Alma Media > Tiedotteet > Pörssitiedote > Alma Media on saanut päätökseen alueellisen media- ja painoliiketoiminnan myynnin Sanoma Media Finlandille

Alma Media on saanut päätökseen alueellisen media- ja painoliiketoiminnan myynnin Sanoma Media Finlandille

Alma Media Oyj, Pörssitiedote, 30.4.2020 klo 10.45

ALMA MEDIA ON SAANUT PÄÄTÖKSEEN ALUEELLISEN MEDIA- JA PAINOLIIKETOIMINNAN MYYNNIN SANOMA MEDIA FINLANDILLE

Alma Media on tänään saanut päätökseen alueelliseen medialiiketoimintaan keskittyneen Alma Media Kustannus Oy:n ja painoliiketoimintaa harjoittavan Alma Manu Oy:n myynnin Sanoma Media Finland Oy:lle. Yhtiö tiedotti yrityskaupasta 11.2.2020. Transaktio edellytti Kilpailu- ja kuluttajaviraston (KKV) hyväksyntää sekä kaupan muiden ehtojen toteutumista ja näistä tiedotettiin 19.3.2020.

– Luopuminen alueellisesta media- ja painoliiketoiminnasta on luonnollinen jatko aiemmille divestoinneille ja johdonmukaiselle portfolion kehittämiselle kannattaviin ja kasvaviin digipalveluihin. Strategiamme painopisteenä on jatkossa markkinapaikkaliiketoiminnan kasvattaminen Suomessa ja kansainvälisesti, ammattilaismedian ja ammattilaisille suunnattujen palveluiden laajentaminen kotimaassa sekä valtakunnallisen monikanavaisen kuluttajamedian ja -palveluiden kehittäminen, sanoo Alma Median toimitusjohtaja Kai Telanne.

– Haluan kiittää aluemedian ja Manun painon henkilökuntaa pitkäjänteisestä, laadukkaasta ja tinkimättömästä työstä paitsi oman liiketoimintansa, myös koko Alma Media -konsernin menestyksen eteen. Aluemedian lehdet ovat digitransformaatiossaan hyvässä vauhdissa ja valmiita ottamaan kehityksessään seuraavan askeleen osana Sanoma-konsernia. Sanoma Media Finlandilla on pitkä historia, hyvä tuntemus suomalaisesta mediakentästä ja riittävät resurssit alueellisen ja paikallisen medialiiketoiminnan turvaamiseksi. Paikallisilla medioilla on alueillaan edelleen keskeinen rooli kuluttajien arjessa ja paikallisen elinkeinoelämän elinvoimaisuuden turvaamisessa – varsinkin nyt kriisin ja sen jälkeisenä jälleenrakentamisen aikana, hän jatkaa.

Vallitsevassa poikkeustilanteessa digitaalisten sisältöjen ja palveluiden kuluttaminen on kasvanut merkittävästi. Koronavirusepidemian arvioidaankin muuttavan kuluttajakäyttäytymistä pysyvästi ja kiihdyttävän myös yrityksille suunnattujen digitaalisten palveluiden kysyntää. Median rakennemuutoksen odotetaan jatkuvan ja entisestään voimistuvan.

Kaupan taloudelliset vaikutukset

Sovittu kauppahinta ilman velkoja ja käteisvaroja (enterprise value) on 115 milj. euroa ja se on maksettu kaupan toteutumisen yhteydessä. Kaupan myötä Alma Median taloudellinen asema vahvistuu entisestään. Alma Media kirjaa kaupasta noin 57 miljoonan euron myyntivoiton vuoden 2020 toisella vuosineljänneksellä.

Alma Medialla oli maaliskuun 2020 lopussa korollista velkaa 88 miljoonaa euroa, joka muodostui kokonaisuudessaan leasingveloista. Kaupan myötä korollisen velan määrä laskee 45 miljoonaan euroon. Kassavaroja Alma Medialla oli maaliskuun 2020 lopussa 87 miljoonaa euroa, ja kaupan myötä ne kasvavat 140 miljoonaan euroon.

Yhtiö on raportoinut myytävän liiketoiminnan lopetettuna toimintona. Alma Median jatkuviin toimintoihin kuuluvat digitaalisten markkinapaikkojen Alma Markets, talousmedian ja ammattilaisille sekä yrityksille suunnattujen palveluiden tarjoaja Alma Talent ja valtakunnalliseen kuluttajamedialiiketoimintaan keskittyvä Alma Consumer. Alma Media on osavuosikatsauksessaan Q1/2020 raportoinut jatkuvien toimintojen tuloksesta alkuvuoden 2020 sekä tilinpäätöksessään vuoden 2019 osalta erikseen.

Transaktiosta

Myytäviin liiketoimintoihin kuuluvat Alma Consumer-segmentissä raportoitavat alueelliset mediat Aamulehti ja Satakunnan Kansa sekä paikallismediat Janakkalan Sanomat, Jämsän Seutu, Kankaanpään Seutu, KMV-Lehti, Nokian Uutiset, Rannikkoseutu, Suur-Keuruu, Merikarvia-Lehti, Sydän-Satakunta, Tyrvään Sanomat, Valkeakosken Sanomat, Jokilaakso ja Vekkari sekä Alma Manun painoliiketoiminta.

Kaupan toteutumisen myötä Sanoma Media Finland Oy:lle siirtyy yhteensä 365 työntekijää (kokopäiväiseksi muutettuna).

Kauppaan liittyvät transaktiokustannukset ovat arviolta yhteensä 2,6 miljoonaa euroa, joista 1,1 miljoonaa euroa kirjattiin kuluksi vuodelle 2019 ja arviolta 1,5 miljoonaa euroa kirjataan vuodelle 2020.

Lisätietoja: 
Kai Telanne, toimitusjohtaja, Alma Media, puh. 010 665 3500 
Juha Nuutinen, talous- ja rahoitusjohtaja, Alma Media, puh. 010 665 3873

Alma Media Oyj
Hallitus

Jakelu: Nasdaq Helsinki, keskeiset mediat, www.almamedia.fi

Alma Media lyhyesti

Alma Media on uudistuva digitaaliseen palveluliiketoimintaan ja journalistisiin sisältöihin keskittyvä mediakonserni. Yhtiön tunnetuimpia brändejä ovat Kauppalehti, Talouselämä, Iltalehti, Etuovi.com ja Monster. Alma Media rakentaa kestävää kasvua mediasta palveluihin tarjoten sisältöjä ja palveluja, jotka hyödyttävät käyttäjiä arjessa, työssä ja vapaa-ajalla. Alma Media toimii 11 Euroopan maassa. Alma Mediassa työskentelee noin 1 500 ammattilaista. Alma Median vuoden 2019 jatkuvien toimintojen liikevaihto oli 250,2 miljoonaa euroa. Yhtiön osake noteerataan NASDAQ Helsingissä. Lue lisää: www.almamedia.fi. 

  • Julkaistu: 30.4.2020, 10:45
  • Kategoria: Pörssitiedote, Tiedotteet

Jaa artikkeli