Alma Media > Mainostajalle > Vauras kuluttaja poimii tyyli-ideoita talousmediasta

Vauras kuluttaja poimii tyyli-ideoita talousmediasta

Talousmedioissa julkaistaan uutisten ja taloutta taustoittavien sisältöjen ohella näkemyksellisiä juttuja muodista, vapaa-ajan tai kulinarismin ilmiöistä ja taiteesta. Niiden tehtävä on innoittaa uuteen ja tarjota pirskahdus tyyliä ja kauneutta kiireisen elämän keskelle. Alma Talentin lukijoissa on vauraita kuluttajia, jotka haluavat olla edelläkävijöitä myös vapaa-ajallaan. 

Kovien uutisten vastapainoksi Kauppalehti julkaisee juttuja myös lifestyle -aiheista. Viikolla lukijat imevät Kauppalehden jutuista tietoa vaurastumisen tueksi, uutisia siitä miten tehdään rahaa. Viikonloppuna purevat jutut siitä, kuinka sitä voi käyttää. 

Millaisista aiheista Kauppalehden menestyneet ja vauraat lukijat sitten ovat kiinnostuneita vapaa-ajallaan?

”Viineistä, autoista, matkailusta, luksusbrändeistä”, luettelee Kauppalehden toimittaja Jani Niipola. Lista kiinnostavista aiheista jatkuu, joten pöyhitään vähän tarkemmin.

”Mun oma mittari on se, mitä juttuja luetaan eniten. Esimerkiksi kellot, autot ja ravintolat kiinnostavat. Toinen mittari on saamani palaute. Sitä tulee etenkin miesten pukeutumiseen liittyvistä jutuista. Mulla on vahva usko, että tällaisia juttuja tarvitaan.”

Jani Niipola on Kauppalehden ja Option toimittaja, joka on jo vuosia seurannut lifestylen aiheita. Intohimo tyylin ja vaatteiden maailman seuraamiseen syttyi Italiassa, jossa Niipola asui viisi vuotta. Siellä muodista keskusteleminen on arkea. 

”Italiassa muoti on vähän kuin metsäteollisuus on ollut Suomessa. Tärkeä aihe, josta voi aina keskustella fiksusti myös bisnespöydissä. Italialaisille pukeutumistyyli on kuin Alvar Aallon huonekalut suomalaisille, omassa maassa tehty on ylpeyden aihe ja kotimaiseen designiin satsaaminen kertoo paitsi hyvästä mausta myös vauraudesta.”

Muodin lisäksi Niipola seuraa ruokaan ja matkailuun liittyviä aiheita. Uutena listalle on noussut taide.

”Se on vahvassa nosteessa Suomessa. Jutut taidenäyttelyistä kiinnostavat lukijoita, ja kulttuuriaiheet laajemminkin.”

Työelämän lomaan pitää pirskotella tyyliä

Vahva enemmistö Kauppalehden lukijoista on sitä mieltä, että laadukkaasta tuotteesta kannattaa maksaa enemmän. Kauppalehden lukijoilla se tuskin jää vain puheeksi, sillä vielä useammalla on yli sadan tonnin sijoitussalkku. Tuotteen brändin merkitys kasvaa kohisten. 

”Brändillä on yhä enemmän ja enemmän merkitystä. Ostaa ihminen sitten kivijalkakaupasta tai verkosta, kilpailu niin kovaa, että ainoa tapa erottautua on brändi”, Niipola toteaa. 

Vaurailla kuluttajilla on monta asiaa ohjaamassa ostopäätöstä. Brändin ja laadun lisäksi tärkeää voi olla arvomaailma. Suomalaisissa designissa on vaikkapa niitä, jotka tekevät tuotteensa kierrätysmateriaaleista ja yhdistävät designiin ekologisuuden. Toteen perustuva tarina kiertotaloudesta tuotteen takana erottaa brändin muista ja jää mieleen. 

Vapaa-ajan aiheita ei aina tarvitse lokeroida. Niipola puhuu elämän inspiroimisesta, jossa laatumerkit kertovat elämäntyylistä ja nautiskelusta, oli kyseessä sitten vaate tai auto. Vaikka talousmedian sisältöjä luetaan työelämässä menestymisen tueksi, välillä mausteeksi pitää saada innoitusta vapaa-aikaan. Journalistisen sisällön lisäksi tämä koskee kuluttajille suunnattuja mainoksia. 

”Ihmiset liikkuvat digitaalisessa maailmassa paljon, ja brändi voi omia tuotteitaan laajemman mielikuvan itselleen. Esimerkiksi kellomainos luksusruokaa käsittelevän jutun yhteydessä kertoo laajemmin elämästä nauttimisesta. Lukijat osaavat yhdistää asioita paremmin ja laajemmin kuin ennen”, Niipola sanoo. 

Entä miten ammattitoimittaja seuraa lifestyle -maailmaa, ja mistä juttujen aiheet kumpuavat?

”Luen paljon, pyrin inspiroitumaan itse ja välittämään innostuksen lukijoille. Uutisten ja työelämää käsittelevien juttujen vastapainoksi tarvitaan hyvää ja kaunista elämää inspiroivia juttuja.”

Lue Niipolan Option tyylikoulu -juttu bisnespukeutumisesta täältä:
www.kauppalehti.fi/uutiset/option-tyylikoulu-nain-pukeudut-bisnesseminaariin

vauras_kuluttaja_animoitu

  • Julkaistu: 14.5.2018, 14:00
  • Kategoria: Mainostajalle

Outi Eriksson, avainasiakaspäällikkö, Alma Talent

Seitsemän kohdan resepti –  näin tavoitat Suomen herkullisimman kohderyhmän 

Kulutustottumukset ovat jatkuvassa ja alati kiihtyvässä muutoksessa. Paikkansa jo vakiinnuttaneiden luksus- ja premiumbrändien kissanpäivät ovat ohi.

Brändit kilpailevat kiireisen ja vauraan kuluttajan huomiosta globaalisti. Kilpailussa pärjääminen vaatii mainostajalta uusia innovatiivisia tapoja olla läsnä kohderyhmänsä arjessa.

Pohditko sinä, kuinka brändisi tavoittaa tämän Suomen mielenkiintoisimman, herkullisimman ja varakkaimman kohderyhmän?

Tässä sinulle muutamia vinkkejä menestykselliseen markkinointiin tälle vaativalle kohderyhmälle:

1. Ole uskottava – näyttäydy vain oikeassa seurassa ja oikeassa mediassa.

2. Kerro tarina – edelläkävijät kertovat tarinaasi eteenpäin ja suosittelevat sinua.

3. Kerro, miksi olet parempi kuin muut – he ovat valmiita maksamaan tuotteestasi tai palvelustasi reippaasti enemmän, jos olet tutkitusti paras.

4. Haasta – ryhdy dialogiin kohderyhmäsi kanssa, he odottavat ja haluavat sitä.

5. Personoi – kuumin trendi luksusmarkkinassa!

6. Ole tavoitettavissa 24/7 – tai olet historiaa. He ovat jatkuvasti online ja niin pitää myös sinun brändisi olla.

7. Lumoa heidät – he ovat sinun brändilähettiläitäsi.

Jaa artikkeli