadership Coalitionin toimesta edistää siirtymistä kohti hiilineutraalia yhteiskuntaa ja kulutusta niin, että se on taloudellisesti kannattavaa. Yrityksillä tulee olla edellytykset hankkia riittävä rahoitus muutokseen tarvittavien teknisten ratkaisujen kehittämiseksi. Tarvitaan myös valmiudet vastata ilmastonmuutoksen ja luonnonvarojen riittävyyden tuomiin uhkiin sekä kykyä hyödyntää näiden synnyttämiä liiketoimintamahdollisuuksia. Kunnianhimoiset ilmastotoimet ja siirtymä kestävän kehitykseen perustuvaan maailmaan tarvitsee yritysten lisäksi myös jokaista meistä ja nuoret ovat tässä avainroolissa, Jorma Ollila, aiemmin CLC:n hallituksen varapuheenjohtajana toiminut ja nykyinen CLC:n henkilöjäsen sekä Alma Median hallituksen puheenjohtaja sanoo.

Nollapäästöpäivä on osa Alma Median jo usean vuosikymmenen ajan harjoittamaa yritysvastuutyötä. Vuonna 2018 Alma Media asetti kolmantena mediayhtiönä maailmassa tieteeseen perustuvat SBTi-ympäristötavoitteet. Yhtiön tavoitteena on vähentää toiminnastaan suoraan koituvia hiilidioksidipäästöjä ja alihankintaketjunsa aiheuttamia epäsuoria hiilidioksidipäästöjä parantamalla esimerkiksi kiinteistöjen energiatehokkuutta sekä kehittämällä logistiikkaa ja materiaalien käyttöä. Suomen toiminnoissaan Alma Media on siirtynyt käyttämään päästötöntä sähköä.

Alma Talentin kustantama, Pohjoismaiden suurin talouden viikkolehti Talouselämä on ensimmäinen Suomessa julkaistu täysin hiilineutraali journalistinen printtituote. Ensimmäinen hiilineutraali numero julkaistaan perjantaina 25.9.2020.

Lisätietoja: Elina Kukkonen, viestintä- ja brändijohtaja, Alma Media Oyj, puh. 010 665 2333

                     

Alma Media lyhyesti

Alma Media on uudistuva digitaaliseen palveluliiketoimintaan ja journalistisiin sisältöihin keskittyvä mediakonserni. Yhtiön tunnetuimpia brändejä ovat Kauppalehti, Talouselämä, Iltalehti, Etuovi.com ja Monster. Alma Media rakentaa kestävää kasvua mediasta palveluihin tarjoten sisältöjä ja palveluja, jotka hyödyttävät käyttäjiä arjessa, työssä ja vapaa-ajalla. Alma Media toimii 10 Euroopan maassa. Alma Mediassa työskentelee noin 1 500 ammattilaista. Alma Median vuoden 2019 jatkuvien toimintojen liikevaihto oli 250,2 miljoonaa euroa. Yhtiön osake noteerataan NASDAQ Helsingissä. Lue lisää: www.almamedia.fi. 

  • Julkaistu: 21.9.2020, 08:00
  • Kategoria: Lehdistötiedote, Tiedotteet

Jaa artikkeli