Alma Media > Tiedotteet > Lehdistötiedote > Alma Medialle tunnustusta ilmastonmuutoksen vastaisista toimista – nousi sektorillaan globaalisti edelläkävijäyhtiöiden joukkoon

Alma Medialle tunnustusta ilmastonmuutoksen vastaisista toimista – nousi sektorillaan globaalisti edelläkävijäyhtiöiden joukkoon

Alma Media Oyj                                           Lehdistötiedote 22.1.2020

ALMA MEDIALLE TUNNUSTUSTA ILMASTONMUUTOKSEN VASTAISISTA TOIMISTA – NOUSI SEKTORILLAAN GLOBAALISTI EDELLÄKÄVIJÄYHTIÖIDEN JOUKKOON

Alma Media on saanut kansainvälisen CDP-organisaation Climate Change Disclosure 2019 -listauksessa Leadership-tason luokituksen A–. Mediayhtiöiden, eli julkaisu- ja painoliiketoiminnan yritysten, toimialalla keskimääräinen luokitus oli B-, eikä yksikään mediayhtiö saanut Alma Mediaa parempaa luokitusta A. 

CDP on voittoa tavoittelematon, kestävää kehitystä edistävä toimija, jonka jokavuotinen listaus luokittelee kestävää taloutta edistävät yritykset globaalisti asteikolla A-D. Organisaatio ylläpitää maailmanlaajuista raportointijärjestelmää, jonka kautta yritykset, kaupungit, osavaltiot ja alueet voivat mitata, seurata ja hallita ympäristövaikutuksiaan. Vuonna 2019 CDP:n Climate Change Disclosure -järjestelmän kautta ilmastovaikutuksistaan raportoi maailmanlaajuisesti noin 8 400 yritystä, ja Leadership-tason eli arvosanan A tai A– saavuttaneita yrityksiä oli arviossa yhteensä noin 500.

– Alma Media on tehnyt vuosia pitkäjänteistä työtä kasvihuonekaasupäästöjensä vähentämiseksi. Parantunut CDP-luokituksemme heijastelee saavutettuja tuloksia ja vahvistaa päätöstä jatkaa määrätietoisesti ilmastotyötä, toteaa Alma Median yritysvastuupäällikkö Kirsi Hantula.

Alma Media on raportoinut CDP:lle vuodesta 2010. Yhtiön vuonna 2019 parantunutta luokitusta edistivät edeltävänä vuonna laaditut, tieteeseen perustuvat ilmastotavoitteet. Niiden mukaisesti Alma Median on vähennettävä toiminnastaan suoraan koituvia hiilidioksidipäästöjä 21 prosenttia vuoteen 2025 mennessä ja pienennettävä pääasiassa alihankintojensa aiheuttamia epäsuoria hiilidioksidipäästöjään kymmenen prosenttia vuoteen 2023 mennessä.  Kansainvälinen Science Based Targets –aloite on hyväksynyt Alma Median tavoitteet.

Alma Median kasvihuonekaasupäästöt ovat pienentyneet yhtiön liiketoiminnan digitalisoitumisen myötä. Yhtiön yritysvastuun perusta rakentuu vastuullisesta journalismista, laadukkaista markkinointiviestinnän ratkaisuista sekä vastuullisesti tuotetuista digitaalisista palveluista.

Lisätietoja: Kirsi Hantula, yritysvastuupäällikkö, puh. 010 665 2837

Alma Media lyhyesti

Alma Media on palveluliiketoimintaan ja journalistisiin sisältöihin keskittyvä mediakonserni. Yhtiön tunnetuimpia brändejä ovat Kauppalehti, Talouselämä, Iltalehti, Aamulehti, Etuovi.com ja Monster. Alma Media rakentaa asiakkailleen kestävää kasvua digitaalisuuden mahdollisuuksia hyödyntäen tietopalveluilla, järjestelmä- ja asiantuntijapalveluilla sekä mainosratkaisuilla. Alma Median toiminta on laajentunut Suomesta Pohjoismaihin, Baltiaan ja Keski-Eurooppaan. Alma Mediassa työskentelee noin 1900 ammattilaista, joista noin 30 % toimii Suomen ulkopuolella. Alma Median vuoden 2018 liikevaihto oli 354,6 miljoonaa euroa. Yhtiön osake noteerataan NASDAQ Helsingissä. Lue lisää: www.almamedia.fi.

  • Julkaistu: 22.1.2020, 13:00
  • Kategoria: Lehdistötiedote

Jaa artikkeli