Alma Media > Tiedotteet > Lehdistötiedote > Vuoden 2020 työnantajabrändit valittu

Vuoden 2020 työnantajabrändit valittu

Alma Media oyj           Lehdistötiedote                 4.3.2020

VUODEN 2020 TYÖNANTAJABRÄNDIT VALITTU

Alma Media ja sen työnantajamielikuvaa luotaava Tunto-palvelu ovat palkinneet Vuoden työnantajabrändit 2020, jotka ovat työntekijäkokemukseen ja aidosti läpinäkyvään yrityskulttuuriin panostavia yrityksiä. Kilpailu korostaa yrityskulttuurin ja työnantajabrändin kehittämisen merkitystä yrityksen kilpailukyvylle. Tulokset todentavat yhtiöiden taloudellisen menestyksen ja positiivisen työntekijäkokemuksen välisen yhteyden.

Vuoden työnantajabrändi 2020 -tapahtumassa palkittiin esimerkiksi yritykset, jotka ovat saaneet työntekijöiltään korkeimpia arvioita Tunto-palvelussa ja menestyneet parhaiten taloudellista suorituskykyä mittaavassa Alma Talent Tietopalveluiden Menestyjät-luokituksessa.

– Odotukset työnantajia kohtaan ovat muuttumassa. Vastuullisuus määrittelee jo kuluttajien ostokäyttäytymistä, mutta vastuullisuus ja vaatimukset työnantajan läpinäkyvyydestä ovat välttämättömiä työntekijöiden arvioidessa myös työnantajiaan. Ymmärrys yrityskulttuurin rakentamisen merkityksestä sekä sen onnistunut viestintä ovat ratkaisevassa roolissa, kun osaajapula tiukentaa kilpailua työntekijöistä. Parhaimmat ja sitoutuneimmat tekijät ovat myös perusta yrityksen taloudelliselle menestykselle, Tunto-palvelusta vastaava työnantajabrändin asiantuntija Sanna Koivuranta sanoo.

Vuoden 2020 työnantajabrändi -kilpailu nosti esille monia yrityksiä, joilla ei ole suurempien kuluttajabrändien tunnettuutta tai resursseja.

– Tunto-palvelun vertaisarviointien kautta saamme esille työntekijöiden äänen ja todelliset arvostukset mainoskampanjoiden takaa. Arviot auttavat yrityksiä näkemään yrityskulttuurinsa ominaisuudet ja kehityskohteet, Koivuranta jatkaa.

Vuoden työnantajabrändit 2020 -voittajat

Työnantajia palkittiin kahdessa eri pääkategoriassa: Läpinäkyvin työnantajabrändi ja Vuoden menestynein työnantajabrändi. Palkintoja jaettiin kolmessa eri kokoluokassa yrityksen henkilöstömäärän mukaan.

Läpinäkyvin työnantajabrändi -kategoriassa palkittiin yritykset, joiden työntekijät ovat sitoutuneimpia kehittämään yhteisöään läpinäkyvän työelämän kriteerein. Yritykset saivat eniten arvioita suhteessa henkilöstömääräänsä.

– henkilöstömäärä 10–50: Creators Oy
– henkilöstömäärä 51–250: Vala Group Oy
– henkilöstömäärä 250+: Rejlers Finlad Oy

Vuoden menestynein työnantajabrändi -kategoriassa palkittiin Tunto-palvelussa arvostetuimmaksi noussut (keskiarvolla yli 4) ja liiketoiminnallisesti parhaiten Alma Talent Tietopalveluiden menestyjäpisteytyksessä menestynyt yritys. Palkinnot jaettiin yhteispistemäärän mukaan.

– henkilöstömäärä 10–50: Koti Puhtaaksi Oy
– henkilöstömäärä 51–250: Vala Group oy
– henkilöstömäärä 250+: Gofore Oyj

Lisäksi jaettiin kaksi kunniamainintaa:
– Parasta johtamista (Tunto-palvelussa johtamisesta parhaat arviot saanut yritys): Vala Group Oyj. Vuoden edelläkävijä (hyödyntänyt parhaiten Tuntoa omassa viestinnässään ja kommentoinut rohkeasti saamiaan arvioita): Rejlers Finland Oy.

Lisätiedot:
Sanna Koivuranta, Employer Branding & Analytics, Tunto Business Owner, sanna@tuntopalvelu.fi, p. 010 665 2013

Tunto-palvelu lyhyesti
Työnantajamielikuvaa luotaava palvelu Tunto tarjoaa mahdollisuuden tutustua muiden antamiin työnantaja-arviointeihin ja kannustaa työntekijöitä jakamaan kokemuksiaan työnantajista. 2019 lanseerattu Tunto on ensimmäinen digitaalisiin työnantajamielikuviin liittyvä vertailupalvelu Suomessa. Palvelussa on tällä hetkellä enemmän arvioita suomalaisista yrityksistä kuin vastaavassa kansainvälisessä verrokissa Glassdoorissa. Palvelun tavoitteena on edistää työelämän läpinäkyvyyttä ja vahvistaa positiivista muutosta – työntekijöiden on helpompi löytää osaamisensa lisäksi myös arvoihinsa sopiva työnantaja. Työnantajille palvelu on mahdollisuus saada kulttuurinsa sopivia työnhakijoita. Lue lisää: tuntopalvelu.fi

Alma Talent Tietopalvelujen menestyjäpisteytyksestä lyhyesti
Alma Talent Tietopalvelut analysoi vuosittain suomalaisten yritysten menestystä oikaistujen tilinpäätöstietojen avulla. Menestyjäluokituksessa yrityksen taloudellinen suorituskyky pisteytetään usean eri tunnusluvun pohjalta. Kultakin osa-alueelta yritys saa pisteet omassa kokoluokassaan sekä vertailtuna kaikkiin Alma Talent Tietopalveluiden tietokannan yrityksiin, että vertailtuna yrityksen oman toimialan muihin yrityksiin. Menestyjien liikevaihdon alaraja on 0,5 miljoonaa euroa. Lue lisää: almatalent.fi/tietopalvelut/tunnuslukuopas/kriisitunnusluvut/menestyjaluokitus

Alma Media lyhyesti

Alma Media on uudistuva digitaaliseen palveluliiketoimintaan ja journalistisiin sisältöihin keskittyvä mediakonserni. Yhtiön tunnetuimpia brändejä ovat Kauppalehti, Talouselämä, Iltalehti, Aamulehti, Etuovi.com ja Monster. Alma Media rakentaa kestävää kasvua mediasta palveluihin tarjoten sisältöjä ja palveluja, jotka hyödyttävät käyttäjiä arjessa, työssä ja vapaa-ajalla. Alma Media toimii 11 Euroopan maassa. Alma Mediassa työskentelee noin 1 800 ammattilaista. Alma Median vuoden 2019 jatkuvien toimintojen liikevaihto oli 250,2 miljoonaa euroa. Yhtiön osake noteerataan NASDAQ Helsingissä. Lue lisää: www.almamedia.fi

  • Julkaistu: 4.3.2020, 16:13
  • Kategoria: Lehdistötiedote

Jaa artikkeli