Alma Media > Uutinen > Almalla vietettiin Lapsi mukaan töihin -päivää

Almalla vietettiin Lapsi mukaan töihin -päivää

Kansallisena #lapsimukaantöihin -päivänä myös Alma toivotti kaikenikäiset juniorit tervetulleeksi.
Perjantaina 23.11. vietettiin kansallista Lapsi mukaan töihin -päivää. Myös meillä Almassa oli avoimet ovet päivän aikana. Tarjosimme eri ikäisille lapsille mahdollisuuden tulla tutustumaan vanhempien työpaikalle mielenkiintoiseen mediataloon.

Alman Lapsi mukaan töihin -päivään osallistui yhteensä viitisenkymmentä lasta ja heidän ikähaitarinsa vaihteli 11 kuukauden ikäisestä 14-vuotiaseen. Alma-talossa Helsingissä sekä Tampereen Siperiassa ja Alma Manussa oli järjestetty lapsille yhteistä ohjelmaa. Ikäeroista huolimatta kaikille löytyi mielekästä tekemistä: Alma Media -tietovisa, oman lehden suunnittelua, jutun kirjoittamista, piirtelyä, koodauspelejä ja lehtien lukemista. 

Alma-talossa yhteinen osio huipentui vierailuun Iltalehden toimituksessa, jossa olikin iloinen yllätys lapsia vastassa – nimittäin Iltalehden ikioma karvaturri Puttonen! 

Myös Tampereen Siperiassa, jossa Almalla on mm. Aamulehden toimitus, oli vilskettä ja vipinää. Yhteisen ohjelman aluksi jokainen sai oman henkilökortin ja käytiin läpi erilaisia almalaisia ammatteja. Seuraavaksi tutustuttiin mainosmyyntiin ja sisältömarkkinoinnin videoiden tekoon. Black Friday -hulina ilmapalloineen ja Särkänniemen mainosvideoon taiottu lumisade tekivät lapsiin vaikutuksen. Lapset kuulivat myös Aamulehden toimituksen työstä ja näkivät, miten etusivun juttu siirtyi näppäimistöltä verkkosivuille. Muistoksi päivästä jäi muun muassa oma kuva lehden ”etusivulla”. Näkyipä päivä ihan oikeassa Aamulehdessäkin.

Alma Manussa lapset pääsivät puolestaan tutustumaan painotaloon ja esittämään tiukkoja kysymyksiä painokierroksen vetäjälle. Omia lehtiä tehtiin työntekijöiden kahviossa ja osa lapsista pääsi suorittamaan myös postilaatikkorataa ja sai näin kosketuksen courierin työhön. Jakokirjaa luettiin erityisen tarkasti.

Kaiken kaikkiaan lapset otettiin ilolla vastaan ja käytävillä vipeltävät, kärrynpyöriä heittävät ”Alma Juniorit” keräsivät päivän aikana paljon hymyjä ja iloisia kommentteja. 

Lapsi_mukaan_toihin_paiva_Tampere_1
Aamulehden toimittaja ja pilapiirtäjä Juha Sihto esittelee lapsille työtään.

  • Julkaistu: 27.11.2018, 13:15
  • Kategoria: Uutinen
  • Teema: almassa-tapahtuu

Jaa artikkeli

Lue seuraavaksi:

Miltä näyttää työelämä vuonna 2052?

Monsterin ja Alma Median TET-harjoittelijat Anna, Sofia, Ella ja Oliver…

Almassa tapahtuu

Alma Medialla Suomen parhaat sijoittajasivut Mid Cap -kategoriassa

Pörssisäätiön ja Suomen Sijoitusanalyytikot ry:n järjestämässä Parhaat sijoittajasivut -kilpailussa Alma…

Almassa tapahtuu

Nuoret kehittävät TET-palvelua yhteistyössä yritysten ja oppilaitosten kanssa

Alma Media, Monster ja Lasten ja nuorten säätiö kehittävät yhteistyössä…

Töissä Almalla