Alma Media > Uutinen > Vuokraovi.com: Helsingin yksiöiden neliövuokrapyynnöt huipussaan numerossa 00580

Vuokraovi.com: Helsingin yksiöiden neliövuokrapyynnöt huipussaan numerossa 00580

Alma Mediaan kuuluvan Suomen kattavimman vuokra-asuntojen verkkopalvelu Vuokraovi.comin vuokrapyynnöistä kertyvän datan mukaan vuokrayksiössä asuminen Helsingin ydinkeskustassa tai Etu-Töölössä ei ole kalleinta, vaan korkeimmalle tasolle neliöhinnaltaan nousee postinumeroalue 00580, johon kuuluvat Hermanninranta ja Verkkosaari. Yksiöiden keskivuokrapyyntö alueella on yli 30 euroa neliöltä: muun muassa hyvä yhteys keskustaan Kalasataman metroasemalta, meren läheisyys ja uudet vuokra-asunnot houkuttavat asumaan alueella. Vastaavasti edullisimmilla alueilla Pihlajamäen, Savelan ja Viikin ympäristössä (postinumeroalueet 00710, 00720 ja 00790) yksiöiden keskivuokrapyyntö on noin 20 euroa.

Helsingissä yksiöiden vuokrat ovat Tilastokeskuksen mukaan viime aikoina nousseet merkittävästi eikä yli 30 euron vuokrataso neliöltä ole kaupungissa poikkeus. Kun tarkasteltiin vapaiden markkinoiden kalustamattomien vuokrayksiöiden ilmoituksia Helsingin alueella, yli puolella uusista vuokrailmoituksista neliövuokra oli yli 25 euroa.

Kaksioissa vuokrahintakärjessä postinumero 00540 ja kolmioissa 00150

Neliövuokran taso vaihtelee asunnon huoneluvun mukaan. Vuoden aikana (5/2016–4/ 2017) Vuokraovi.comissa julkaistujen vapaarahoitteisten vuokrattavien asuntojen ilmoituksista laskettuna keskimääräiset asuntojen vuokrat Helsingissä ovat yksiöissä 25,5 euroa, kaksioissa 19,9 euroa ja kolmioissa 17,50 euroa neliömetriä kohden.
Keskimäärin kalleimmat kaksiot löytyvät Helsingissä postinumeroalueelta 00540, johon kuuluu Kalasatama, osa Sörnäistä ja Sompasaari. Siellä kaksioiden keskimääräinen neliövuokrapyyntö on 25,4 euroa neliömetriä kohden. Helsingin edullisimmilla alueilla kaksioiden neliövuokrapyyntö on keskimäärin hieman yli 15 euroa. Halvin alue kaksion vuokraamiseen on Mellunkylä, jossa neliövuokran mediaani on 15,3 euroa eli puolet siellä tarjolla olleista vuokra-asunnoista on ollut vielä tätäkin halvempia.

Kolmioiden vuokrapyynnöt Helsingin kalleimmilla alueilla ovat keskimäärin yli 22 euroa neliömetriltä. Kalleimmat vuokrattavat kolmiot löytyvät Helsingistä Eiran ja Hernesaaren postinumeroalueelta 00150, missä kolmion vuokrapyynnön mediaani on 22,9 euroa neliömetriä kohden.

Kuten kaksioissa, myös kolmioissa halvimpien alueiden keskivuokra on noin 15 euroa neliömetriä kohden Pitäjänmäellä (00370), Kontulassa ja Kivikossa (00940).

Valtakunnallisesti Helsingin neliövuokrapyynnöt ovat omalla tasollaan. Suurimmissa kasvukeskuksissa, Tampereella, Turussa, Oulussa ja Jyväskylässä, kalleimpienkin kaupunginosien keskivuokrapyynnöt ovat neliöhinnaltaan korkeintaan samaa tasoa kuin Helsingin halvimpien alueiden vuokrapyynnöt.

Vertailu tehtiin ajanjaksolla 5/2016 – 4/ 2017 Vuokraovi.comissa julkaistujen vuokrattavien asuntojen ilmoituksista. Vertailun luotettavuuden vuoksi aluevertailussa mukaan otettiin vain ne postinumeroalueet, joissa on ollut vähintään 20 ilmoitusta. Monella alueella ilmoituksia oli useita kymmeniä tai joissakin jopa satoja, joten luvut edustavat hyvin tarjolla olleiden vuokra-asuntojen keskimääräistä vuokratasoa. Tarkemmat tiedot ja taulukko Helsingin eri alueiden neliövuokrapyynnöistä postinumeroittain löytyy Etuovi-blogista http://www.etuovi.com/koti/blogi/asuntojen-vuokrat-helsingissa-yksioiden-keskivuokrissa-huimat-erot/

Vuokraovi.com -palvelusta löytyy niin yksityisten kuin yritystenkin vuokrattavia asuntoja. Viikoittain palvelulla on keskimäärin 184 000 käyttäjää (Google Analytics viikot 1-21/2017). Vuokraovi.com on osa Alma Median Alma Markets –liiketoimintayksikköä, johon kuuluu useita asumiseen, rekrytointiin, autoihin ja matkailuun liittyviä verkkopalveluita kuten Etuovi.com, NettiKoti ja Kivi, Urakkamaailma.fi, Monster.fi, Autotalli.com,  Autosofta.fi ja Autojerry.fi ja Gofinland.fi.

Lisätiedot dataan liittyen:
Niina Matikainen, data-analyytikko, Alma Mediapartners gsm 0407522198
Etuovi blogi: http://www.etuovi.com/koti/teema/asumisen-tilastot

  • Julkaistu: 1.6.2017, 14:00
  • Kategoria: Uutinen
  • Teema: alma-ratkaisut

Jaa artikkeli

Lue seuraavaksi:

Liiketoiminta lentoon ison konsernin siipien suojassa

Startup-yrityksen into ja ketteryys yhdistettynä ison konsernin resursseihin ja verkostoihin.…

Alma ratkaisut

Kokonaisvaltaista palvelua mediatalolta

Alma ratkaisut

Myynti kasvuun tiedolla

Alma ratkaisut