Alma Media > Tiedotteet > Lehdistötiedote > Alma Media saanut päätökseen Pirkanmaan ja Satakunnan lehtien varhaisjakeluliiketoiminnan ulkoistuksen Posti Groupille

Alma Media saanut päätökseen Pirkanmaan ja Satakunnan lehtien varhaisjakeluliiketoiminnan ulkoistuksen Posti Groupille

Alma Media Oyj                Lehdistötiedote 31.12.2019

ALMA MEDIA SAANUT PÄÄTÖKSEEN PIRKANMAAN JA SATAKUNNAN LEHTIEN VARHAISJAKELULIIKETOIMINNAN ULKOISTUKSEN POSTI GROUPILLE

Alma Media on saattanut päätökseen järjestelyn, jolla Alma Manun suorittama Alma Media Kustannuksen julkaisemien lehtien varhaisjakelu Pirkanmaalla ja Satakunnassa ulkoistetaan 1.1.2020 alkaen Postille. Ulkoistuksen myötä Alma Manun noin 780 jakeluliiketoiminnan työntekijää siirtyy Posti Groupille 1.1.2020 alkaen.

Kaupan myötä siirtyvän, Alma Media konsernin sisäisen jakeluliiketoiminnan liikevaihto oli vuonna 2018 noin 18,1 miljoonaa euroa. Alma Media arvioi saavuttavansa jakelun ulkoistuksen myötä 5–6 miljoonan euron vuotuiset kustannussäästöt. Alma Media kirjaa liiketoimintakaupan osalta arviolta 8 milj. euron myyntivoiton vuoden 2020 ensimmäisen vuosineljänneksen tulokseen.

Muutoksella ei ole välittömiä vaikutuksia Alma Media Kustannuksen lehtien ilmestymispäiviin tai jakeluun.

Uudelleenjärjestelystä on kerrottu tarkemmin 20.6.2019 julkaistussa tiedotteessa.

Lisätietoja
Kari Kivelä, liiketoimintajohtaja, Alma Consumer, puh. 010 665 2032
Juha Nuutinen, talous- ja rahoitusjohtaja, Alma Media, puh. 010 665 3873

Alma Media lyhyesti

Alma Media on palveluliiketoimintaan ja journalistisiin sisältöihin keskittyvä mediakonserni. Yhtiön tunnetuimpia brändejä ovat Kauppalehti, Talouselämä, Affärsvärlden, Iltalehti, Aamulehti, Etuovi.com ja Monster. Alma Media rakentaa asiakkailleen kestävää kasvua digitaalisuuden mahdollisuuksia hyödyntäen tietopalveluilla, järjestelmä- ja asiantuntijapalveluilla sekä mainosratkaisuilla. Alma Median toiminta on laajentunut Suomesta Pohjoismaihin, Baltiaan ja Keski-Eurooppaan. Alma Mediassa työskentelee noin 1900 ammattilaista (ilman jakajia), joista noin 30 % toimii Suomen ulkopuolella. Alma Median vuoden 2018 liikevaihto oli 354,6 miljoonaa euroa. Yhtiön osake noteerataan NASDAQ Helsingissä. Lue lisää: www.almamedia.fi.

  • Julkaistu: 31.12.2019, 10:15
  • Kategoria: Lehdistötiedote, Tiedotteet

Jaa artikkeli