Alma Media > Tiedotteet > Lehdistötiedote > Viidennes suomalaisnuorista kokenut kiusaamista internetissä

Viidennes suomalaisnuorista kokenut kiusaamista internetissä

Alma Media Oyj                         Lehdistötiedote                          10.7.2017 klo 8.00

VIIDENNES SUOMALAISNUORISTA KOKENUT KIUSAAMISTA INTERNETISSÄ

Lähes 21 prosenttia yläkouluikäisistä suomalaisista nuorista on kokenut kiusaamista internetissä. Tieto käy ilmi Alma Median ja Lasten ja nuorten säätiön tekemästä kyselytutkimuksesta, jossa nuoret kertoivat heidän internetin ja sosiaalisen median käytöstään. Kyselyyn vastasi maalis-toukokuussa 2017 yhteensä 1091 yläkoululaista eri puolilta Suomea.

-Melko korkea prosenttiluku kertoo siitä, että myös Suomessa nettikiusaamisesta on tullut yhä yleisempi ongelma nuorten elämässä sitä mukaa, kun internet ja sosiaalisen median palvelut ovat muuttuneet keskeisemmäksi ihmisten päivittäisen vuorovaikutuksen areenaksi, toteaa Lasten ja nuorten säätiön toiminnanjohtaja Tuula Colliander.

Sosiaalisen median palveluiden tärkeä rooli nykynuorten elämässä niin hyvässä kuin pahassa nousi Alma Median ja Lasten ja nuorten säätiön tekemässä kyselytutkimuksessa muutenkin selvästi esiin. Kyselyn mukaan yli 70 prosenttia tämän päivän yläkouluikäisistä nuorista on solminut uuden ystävyyssuhteen internetin välityksellä. Ylimääräistä mielipahaa monille nuorille aiheuttavat puolestaan sosiaalisen median palveluissa heistä luvatta julkaistut videot tai valokuvat. Kyselyyn vastanneista suomalaisista yläkoululaisista 42 prosenttia ilmoitti törmänneensä internetissä jonkun toisen heistä julkaisemiin kuviin tai videoihin, joita he itse eivät olisi halunneet julkaista.

Samanaikaisesti kuitenkin joka neljäs yläkouluikäinen julkaisee sosiaalisessa mediassa itsestään ottamia kuvia (=selfie) vähintään kerran viikossa tai useammin. Melko paljon tai hyvin paljon ulkonäköpaineita omien valokuvien julkaisu aiheuttaa 27 prosentille nuorista.

Alma Media ja Lasten ja nuorten säätiö järjestävät maanantaina 10.7.2017 Porin SuomiAreenalla paneelikeskustelun, jossa käsitellään kyselytutkimuksessa esiin nousseita teemoja. Suomen satavuotisjuhlan kunniaksi tapahtumassa julkaistaan lisäksi kymmenen kevään kyselytutkimukseen osallistuneilta nuorilta kerättyä ohjetta, joiden tavoitteena on parantaa kaikkien suomalaisten kanssakäymistä aikana, jolloin eri ryhmien välisen vastakkainasettelun ja vihapuheen koetaan voimistuneen.

Vihapuhe, valemedia ja vastakkainasettelu – nuorten ohjeet suomalaisille -tilaisuus järjestetään Porissa 10.7.2017 Puuvillan kauppakeskuksessa klo 13:30-14:45. Tapahtuman panelisteina esiintyvät kirjailija-yrittäjä Ronja Salmi, urheilija Makwan Amirkhani, muusikko Lucas sekä YleX:n radiojuontaja Alma Hätönen. Juontajana toimii näyttelijä ja Dreamsteri Christoffer Strandberg.   

Lisätietoja:

Lasten ja nuorten säätiön toiminnanjohtaja Tuula Colliander
Puh. 040 5753 626, tuula.colliander(at)nuori.fi

Nuorten ohjeet nuori.fi/10ohjetta

Lasten ja nuorten säätiö

Yhdelläkään yhteiskunnalla ei ole varaa menettää nuoriaan. Siksi Lasten ja nuorten säätiö auttaa elämän vaikeissa tilanteissa olevia nuoria luovilla ja toiminnallisilla menetelmillä. Näiden avulla nuoret voivat itse vahvistaa elämäntaitojaan ja löytää näin oman paikkansa yhteisössä. Säätiö toimii niin Suomessa kuin kehittyvissäkin maissa yhdessä paikallisten osaajien kanssa.

www.nuori.fi #nuori #elämäntaidot #nuorenääni

Alma Media

Alma Media on palveluliiketoimintaan ja journalistisiin sisältöihin keskittyvä mediakonserni. Yhtiön tunnetuimpia brändejä ovat Kauppalehti, Talouselämä, Affärsvärlden, Iltalehti, Aamulehti, Etuovi.com ja Monster. Alma Media rakentaa asiakkailleen kestävää kasvua digitaalisuuden mahdollisuuksia hyödyntäen myös tietopalveluilla, järjestelmä- ja asiantuntijapalveluilla sekä mainosratkaisuilla. Alma Median toiminta on laajentunut Suomesta Pohjoismaihin, Baltiaan ja Keski-Eurooppaan. Alma Mediassa työskentelee noin 2 300 ammattilaista (ilman jakajia), joista noin 30 % toimii Suomen ulkopuolella. Alma Median vuoden 2016 liikevaihto oli 353,2 miljoonaa euroa. Yhtiön osake noteerataan NASDAQ Helsingissä.

www.almamedia.fi #rohkeuskasvaa

  • Julkaistu: 10.7.2017, 08:00
  • Kategoria: Lehdistötiedote

Jaa artikkeli