Alma Media > Tiedotteet > Pörssitiedote > Alma Media muuttaa tulosohjaustaan vuoden 2017 osalta – oikaistu liikevoitto paranee selvästi

Alma Media muuttaa tulosohjaustaan vuoden 2017 osalta – oikaistu liikevoitto paranee selvästi

Alma Media Oyj                                                   Pörssitiedote   13.7.2017 klo 15.00

ALMA MEDIA MUUTTAA TULOSOHJAUSTAAN VUODEN 2017 OSALTA – OIKAISTU LIIKEVOITTO PARANEE SELVÄSTI

Alma Media muuttaa vuoden 2017 tulevaisuuden näkymiä koskevaa ohjeistustaan. Aiemmasta ohjeistuksesta poiketen yhtiö ennakoi oikaistun liikevoiton kasvavan selvästi vuoden 2016 tasosta. Liikevaihdon ennakoidaan olevan edellisvuoden tasolla.

Aiemmassa ohjeistuksessa (julkaistu 28.4.2017) liikevaihdon arvioitiin olevan edellisvuoden tasolla ja oikaistun liikevoiton kasvavan vuodesta 2016.

Liikevoiton paranemisen taustalla on Alma Markets -liiketoimintasegmentin, erityisesti ulkomaan rekrytointiliiketoiminnan vahvana jatkunut myynti. Kotimaan liiketoiminnan kannattavuus on myös parantunut uudelleenjärjestelyiden ja tehostamistoimenpiteiden myötä.

Näkymät vuodelle 2017 / 13.7.2017

Suomen kansantalouden arvioidaan kasvavan 1-3 % vuonna 2017. Alma Medialle tärkeiden itäisen Keski-Euroopan maiden, kuten Tšekin ja Slovakian kansantalouksien arvioidaan kasvavan 2–4 %.  Kansantalouden kehitys vaikuttaa sekä kulutuskysyntään että mainonnan määrään. Mainonnan rakennemuutos jatkuu vuonna 2017; mainonta verkossa kasvaa, ja painetun median mainonta laskee.

Alma Media arvioi vuoden 2017 liikevaihdon pysyvän edellisvuoden tasolla ja oikaistun liikevoiton kasvavan selvästi vuoden 2016 tasosta. Vuoden 2016 liikevaihto oli 353,2 milj. euroa ja oikaistu liikevoitto 35,2 milj. euroa.

Vuoden 2017 tammi–kesäkuun osavuosikatsaus

Alma Media julkistaa vuoden 2017 tammi–kesäkuun osavuosikatsauksen 21.7.2017 noin klo 9.00.

ALMA MEDIA OYJ

Rauno Heinonen

viestintäjohtaja

Jakelu: NASDAQ Helsinki, keskeiset tiedotusvälineet, www.almamedia.fi

Lisätietoja:

Talous- ja rahoitusjohtaja Juha Nuutinen, puhelin 010 665 3873

Alma Media lyhyesti

Alma Media on palveluliiketoimintaan ja journalistisiin sisältöihin keskittyvä mediakonserni. Yhtiön tunnetuimpia brändejä ovat Kauppalehti, Talouselämä, Affärsvärlden, Iltalehti, Aamulehti, Etuovi.com ja Monster. Alma Media rakentaa asiakkailleen kestävää kasvua digitaalisuuden mahdollisuuksia hyödyntäen myös tietopalveluilla, järjestelmä- ja asiantuntijapalveluilla sekä mainosratkaisuilla. Alma Median toiminta on laajentunut Suomesta Pohjoismaihin, Baltiaan ja Keski-Eurooppaan. Alma Mediassa työskentelee noin 2 300 ammattilaista (ilman jakajia), joista noin 30 % toimii Suomen ulkopuolella. Alma Median vuoden 2016 liikevaihto oli 353,2 miljoonaa euroa. Yhtiön osake noteerataan NASDAQ Helsingissä. Lue lisää: www.almamedia.fi.

  • Julkaistu: 13.7.2017, 15:00
  • Kategoria: Pörssitiedote

Jaa artikkeli