Alma Media > Mainostajalle > Tässä ovat talvikauden parhaat digikampanjat

Tässä ovat talvikauden parhaat digikampanjat

Alma Media palkitsee kauden parhaat digikampanjat neljä kertaa vuodessa. Talvikauden voiton veivät Würth, Länsi-Suomen Osuuspankki ja Tammi. Onneksi olkoon! 

Würth – Muistijäljen jättävä B2B-kampanja 

Würthin videototeutus on selkeää ja toimivaa top of mind -viestintää. Kampanja ottaa hyvin kohderyhmänsä huomioon ja pääviesti jää katsojalle hyvin mieleen. Kampanja julkaistiin Alma-verkostossa.

Länsi-Suomen Osuuspankki – Paikallisesti ja työnantajamielikuvaa kohottaen

Satakunnan Kansassa julkaistussa mainoksessa raaputuspinnan takaa paljastuva video tuo Osuuspankin brändin lähelle työnhakijaa. 

Tammi – Dekkarisarja oivaltavasti koko valtakunnan tietoisuuteen 

Tammen dekkarisarjan lanseerauksessa lukunäyte ja videot toivottavat tervetulleeksi salaperäiselle Doggerlandin saarelle. Mediaympäristön valitsemisessa on oivallusta. Kampanja toteutettiin Rantapallossa ja Iltalehdessä.

Parhaat kampanjat valitseva raati koostuu viidestä media- ja markkinointiammattilaisesta. Mukana raadissa ovat Carat Finlandin strateginen johtaja Jukka Veteläinen, markkinointitoimisto Staartin luova johtaja Juuso Kemi sekä
vuoden toimistoksi valitun Wörksin toimitusjohtaja Jussi Piri. Alma Mediaa raadissa edustavat Alma Talentin markkinointijohtaja Annika Ruola sekä Markkinointi&Mainonnan uutispäällikkö Jani Niipola.
Mediamyynnin b2b markkinointijohtaja Kirsi Stenberg toimii raadin puheenjohtajana.

Raadin check-list digimainontaan: 

  • Aseta tavoite huolella: Valitse yksi tai korkeintaan kaksi selkeää tavoitetta tai viestiä, jotka haluat kampanjallasi tuoda ilmi. Jos yritetään kertoa kaikki kerralla, tulee kampanjasta helposti sekava.
  • Kampanjan tärkein viesti kannattaa etenkin videoissa sijoittaa kärkeen. Älä luota siihen, että katsoja katsoo mainoksen loppuun saakka. 
  • Satsaa mainoksen tuotantoon ja tekniseen toteutukseen. Hyvä oivallus menee helposti hukkaan, mikäli totetus on jätetty puolitiehen. 
  • Muista lisätä mainokseen kehotus tai aktivointi (katso, lue lisää, osallistu tms.)
  • Pyri välttämään liian geneerisiä kuvia ja viestejä. Kuvapankkikuvia käytettäessä kannattaa olla tarkka. Viestin lisäksi myös viestihierarkia kannattaa miettiä tarkkaan.
  • Älä unohda logoasi! Mainostaja on luotettavuuden tae ja asiakas haluaa tietää, mihin päätyy klikatessaan mainosta.

Kevätkauden parhaimmat digikampanjat palkitaan kesäkuussa 2019.

  • Julkaistu: 5.4.2019, 13:20
  • Kategoria: Mainostajalle

Jaa artikkeli