Alma Media > Mainostajalle > Kesällä nautitaan elämästä ja höllätään kukkaron nyörejä

Kesällä nautitaan elämästä ja höllätään kukkaron nyörejä

Kesä on suomalaisille rentoutumisen aikaa. Pitkän talven jälkeen aurinkoiset aamut, ystävien ja perheen kanssa vietetyt valoisat illat ja virkistävät kesätapahtumat tuovat odotettua piristystä arkeen. Kesän aikana monien rahankulutus ja ajankäyttö eroavatkin huomattavasti muiden vuodenaikojen tottumuksista, kun vapaa-aikaan ja elämästä nauttimiseen halutaan panostaa tavallista enemmän.

Iltalehden ja Alma Talentin kesäkyselyissä kartoitettiin lomasuunnitelmia

Iltalehden paneelissa ja Alma Talentin vaikuttajayhteisössä toteutetuissa kesäkyselyissä kartoitettiin vastaajien suunnitelmia ja toiveita kesälomalle 2018. Tulokset vahvistivat ennestään käsityksiä kesästä aikana, jolloin suomalaiset lataavat omia voimavarojaan: lepääminen ja rentoutuminen kesäloman keskeisimpänä tavoitteena nousi selkeästi esiin molemmissa tutkimuksissa.

Kesälomalla nautitaan ruoasta ja hyvästä seurasta, liikuntaa unohtamatta

Loman aikana halutaan panostaa myös kulinaristisiin elämyksiin, sillä molemmissa tutkimuksissa noin 40 % vastaajista kertoi odottavansa kesälomalta erityisesti ruoasta ja juomasta nauttimista hyvässä seurassa. Samalla myös omasta hyvinvoinnista halutaan pitää huolta, ja tutkimuksiin vastanneista noin kolmasosa kertoikin aikovansa panostaa kuntoiluun ja liikuntaan lomansa aikana.

Suosituin lomailukuukausi on edelleen heinäkuu, jolloin kesälomansa aikoo pitää lähes kaksi kolmesta Alma Talentin Vaikuttajayhteisön vastaajasta, ja Iltalehden paneelin vastaajistakin noin puolet. Heinäkuun ohella myös elokuu on suosittu lomailukuukausi. Molempien tutkimusten vastaajista neljä viidestä ilmoitti aikovansa lomailla kesällä vähintään kolme viikkoa.

Lomasuunnitelmiin jätetään tilaa myös spontaaniudelle

Kesäloman suunnittelusta kysyttäessä suurin osa vastaajista kertoi tekevänsä jonkin verran suunnitelmia etukäteen, mutta jättävänsä tarkoituksella osan lomasta suunnittelematta. Mainostajalle kesän loma-aika tarjoaakin erinomaisen mahdollisuuden tavoittaa kuluttajat tilanteessa, jossa uusille elämyksille ja spontaaniudelle on reilummin sekä aikaa että rahaa: kyselyiden vastaajista lähes puolet kertoi sallivansa itselleen kukkaron nyörien hellittämisen ja kesänviettoon panostamisen.

Kesällä myös alennusmyynnit houkuttelevat kuluttajia: Iltalehden tutkimuksen vastaajista 53 % (printin lukijoista 61 %) ja Alma Talentin Vaikuttajayhteisön jäsenistä 43 % kertoi tekevänsä yleensä hankintoja kesän alennusmyynneistä. Erityisesti alennusmyyntien ostossuunnitelmat korostuivat naisten keskuudessa. Suosituimpina tuotekategorioina nousivat esiin vaatteet ja kengät, viihde-elektroniikka, kodin sisustustarvikkeet ja kesätuotteet kuten puutarhanhoitovälineet.

Myös mediaa seurataan loman aikana

Loman aikana seurataan myös ahkerasti mediaa: vain pari prosenttia vastaajista ilmoitti sulkevansa itsensä täysin pois maailman tapahtumista ja keskittyvänsä ainoastaan lomailuun. Mobiililaitteet sopivaksi välineeksi esimerkiksi uutisten seuraamiseen kesälomalla ilmoitti yli puolet molempien kyselyiden vastaajista.

Lähteet:
– Kesäkysely Iltalehden paneelissa vko 19/2018; RAM Panel N=520; IL:n digi + printtiyleisöt
– Kesäkysely Alma Talentin Vaikuttajayhteisössä  vko 19/2018; N=1024; AT:n digi+printtiyleisöt

 

 

 

 

 

  • Julkaistu: 25.5.2018, 09:00
  • Kategoria: Mainostajalle

Jaa artikkeli