Alma Media > Tiedotteet > Lehdistötiedote > Alma Median Pohjolan Sanomat muuttuu Lapin Kansaksi

Alma Median Pohjolan Sanomat muuttuu Lapin Kansaksi

Alma Media Oyj                              Lehdistötiedote                                 29.03.2017 klo 13.00

ALMA MEDIAN POHJOLAN SANOMAT MUUTTUU LAPIN KANSAKSI

Alma Media toteuttaa suunnitelmansa muuttaa Pohjolan Sanomat yhdeksi Lapissa ilmestyväksi Lapin Kansa –nimiseksi mediabrändiksi. Suunnitelman henkilöstövaikutuksia koskeneet yhteistoimintaneuvottelut päättyivät tänään. Suurin osa vähennystarpeesta onnistuttiin järjestämään eropakettien avulla.

”Lappiin syntyy muutoksen jälkeen yksi vahva ja myös Meri-Lapin asiaa ajava maakuntamedia. Vaikka päätös luopua vanhasta lehtinimikkeestä on henkisesti raskas, se on näkemyksemme mukaan ainoa tapa turvata 6-päiväisen varhaisjakelussa jaettavan sanomalehden julkaiseminen Meri-Lapin alueella”, sanoo Lapin Kansan ja Pohjolan Sanomien vastaava päätoimittaja Antti Kokkonen.

Yhtiön suunnitelman toteuttaminen merkitsee sitä, Kemin ja Rovaniemen yhteistoimituksen vahvuus pienenee kahdeksalla journalistilla. Työsuhteet päättyvät ilman irtisanomisia eropakettien ansioista. Muissa toiminnossa kuuden työntekijän vähennykset toteutetaan irtisanomisilla, toimenkuvamuutoksilla, siirtymisellä työskentelemään toiselle paikkakunnalle ja eropaketein.

Neuvottelujen piirissä oli 91 henkilöä, ja työnantajan alussa ilmoittama vähennystarve enintään 17 henkilötyövuotta.

Muutoksen jälkeen Lapin Kansan toisena painoksena ilmestyneestä Pohjolan Sanomat – nimikkeestä luovutaan. Samoin digitaalisissa mediapalveluissa siirrytään käyttämään vain Lapin Kansan brändiä. Muutos on tarkoitus toteuttaa huhtikuun puoliväliin mennessä. Yhtiön julkaisemiin kaupunkilehtiin Kemissä ja Rovaniemellä ei neuvottelujen lopputuloksella ole vaikutusta.

Alma Median Regions-liiketoimintayksikkö kustantaa Lapin Kansan ja Pohjolan Sanomien lisäksi kahta maakuntalehteä, Aamulehteä ja Satakunnan Kansaa. Lisäksi lehtiperheeseen kuuluu paikallis- ja kaupunkilehtiä eri puolilla Suomea. Lapissa lehtiperheeseen kuuluvat Rovaniemellä ilmestyvä Uusi Rovaniemi ja Kemi-Tornio –alueella ilmestyvä Lounais-Lappi. Myös paino- ja jakeluyhtiö Alma Manu Oy kuuluu Regions-yksikköön.

Lisätietoja:

Kari Juutilainen
Liiketoimintayksikön johtaja, Alma Regions

Puh. 050 435 4159

Antti Kokkonen
Päätoimittaja, Lapin Kansa ja Pohjolan Sanomat
Puh. 050 343 0379

Alma Media lyhyesti

Alma Media on palveluliiketoimintaan ja journalistisiin sisältöihin keskittyvä mediakonserni. Yhtiön tunnetuimpia brändejä ovat Kauppalehti, Talouselämä, Affärsvärlden, Iltalehti, Aamulehti, Etuovi.com ja Monster. Alma Media rakentaa asiakkailleen kestävää kasvua digitaalisuuden mahdollisuuksia hyödyntäen myös tietopalveluilla, järjestelmä- ja asiantuntijapalveluilla sekä mainosratkaisuilla. Alma Median toiminta on laajentunut Suomesta Pohjoismaihin, Baltiaan ja Keski-Eurooppaan. Alma Mediassa työskentelee noin 2 300 ammattilaista (ilman jakajia), joista noin 30 % toimii Suomen ulkopuolella. Alma Median vuoden 2016 liikevaihto oli 353,2 miljoonaa euroa. Yhtiön osake noteerataan NASDAQ Helsingissä. Lue lisää: www.almamedia.fi.

  • Julkaistu: 29.3.2017, 13:00
  • Kategoria: Lehdistötiedote, Tiedotteet

Jaa artikkeli