Alma Media > Uutinen > Alma jälleen mukana Read Hourissa haastamassa suomalaiset lukemaan

Alma jälleen mukana Read Hourissa haastamassa suomalaiset lukemaan

Read Hour -kampanjan tavoitteena on juurruttaa Suomeen uusi lukemiselle hurraava juhlapäivä ja nostaa erityisesti nuorten hiipunutta lukuintoa.

Lasten ja nuorten säätiö järjestää Suomen suurimman lukutaitokampanjan, Read Hourin, nyt toista kertaa. Ensimmäistä Read Houria vietettiin 2019. Viime vuoden tapaan kampanjaa suojelee tasavallan presidentti Sauli Niinistö. 

”Elo–syyskuun vaihteessa Suomessa juhlitaan lukutaitoa. Olemme edelleen yksi maailman eniten lukevista kansoista, mutta viimeisin PISA-mittaus antoi taas aihetta huoleen: jopa joka kahdeksas nuori valmistuu peruskoulusta ilman riittävää lukutaitoa ja pojista yli 60 prosenttia kertoi lukevansa vain, jos on pakko. Tulos on huonontunut edellisestä mittauksesta”, sanoo Lasten ja nuorten säätiön toiminnanjohtaja Olli Alanen.

Read Hour -hankkeen suunnittelu käynnistyi vuonna 2017, jolloin Alma Media sekä markkinointiviestintäalan konserni Dentsu Aegis toimivat hankkeen aloitteentekijöinä.

”Lukutaito on nuorille yksi keskeisimmistä tekijöistä uusien taitojen juurruttamisessa ja vahvuuksien luomisessa myös työelämässä pärjäämiseksi. Lukeminen tuo nuorille onnistumisen tunteita, iloa ja luo yhteenkuuluvuutta. Mediatalona haluamme tukea lukutaidon kehittymistä ja rakentaa valmiuksia kielelliseen ilmaisuun eri kanavissa,” Alma Median viestintäjohtaja Elina Kukkonen sanoo.

Read Hour -kampanjan aikana 31.8.–8.9. tapahtuu

Monet hankkeessa mukana olevat kumppanit järjestävät kampanjan aikana erilaisia tempauksia.  Maanantaina 7.9. klo 14 alkaen järjestetään kaikille avoin Twitter-chat -keskustelun lukemisesta aihetunnisteella #ReadHour. Liity mukaan seuraamalla Lasten ja nuorten säätiön Twitter-tiliä @LNSaatio ja aihetunnistetta #ReadHour.

Tiistaina 8.9. klo 14–15 kampanja huipentuu koko Suomen yhteiseen lukutuntiin.

Tapahtumia päivitetään kampanjasivulle www.readhour.fi kampanjan ajan.

Lisätietoja:
www.readhour.fi

Lue nuorten lukutottumuskyselystä: https://www.nuori.fi/2020/08/19/kysely-nuoret-lukevat/

 

  • Julkaistu: 25.8.2020, 16:00
  • Kategoria: Uutinen

Jaa artikkeli