Alma Media > Tiedotteet > Lehdistötiedote > Sisä-Suomen syyttäjä on tiedottanut päätöksestä nostaa syytteet Kai Telannetta ja Virpi Juvosta vastaan työsyrjintäepäilyssä Aamulehden päätoimittajarekrytoinnissa

Sisä-Suomen syyttäjä on tiedottanut päätöksestä nostaa syytteet Kai Telannetta ja Virpi Juvosta vastaan työsyrjintäepäilyssä Aamulehden päätoimittajarekrytoinnissa

Alma Media Oyj Lehdistötiedote 8.10.2019

SISÄ-SUOMEN SYYTTÄJÄ ON TIEDOTTANUT PÄÄTÖKSESTÄ NOSTAA SYYTTEET KAI TELANNETTA JA VIRPI JUVOSTA VASTAAN TYÖSYRJINTÄEPÄILYSSÄ AAMULEHDEN PÄÄTOIMITTAJAREKRYTOINNISSA

Sisä-Suomen syyttäjä on tiedottanut päätöksestä nostaa syytteet toimitusjohtaja Kai Telannetta ja henkilöstöjohtaja Virpi Juvosta vastaan epäillystä Päivi Anttikosken työsyrjinnästä Aamulehden päätoimittajan rekrytointiprosessissa. Vastaavasti syyttäjä on ilmoittanut syyttämättäjättämispäätöksestä toisen epäilyksen alla olleen tapauksen johdosta.

Alma Media kiistää epäiltyjen syyllistyneen työsyrjintärikokseen ja korostaa, että perhesuhteet eivät ole millään muotoa vaikuttaneet Aamulehden päätoimittajan valintaan. Tasa-arvo ja yhdenvertaisuus ovat Alma Medialle tärkeitä asioita, eikä syrjintä missään muodossa kuulu yrityksen toimintatapoihin.

”Alma Media Oyj:n hallitus on saanut yksityiskohtaisen selvityksen asianomaisilta Alma Median edustajilta. Selvityksen ja keskustelujen pohjalta hallitus luottaa siihen, että rekrytointiprosessissa on toimittu asiallisesti eikä prosessissa ole tapahtunut työsyrjintää. Syytteen nostamisella ei ole vaikutusta asianomaisten asemaan Alma Mediassa. Hallitus seuraa oikeusprosessia ja arvioi asiaa tarvittaessa uudelleen, kun lopputulos on tiedossa,” hallituksen puheenjohtaja Jorma Ollila toteaa.

Lisätietoja
Elina Kukkonen, viestintäjohtaja, Alma Media, puhelin 010 665 2333

Alma Media lyhyesti

Alma Media on palveluliiketoimintaan ja journalistisiin sisältöihin keskittyvä mediakonserni. Yhtiön tunnetuimpia brändejä ovat Kauppalehti, Talouselämä, Affärsvärlden, Iltalehti, Aamulehti, Etuovi.com ja Monster. Alma Media rakentaa asiakkailleen kestävää kasvua digitaalisuuden mahdollisuuksia hyödyntäen tietopalveluilla, järjestelmä- ja asiantuntijapalveluilla sekä mainosratkaisuilla. Alma Median toiminta on laajentunut Suomesta Pohjoismaihin, Baltiaan ja Keski-Eurooppaan. Alma Mediassa työskentelee noin 1900 ammattilaista (ilman jakajia), joista noin 30 % toimii Suomen ulkopuolella. Alma Median vuoden 2018 liikevaihto oli 354,6 miljoonaa euroa. Yhtiön osake noteerataan NASDAQ Helsingissä. Lue lisää: www.almamedia.fi.

  • Julkaistu: 8.10.2019, 13:40
  • Kategoria: Lehdistötiedote, Tiedotteet

Jaa artikkeli