Alma Media > Tiedotteet > Lehdistötiedote > Alma Media ja Amos Rex -taidemuseo monivuotiseen yhteistyöhön

Alma Media ja Amos Rex -taidemuseo monivuotiseen yhteistyöhön

Alma Media Oyj                                                   Lehdistötiedote 12.6.2018

ALMA MEDIA JA AMOS REX -TAIDEMUSEO MONIVUOTISEEN YHTEISTYÖHÖN

Alma Media ja Amos Rex -taidemuseo ovat sopineet pääyhteistyökumppanuudesta vuosille 2018–2020. Yhteistyössä nivoutuvat yhteen kaksi rakentavaa yhteiskunnallista muutosvoimaa: media ja taide. Alma Median ja Amos Rexin yhteistyössä keskitytään erityisesti nuorten äänten esiintuomiseen ja osallisuuden vahvistamiseen. Kumppanit toteuttavat yhteistyön kuluessa muun muassa yhteiskunnallisten keskustelujen sarjan ja työpajatoimintaa nuorille.

Uudesta Amos Rex –taidemuseosta Helsingin ydinkeskustassa kaavaillaan aktiivista ja vuorovaikutteista kulttuurikeskusta, joka on avoin monenlaiselle yhteistyötoiminnalle ja tarjoaa taidekokemuksia laaja-alaisesti mahdollisimman lähellä jokaisen arkipäivää.

            Alma Media ja Amos Rex jakavat hyvin samankaltaisen tarkoituksen ja vision. Alman tarkoituksena on kiihdyttää kestävää kasvua yksiköille, yrityksille ja yhteiskunnalle. Tavoitteenamme on olla myös kiinnostavin tiedon, hyödyn ja elämysten tuottaja, sanoo Alma Median viestintä- ja brändijohtaja Elina Kukkonen.

            Laatujournalismi ja taide avaavat merkityksiä. Niiden avulla voidaan lisätä tietoa ja tietoisuutta, vaikuttaa uskomuksiin kuin myös sosiaalisiin suhteisiin. Media ja taide yhdistävät erilaisia ihmisiä ja herättävät aitoa kansalaiskeskustelua. Ne tukevat yhteiskunnan tasapainoista kehitystä ja antavat äänen myös niille, joiden ääntä ei muuten kuultaisi. Amos Rexin ja Alma Median nuoriin keskittyvä yhteistyö nivoutuu tähän tehtävään luontevasti, hän jatkaa.

Alma Median vastuullisuustyön erityisessä fokuksessa ovat nuoret. Yhtiö tekee aktiivista mediakasvatustyötä muun muassa koululaisvierailujen muodossa sekä vahvistaa nuorten työelämävalmiuksia. Amos Rexin lisäksi Alma Media tekee tiivistä yhteistyötä suomalaisten nuorten hyväksi Lasten ja nuorten säätiön (LNS) kanssa.

Amos Rex on yksityinen taidemuseo, jonka rakentamisesta ja ylläpidosta vastaa suomalainen Föreningen Konstsamfundet. Uusi taidemuseo avautuu elokuussa yleisölle.

Lisätietoja: Elina Kukkonen, viestintä- ja brändijohtaja, Alma Media Oyj, puh. 010 665 2333

Alma Media lyhyesti

Alma Media on palveluliiketoimintaan ja journalistisiin sisältöihin keskittyvä mediakonserni. Yhtiön tunnetuimpia brändejä ovat Kauppalehti, Talouselämä, Affärsvärlden, Iltalehti, Aamulehti, Etuovi.com ja Monster. Alma Media rakentaa asiakkailleen kestävää kasvua digitaalisuuden mahdollisuuksia hyödyntäen tietopalveluilla, järjestelmä- ja asiantuntijapalveluilla sekä mainosratkaisuilla. Alma Median toiminta on laajentunut Suomesta Pohjoismaihin, Baltiaan ja Keski-Eurooppaan. Alma Mediassa työskentelee noin 2 250 ammattilaista (ilman jakajia), joista noin 30 % toimii Suomen ulkopuolella. Alma Median vuoden 2017 liikevaihto oli 367,3 miljoonaa euroa. Yhtiön osake noteerataan NASDAQ Helsingissä. Lue lisää: www.almamedia.fi.

  • Julkaistu: 12.6.2018, 14:00
  • Kategoria: Lehdistötiedote

Jaa artikkeli