Alma Media > Tiedotteet > Lehdistötiedote > Alma Media ja Syöpäsäätiö yhteistyöhön

Alma Media ja Syöpäsäätiö yhteistyöhön

Alma Media Oyj                         Lehdistötiedote                         12.3.2018

ALMA MEDIA JA SYÖPÄSÄÄTIÖ YHTEISTYÖHÖN

Alma Media ja Syöpäsäätiö ovat solmineet yhteistyösopimuksen vuodelle 2018. Yhteistyö tähtää syöpätutkimuksen tukemisen lisääntymiseen, syöpäsairauksia ennaltaehkäisevän työn kehittämiseen sekä yleisesti tietoisuuden ja ymmärryksen kasvattamiseen sairaudesta. Syöpäsäätiö on suurin yksityinen kotimaisen syöpätutkimuksen rahoittaja Suomessa ja juhlistaa toimintansa 70-vuotista taivalta vuonna 2018. Juhlavuotensa kunniaksi Syöpäsäätiö avaa Suomen tärkein apuraha -keräyksen 12.3.2018.

Joka kolmas suomalainen sairastuu syöpään

Syöpä koskettaa tavalla tai toisella kaikkia suomalaisia. Vuosittain Suomessa todetaan yli 32 000 uutta syöpätapausta. Syöpäsäätiön rahoitus syöpätutkijoille on ollut merkittävässä roolissa julkisen tutkimusrahoituksen vähennyttyä. Valtion budjetissa terveydenhuoltoalan tutkimukseen kohdennetut määrärahat ovat pienentyneet vuosina 2002–2016 reaalisesti 75 prosenttia.

”Yhteistyömme tarkoitus on edistää terveyden ja hyvinvoinnin tulevaisuutta ja korostaa kansainvälisesti arvostettua, korkeatasoista suomalaista syöpätutkimusta. Samalla haluamme nostaa esiin syöpätutkimuksen julkisen rahoituksen kurjistumisen. Meillä pitäisi olla enemmän poliittista tahtoa ja uskoa siihen, että ihmiskunnan suuria kysymyksiä voidaan ratkaista huippuosaamisella,” sanoo Kari Kivelä, Iltalehden kustantaja ja vastaava päätoimittaja.

”Unelmamme on, että seuraavat sukupolvet saavat elää maassa, jossa kukaan ei enää kuole syöpään. Tämä on mahdollista vain syöpätutkimuksen avulla. Toivomme viestimme tavoittavan kaikki suomalaiset: syöpätutkijat tarvitsevat kipeästi lahjoitusvaroja – julkinen tutkimusrahoitus ei riitä”, kertoo Syöpäsäätiön viestintä- ja varainhankintajohtaja Helena Hulkko.

Alman mediat – muun muassa Iltalehti, Aamulehti, ja Mediuutiset – haluavat omien sisältöjensä kautta kasvattaa suomalaisen yleisön tietoisuutta ja ymmärrystä arvokkaasta syöpätutkimuksesta ja tuen merkityksestä.

”Asiantuntijasisältömme ja lukijoidemme henkilökohtaiset tarinat tuovat toivoa ja rohkaisua heille, joita syöpä koskettaa eniten,” sanoo Sanna Forsström, Alma Median Brand Manager.

Lisätietoja
Alma Media: Sanna Forsström, Brand Manager, puh. 358 10 665 2852, sanna.forsstrom@almamedia.fi
Syöpäsäätiö: Helena Hulkko, viestintäjohtaja, puh. 050 582 22 11, helena.hulkko@cancer.fi

Alma Media lyhyesti

Alma Media on palveluliiketoimintaan ja journalistisiin sisältöihin keskittyvä mediakonserni. Yhtiön tunnetuimpia brändejä ovat Kauppalehti, Talouselämä, Affärsvärlden, Iltalehti, Aamulehti, Etuovi.com ja Monster. Alma Media rakentaa asiakkailleen kestävää kasvua digitaalisuuden mahdollisuuksia hyödyntäen tietopalveluilla, järjestelmä- ja asiantuntijapalveluilla sekä mainosratkaisuilla. Alma Median toiminta on laajentunut Suomesta Pohjoismaihin, Baltiaan ja Keski-Eurooppaan. Alma Mediassa työskentelee noin 2 250 ammattilaista (ilman jakajia), joista noin 30 % toimii Suomen ulkopuolella. Alma Median vuoden 2017 liikevaihto oli 367,3 miljoonaa euroa. Yhtiön osake noteerataan NASDAQ Helsingissä. Lue lisää: www.almamedia.fi.

Syöpäsäätiö lyhyesti

Lahjoitusvaroin toimiva Syöpäsäätiö on merkittävin syöpätutkimuksen yksityinen rahoittaja Suomessa. Sen tavoitteena on syövän voittaminen. Säätiön saamat lahjoitukset välitetään nopeasti syöpätutkijoille vuosittaisten apurahojen muodossa; 2017 apurahoja jaettiin 6,5 miljoonaa euroa. Syöpäsäätiön aloittaessa toimintansa 70 vuotta sitten 1/3 syöpään sairastuneista selvisi, nykyään 2/3 selviää. Syöpäsäätiö on osa Syöpäjärjestöjä.

  • Julkaistu: 12.3.2018, 13:45
  • Kategoria: Lehdistötiedote

Jaa artikkeli