Alma Media > Mainostajalle > Tähtää Arkadianmäelle, osu lähelle

Tähtää Arkadianmäelle, osu lähelle

Eduskuntavaaliehdokas. Muista, että valintasi eduskuntaan tehdään lähellä sinua. Jotta saat potentiaalisten äänestäjiesi huomion mahdollisimman tehokkaasti, kerro viestisi niissä medioissa, joissa he viettävät aikaansa.

Sanomalehdet ja niiden digitaaliset kanavat ovat myös tutkitusti ne tietolähteet, joista äänestäjät eniten aikovat hakea tietoa äänestyspäätöksensä tueksi. Jopa 67% äänestäjistä luottaa painettuun ja digitaaliseen sanomalehteen, kun taas sosiaalista mediaa tietolähteenään aikoo käyttää vain 21% (SLL vaalitutkimus – Tuhat suomalaista 11/2018, IRO Research & Consulting).

Vastuullinen vaalimainonta 

Alma on vastuullinen vaalimainonnan kumppani.  Kaikki medioissamme julkaistava vaalimainonta noudattaa vaalimainontaa koskevaa lainsäädäntöä niin mainosten kohdentamisen, datan käytön kuin rahoituksen läpinäkyvyydenkin osalta.  

Vaalimainosten kohdentaminen ja datan käyttö

Vaalimainonnan kohdentamisessa voidaan hyödyntää Alman omaa, ensimmäisen osapuolen dataa. Näin ollen voit kohdentaa vaalimainontaa esimerkiksi maantieteellisen sijainnin, sosiodemografioiden ja kohdeyleisösi kiinnostusalueiden mukaan. Vaalimainontaa ei voida kohdentaa alaikäisille tai puoluekannan mukaan. 

Vaalimainonnan rahoituksen läpinäkyvyys

Jokaisessa vaalimainoksessa tulee näkyä mainoksen maksajan nimi. Tämä vaalimainonnan rahoituksen läpinäkyvyys määritetään niin vaalirahoituslaissa kuin puoluelaissakin.  Laissa ei edellytetä mainostajaa käyttämään vaalimainoksessaan tekstiä “maksanut” tai “mainoksen on maksanut”, vaan pelkkä mainoksen maksaneen ehdokkaan nimi riittää. Mikäli vaalimainoksen maksaja on puolue, riittää myös puolueen nimen mainitseminen mainoksessa. 

Jokainen puolue tai ehdokas voi tarkistaa vaalimainontaa koskevan lainsäädännön esimerkiksi vaalit.fi-sivustolta.

Vaalimainonta valtakunnallisesti 

Noin 1,9 miljoonaa suomalaista viikoittain tavoittava Iltalehti tuo eduskuntavaalit suomalaisten arkeen uutisine, näkökulmine ja vaalikoneineen. Iltalehdessä voit vaikuttaa valtakunnallisesti tai kohdentaa vaalimainontasi näkymään vain ja ainoastaan haluamissasi vaalipiireissä. 

Alma Talentin ammattilaismediat tavoittavat miljoonayleisön päättäjiä, yrittäjiä ja alojensa asiantuntijoita heille luontevimmassa mediaympäristössä, ammatillisesti kiinnostavien asioiden ääreltä. Vaalimainoksella esimerkiksi Kauppalehdessä tai Talouselämässä teet vaikutuksen suomalaiseen päättäjään kohdennetusti haluamallasi alueella tai laajemmin ympäri Suomen. 

Vaalimainonta vaalipiirissäsi 

Alman uutismedioista, markkinapaikoista ja lifestyle-palveluista koostuva digiverkosto tavoittaa noin 65 % suomalaisista. Alma-verkostossa voit kohdentaa viestisi näkymään vain heille, jotka haluat tavoittaa. Viesti voidaan kohdentaa  näkymään esimerkiksi vain ja ainoastaan oman vaalipiirisi alueella, 35-44-vuotiaille tai ympäristöasioista kiinnostuneille. 

Maakuntamediassa saat pienessä hetkessä äänesi laajasti kuuluviin 

Hyödynnä luetun ja luotettavan maakuntamedian tuoma uskottavuus kampanjassasi. Alueidensa ykkösmediat Aamulehti ja Satakunnan Kansa kulkevat pirkanmaalaisten ja satakuntalaisten arjessa vahvasti mukana.

Osta vaalimainontaa ja kysy apua kampanjasi suunnitteluun meiltä:

Iltalehden vaalitiimi
Alma Talentin vaalitiimi (Kauppalehti ja muut Alma Talentin ammattilaismediat)
Aamulehden vaalitiimi
Satakunnan Kansan vaalitiimi
Alueellinen vaalitiimi (Turku, Kouvola, Seinäjoki, Vaasa, Rovaniemi)
Paikallismedioiden vaalitiimi

Lue Aamulehden yhteyspäällikkö Leena Tiitolan vinkit vaalimainonnan kohdentamiseen. 

Lähteet: TNS Atlas 7-12/2017, Kantar TNS.

  • Julkaistu: 6.2.2019, 16:00
  • Kategoria: Mainostajalle

Jaa artikkeli