Alma Media > Tiedotteet > Pörssitiedote > Alma Media päivittää pitkän aikavälin taloudellisia tavoitteitaan

Alma Media päivittää pitkän aikavälin taloudellisia tavoitteitaan

Alma Media Oyj                        Pörssitiedote 3.12.2018 klo 17.00

ALMA MEDIA PÄIVITTÄÄ PITKÄN AIKAVÄLIN TALOUDELLISIA TAVOITTEITAAN

Alma Media on päivittänyt pitkän aikavälin taloudellisia tavoitteitaan. Yhtiön pitkän aikavälin taloudelliset tavoitteet liittyvät digitaalisen liiketoiminnan kasvuun, pääoman käytön tehokkuuteen ja osingonjakopolitiikkaan:

• Digitaalisen liiketoiminnan vuosittainen kasvu yli 12 % (aiemmin yli 15%)

• Sijoitetun pääoman tuotto (ROI) yli 17 % vuodessa (aiemmin yli 15%):

• Osinko yli 50 % osakekohtaisesta tuloksesta (ennallaan)

            Talouden suhdannehuippu ollaan saavuttamassa ja kasvun ennustetaan hidastuvan, mutta jatkuvan hyvällä tasolla yhtiön Itäisen Keski-Euroopan toimintamaissa. Pitkän aikavälin taloudellisia tavoitteita asetettaessa on huomioitu digitaalisen liiketoiminnan merkittävä, jo noin 50 prosentin osuus yhtiön liikevaihdosta. Yhtiön tavoitteena on edelleen kasvaa digitaalisessa liiketoiminnassa markkinoita nopeammin, mutta talouden arvioidusta hidastumisesta johtuen aiemman kasvuvauhdin ylläpitäminen ilman merkittäviä yritysjärjestelyitä on haasteellista. Myös kilpailutilanne kotimaisten mediatalojen ja kansainvälisten alustatoimijoiden välillä on kiristynyt, Alma Median toimitusjohtaja Kai Telanne sanoo

             Päivitetty sijoitetun pääoman tuottotavoite kuvastaa Alma Median digitaalisen liiketoiminnan kasvun myötä parantunutta kannattavuutta. Pääoman tuottotavoitetta asetettaessa on myös huomioitu, että vuonna 2019 voimaantuleva IFRS 16 -standardi nostaa sijoitettua pääomaa yli 50 miljoonalla eurolla, hän jatkaa. 

Tavoitetaso 1-9/2018 2017 2016 2015 2014 2013
Digiliiketoiminnan kasvu  >12 % 9 % 17 % 28 % 10 % 12 % 8 %
ROI  >17 % 23% 18 % 10 % 7% 10 % 10 %
Osinkosuhde  > 50 % 62 % 78 % 92% 63 % 50%

Vuoden 2018 ohjeistus ennallaan

Alma Media toistaa aiemman arvionsa, jonka mukaan vuoden 2018 liikevaihto pysyy edellisvuoden 2017 tasolla ja oikaistun liikevoiton kasvavan vuoden 2017 tasosta. Vuoden 2017 liikevaihto oli 367,3 milj. euroa ja oikaistu liikevoitto 51,1 milj. euroa.

Pääomamarkkinapäivä 4.12.2018

Yhtiö esittelee tarkemmin strategiaansa ja päivitettyjä pitkän aikavälin taloudellisia tavoitteitaan pääomamarkkinapäivässä, joka järjestetään huomenna Helsingissä. Esitykset alkavat klo 9.00 ja niitä voi seurata suorana linkistä https://almamedia.videosync.fi/2018-12-04-cmd. Webcastin tallenteet tulevat saataville iltapäivällä.

Lisätietoja:

Juha Nuutinen, Talous- ja rahoitusjohtaja, +358 106 653 873

ALMA MEDIA OYJ

Elina Kukkonen

Viestintä- ja brändijohtaja

Jakelu: NASDAQ Helsinki, keskeiset tiedotusvälineet, www.almamedia.fi

Alma Media lyhyesti

Alma Media on palveluliiketoimintaan ja journalistisiin sisältöihin keskittyvä mediakonserni. Yhtiön tunnetuimpia brändejä ovat Kauppalehti, Talouselämä, Affärsvärlden, Iltalehti, Aamulehti, Etuovi.com ja Monster. Alma Media rakentaa asiakkailleen kestävää kasvua digitaalisuuden mahdollisuuksia hyödyntäen tietopalveluilla, järjestelmä- ja asiantuntijapalveluilla sekä mainosratkaisuilla. Alma Median toiminta on laajentunut Suomesta Pohjoismaihin, Baltiaan ja Keski-Eurooppaan. Alma Mediassa työskentelee noin 2 250 ammattilaista (ilman jakajia), joista noin 30 % toimii Suomen ulkopuolella. Alma Median vuoden 2017 liikevaihto oli 367,3 miljoonaa euroa. Yhtiön osake noteerataan NASDAQ Helsingissä. Lue lisää: www.almamedia.fi.

  • Julkaistu: 3.12.2018, 17:00
  • Kategoria: Pörssitiedote, Tiedotteet

Jaa artikkeli