Alma Media > Tiedotteet > Lehdistötiedote > Talouselämä muuttuu hiilineutraaliksi ensimmäisenä journalistisena printtijulkaisuna Suomessa

Talouselämä muuttuu hiilineutraaliksi ensimmäisenä journalistisena printtijulkaisuna Suomessa

Alma Media Oyj            Lehdistötiedote 18.9.2020 

TALOUSELÄMÄ MUUTTUU HIILINEUTRAALIKSI ENSIMMÄISENÄ JOURNALISTISENA PRINTTIJULKAISUNA SUOMESSA

Alma Talentin kustantama, Pohjoismaiden suurin talouden viikkolehti Talouselämä muuttuu ensimmäisenä Suomessa julkaistuista journalistisista printtimedioista täysin hiilineutraaliksi perjantaina 25.9.2020 alkaen. Talouselämän painotuotantoon liittyvä hiilijalanjälki (keskimäärin 11,7 tonnia CO2-ekv per numero) kompensoidaan täysimääräisesti yhteistyössä PunaMusta-painon kanssa. Kompensointiin liittyvä ilmastoprojekti on metsityshanke Etiopiassa: hankkeen kumppanina toimii Nordic Offset ja todennus tapahtuu päästökaupan verifiointistandardi Gold Standardin kautta. Myös Talouselämä-lehden jakelu on hiilineutraalia, sillä Posti on kompensoinut Suomessa jakelusta aiheutuvat päästöt jo vuodesta 2011 (2,1 tonnia CO2-ekv per numero).

– Median keskeisin rooli ilmastonmuutoksen torjumisessa on keskustelun herättäminen ja toimenpiteiden kiihdyttäminen kohti kestävämpiä valintoja ja kestävien investointien lisäämistä. Myös jokaisella, pienelläkin konkreettisella teolla on merkitystä. Haluamme Talouselämän osalta olla myös hiilineutraaliudessa suunnannäyttäjä, Talouselämän päätoimittaja Jussi Kärki sanoo. 

Talouselämä on vuonna 1938 perustettu talousmedia, joka tavoittaa printtinä ja verkossa yli 360 000 johdon, talouden, yrittämisen ja sijoittamisen ammattilaista viikoittain (KMT 2019). Talouselämä kuuluu Alma Talentiin, joka julkaisee 18 talous- ja ammattimediaa mm. Kauppalehteä, Talouselämää, Tekniikka&Taloutta ja Tiviä.

Talouselämän muuttaminen hiilineutraaliksi liittyy Alma Median pitkäjänteiseen, yli vuosikymmenen harjoitettuun ympäristövastuutyöhön.

– Olemme Alma Mediassa kehittäneet yritysvastuutamme systemaattisesti useiden vuosien ajan ja kannamme omalta osaltamme vastuuta taistelussa myös ilmastonmuutosta vastaan. Muutama vuosi sitten asetimme kolmantena mediayhtiönä maailmassa tieteeseen perustuvat SBTi-ympäristötavoitteet. Ympäristön lisäksi Alma Mediassa yritysvastuutyömme perusta on toimialalle erityisissä aiheissa, kuten vastuullisessa datan hyödyntämisessä, vastuullisessa journalismissa ja markkinoinnissa, sanoo Alma Median toimitusjohtaja Kai Telanne.

Alma Median tavoitteena on vähentää toiminnastaan suoraan koituvia hiilidioksidipäästöjä 21 prosenttia vuoteen 2025 mennessä ja alihankintaketjunsa aiheuttamia epäsuoria hiilidioksidipäästöjä kymmenen prosenttia vuoteen 2023 mennessä parantamalla esimerkiksi kiinteistöjen energiatehokkuutta sekä kehittämällä logistiikkaa ja materiaalien käyttöä. Esimerkiksi vuonna 2019 Alma Media siirtyi Suomen toiminnoissaan käyttämään päästötöntä sähköä. Alma Media kuuluu Helsingin Pörssin vastuullisuusindeksi OMX Sustainability Finlandiin.

Lisätietoja: Elina Kukkonen, viestintä- ja brändijohtaja, Alma Media Oyj, puh. 010 665 2333

Alma Media lyhyesti

Alma Media on uudistuva digitaaliseen palveluliiketoimintaan ja journalistisiin sisältöihin keskittyvä mediakonserni. Yhtiön tunnetuimpia brändejä ovat Kauppalehti, Talouselämä, Iltalehti, Etuovi.com ja Monster. Alma Media rakentaa kestävää kasvua mediasta palveluihin tarjoten sisältöjä ja palveluja, jotka hyödyttävät käyttäjiä arjessa, työssä ja vapaa-ajalla. Alma Media toimii 10 Euroopan maassa. Alma Mediassa työskentelee noin 1 500 ammattilaista. Alma Median vuoden 2019 jatkuvien toimintojen liikevaihto oli 250,2 miljoonaa euroa. Yhtiön osake noteerataan NASDAQ Helsingissä. Lue lisää: www.almamedia.fi. 

  • Julkaistu: 18.9.2020, 09:00
  • Kategoria: Lehdistötiedote, Tiedotteet

Jaa artikkeli