Alma Media > Uutinen > Future Forerunners -tapahtuma tarjosi nuorille oppeja työelämään

Future Forerunners -tapahtuma tarjosi nuorille oppeja työelämään

Nuorten työllistyminen on yhteiskunnallisesti merkittävä asia, jota Alma Media haluaa olla aktiivisesti tukemassa. Future Forerunners -tapahtuma oli yksi keino auttaa nuoria vahvistamaan tulevaisuudessa tarvittavia taitoja ja helpottaa heidän siirtymistään työelämään. 
 
– Tapahtuman järjestäjien tavoitteena oli, että jokainen osallistuja poistuisi tapahtumasta ainakin yhtä tulevaisuuden työelämään liittyvää ideaa tai oivallusta rikkaampana. Uskon, että onnistuimme siinä, toteaa Alma Median yritysvastuupäällikkö Kirsi Hantula
 
Päivän aikana kuultiin kiinnostavia puheenvuoroja sekä työelämäaiheinen paneelikeskustelu, jota emännöi Alma Talentin toimituksen työelämäosaaja Ninni Myllyoja. Puhujina tapahtumassa nähtiin muun​ muassa Futuricen perustaja Hanno Nevanlinna sekä sosiaalisen median vaikuttaja Mmiisas, joka kertoi, miten on luonut henkilöbrändistä itselleen ammatin.

Nuoret pääsivät päivän aikana myös osallistumaan tapahtuman järjestäjinä toimivien yritysten tuottamiin ohjelmalinjoihin, joissa tarjottiin konkreettisia työkaluja uuden elämänvaiheen edessä. Alma Median ohjelmalinjassa rekrytointipalveluyhtiö Monster auttoi nuoria oivaltamaan, kuinka he voivat vakuuttaa työnantajat omasta osaamisestaan. 
 
Tapahtuman suunnittelussa yrityksiä on sparrannut ammattikorkeakoulu Haaga-Helian opiskelijaryhmä, joka toteutti tapahtumassa myös oman ohjelmalinjansa. Tapahtuman järjestäjät halusivat tarjota yrityksille mahdollisuuden ammentaa Haaga-Helian ohjelmalinjassa opiskelijoilta uudenlaista näkökulmaa ja tulevaisuusosaamista, jota yrityksissä itsellään ei ole.
 
– Oli hienoa, miten antaumuksella Haaga-Helian koko neljänkymmenen hengen opiskelijaryhmä heittäytyi  suunnittelemaan tapahtumaa ja esitti monia raikkaita ideoita tapahtuman toteutukseen. Tällaisia yritysten ja korkeakoulujen yhteistyöprojektit voivat parhaimmillaan olla, kehuu Hantula.

 

Future Forerunners -tapahtuma järjestettiin Amos Rex -taidemuseossa. Päivän päätteeksi osallistujilla oli myös mahdollisuus tutustua museon näyttelyihin.
 
Lisää tunnelmia voit käydä katsomassa somessa #FutureForerunners2019. 

 

Kuvat: Haaga-Helian opiskelijat.

  • Julkaistu: 12.4.2019, 15:40
  • Kategoria: Uutinen

Jaa artikkeli