Alma Media > Tiedotteet > Pörssitiedote > Alma Media yhdistää Alma News & Life ja Alma Regions -liiketoimintasegmentit: Kari Kivelä uuden yksikön johtoon

Alma Media yhdistää Alma News & Life ja Alma Regions -liiketoimintasegmentit: Kari Kivelä uuden yksikön johtoon

Alma Media Oyj                     Pörssitiedote                                                      21.3.2018 klo 9.00

ALMA MEDIA YHDISTÄÄ ALMA NEWS & LIFE JA ALMA REGIONS -LIIKETOIMINTASEGMENTIT: KARI KIVELÄ UUDEN YKSIKÖN JOHTOON

Alma Media yhdistää uutis- ja lifestylepalveluja tuottavan Alma News & Life sekä alueelliseen ja paikalliseen medialiiketoimintaan keskittyneen Alma Regions -liiketoimintasegmentit 1.4.2018 alkaen. Yhdistymisen jälkeen Alma Medialla on kolme liiketoimintasegmenttiä: digitaalisten markkinapaikkojen ja rekrytointiliiketoiminnan Alma Markets, talousmedian ja ammattilaisille sekä yrityksille suunnattujen palveluiden tarjoaja Alma Talent ja kuluttajamedialiiketoimintaan keskittyvä uusi yksikkö.

Uuden liiketoimintayksikön vuoden 2017 pro forma liikevaihto oli 151 miljoonaa euroa ja pro forma oikaistu liikevoitto 16,6 miljoonaa euroa. Vuonna 2017 digitaalisen liiketoiminnan osuus segmentin liikevaihdosta oli 22 prosenttia. Uuden liiketoimintayksikön henkilöstömäärä on noin 600 vakituista kokopäiväistä henkilöä ja noin 770 osa-aikaista lehdenjakajaa.

Yhdistäminen yksinkertaistaa Alma Median segmenttirakennetta ja parantaa toiminnan ohjattavuutta. Yhdistyminen mahdollistaa myös tiiviimmän yhteistyön eri yksiköiden välillä vahvistaen Alman Median asemaa kuluttajamedian ja- palveluiden markkinalla Suomessa. Tavoitteena on konsernin strategian mukaisesti hyödyntää uusimpia teknologioita ja vahvaa osaamista digitaalisten tuotteiden ja palveluiden kehittämisessä kuluttajille ja samalla varmistaa mainostaja-asiakkaille parhaat palvelut moderniin mainonnan teknologiaan, dataan ja markkinoinnin automaatioon perustuen.

Liiketoimintojen yhdistämisen yhteydessä Alma Regionsin nykyinen liiketoimintajohtaja ja Alma Median konsernin johtoryhmän jäsen Kari Juutilainen lopettaa tehtävässään ja jää eläkkeelle. Uuden kokonaisuuden johdossa aloittaa Kari Kivelä 1.4.2018. Hän toimii tällä hetkellä Alma News & Life -segmentin johtajana ja Iltalehden kustantajana. Uudelleenorganisoitumisen yhteydessä Kari Kivelä luopuu Iltalehden vastaavan päätoimittajan tehtävästä. Iltalehden vt. päätoimittajana aloittaa uutispäätoimittaja Perttu Kauppinen.

”Nyt muodostettavalla uudella yksiköllä on merkittävä rooli suomalaisen mediakuluttajan arjessa niin valtakunnallisesti, alueellisesti kuin paikallisestikin. Yhdistämällä kaksi vahvaa liiketoimintayksikköä voimme strategiamme mukaisesti kiihdyttää digitalisaatiota sisällöissä, palveluissa ja mainonnassa. Kuluttajakäyttäytyminen muuttuu nopeasti, ja uuden yksikön vahvuuksilla voimme parantaa asiakasymmärrystä ja palvelukykyämme entisestään”, Alma Median toimitusjohtaja Kai Telanne sanoo.

Muutokseen liittyen Alma Mediassa käynnistetään integraatioprosessi liiketoimintayksiköiden yhdistämiseksi, jonka aikana tarkentuvat integraatioon liittyvät käytännön toimenpiteet ja selvitetään myös yhdistymisestä mahdollisesti syntyvät kustannussynergiat.

Alma Media raportoi uuden segmenttirakenteen mukaisesti vuoden 2018 toisesta vuosineljänneksestä alkaen ja julkaisee toukokuussa tarkemmat pro forma -luvut muodostuvasta uudesta liiketoimintayksiköstä.

ALMA MEDIA OYJ
Elina Kukkonen
Viestintäjohtaja

Jakelu: NASDAQ Helsinki, keskeiset tiedotusvälineet, www.almamedia.fi

Lisätietoja
Juha Nuutinen, talous- ja rahoitusjohtaja, puhelin 010 665 3873
Elina Kukkonen, brändi- ja viestintäjohtaja, puhelin 010 665 2333 

Alma Media lyhyesti

Alma Media on palveluliiketoimintaan ja journalistisiin sisältöihin keskittyvä mediakonserni. Yhtiön tunnetuimpia brändejä ovat Kauppalehti, Talouselämä, Affärsvärlden, Iltalehti, Aamulehti, Etuovi.com ja Monster. Alma Media rakentaa asiakkailleen kestävää kasvua digitaalisuuden mahdollisuuksia hyödyntäen tietopalveluilla, järjestelmä- ja asiantuntijapalveluilla sekä mainosratkaisuilla. Alma Median toiminta on laajentunut Suomesta Pohjoismaihin, Baltiaan ja Keski-Eurooppaan. Alma Mediassa työskentelee noin 2 250 ammattilaista (ilman jakajia), joista noin 30 % toimii Suomen ulkopuolella. Alma Median vuoden 2017 liikevaihto oli 367,3 miljoonaa euroa. Yhtiön osake noteerataan NASDAQ Helsingissä. Lue lisää: www.almamedia.fi.

  • Julkaistu: 21.3.2018, 09:00
  • Kategoria: Pörssitiedote

Jaa artikkeli