Alma Media > Uutinen > Videot tulevat nyt iholle

Videot tulevat nyt iholle

Forbes-lehti julisti hiljattain, että vuosi 2017 tulee olemaan videomarkkinoinnin vuosi. Videot kiinnostavat nyt markkinoijia, sisällöntuottajia ja yleisöjä enemmän kuin koskaan, samalla kun palvelut kuten Youtube, Snapchat, Instagram ja Facebook tuovat säännöllisesti tarjolle uusia video-ominaisuuksia.

Cisco Systems on arvioinut, että vuoteen 2019 mennessä IP-liikenteestä kaikkiaan 80% tulee olemaan videota. Asiantuntijoiden mukaan trendin avaintekijöitä ovat videoiden saatavuus, uudet käyttötarkoitukset, tehokkuus sekä videoiden kyky herättää voimakkaita tunteita.

“Liikkuva kuva on kiehtonut ihmisiä aina, jo sen keksimisestä lähtien. Mutta nyt se on aivan toisella tavalla arjessa läsnä. Mobiililaitteiden ansiosta videot ovat aina saatavilla, todella lähellä ja helposti kulutettavissa”, Mikko Silvennoinen Dagmar Storiesilta selittää.

“Toinen asia on se, että video ei ole enää vain julkista esittämistä, vaan se on myös kommunikaation muoto eli videoita lähetetään myös yksityisesti kavereille. Lisäksi siinä sekoittuu kiinnostavasti vaikuttajaviestintä ja kaveriviestintä: Esimerkiksi Snapchatissa voi seurata sekä omia kavereita että suosituimpia tubettajia”, Silvennoinen jatkaa.

Videobuumia vahvistaa se, että videoiden tuotantokustannukset ovat keventyneet ja kerronnan keinot monipuolistuneet. Laadukkaaseen videotuotantoon ei välttämättä enää tarvita raskasta kalustoa ja mittavaa budjettia.

“Nykyään hyväksytään henkilökohtaisemmat ja tietyllä tavalla rosoisemmat sisällöt. Se ei kuitenkaan tarkoita, että tingittäisiin laadusta, päinvastoin. Samalla kun tekijöiden taitotaso on noussut huimasti, on teknisesti mahdollista tehdä hyvää videosisältöä vaikka vain yhdellä kameralla”, toteaa Dagmar Storiesin sisältöstrategi Ilari Viippola.

Oppia tubettajilta

Millaista sitten on hyvä videosisältö ja millaiset videot koukuttavat yleisöjä?

“Hyvän videon tulee yllättää heti aluksi. Katsojat kuluttavat kyllä pitkiäkin videoita, mutta he haluavat tietää nopeasti, missä on pihvi ja mistä tässä on kysymys”, Viippola kertoo.

“Suosituimmat tubettajat osaavat tämänkin erittäin hyvin. He tekevät todella pitkiä videoita, mutta käyttävät introja ja otsikointia taitavasti. Video on myyty jo ennen kuin se on edes katsottu”, Silvennoinen täydentää.

Silvennoinen ja Viippola ovat yhtä mieltä siitä, että hyvä sisältö tuottaa katsojalleen arvoa tarjoamalla hyödyllistä tietoa ja vinkkejä, samalla kun se viihdyttää ja herättää tunteita.

“Monet brändit haluavat tänä päivänä olla medioita, mutta niillä on myös opittavaa medioilta. Tuotettujen sisältöjen pitää herättää tunteita ja brändien tulee kestää keskustelua, jota tunteiden herättäminen käynnistää. Jos ei tule yhtään vihaviestejä, niin silloin sisällöntuotannossa on epäonnistuttu”, Silvennoinen haastaa.

Hyvä sisältö vaatii heittäytymistä  

Yhdeksi tärkeäksi videomarkkinoinnin ulottuvuudeksi Silvennoinen ja Viippola nostavat yhteisöllisyyden. Vaikka sisältöjä voidaan nykyään kuluttaa missä ja milloin vain, haluavat ihmiset silti edelleen kokoontua yhteen sisältöjen äärelle. Tämä ilmenee esimerkiksi juhlina, joissa katsotaan yhdessä suoratoistopalvelujen, kuten Netflixin tai HBO:n uusia sarjajulkaisuja.

Myös brändit voivat olla mukana luomassa yhteisöjä ja kokoamassa ihmisiä yhteen hyvien sisältöjen avulla. Silvennoisen ja Viippolan mukaan se kuitenkin vaatii avoimuutta ja uskallusta seisoa tärkeiksi katsomiensa asioiden takana.

“Ihmiset brändien takana kiinnostavat. Nyt halutaan tietää, miten brändien tekijät näkevät maailman ja mitä mieltä he ovat esimerkiksi ihmisyydestä tai yhteisöllisyydestä. Se vaatii heittäytymistä sekä sitä, että ihmiset ovat läsnä ja uskaltavat sanoa, mitä mieltä ovat”, Silvennoinen toteaa.


Mikko Silvennoinen ja Ilari Viippola Dagmar Storiesilta puhuivat videomarkkinoinnin trendeistä Alma Talk -aamiaistilaisuudessa tiistaina 7.3.2017.

  • Julkaistu: 16.3.2017, 00:00
  • Kategoria: Uutinen
  • Teema: digitaalisuus

Jaa artikkeli

Lue seuraavaksi:

Kolme neljästä fyysisen kaupan asiakkaasta tulee kauppaan valmiiksi tiedolla ja inspiraatiolla varustettuna

Alle 25-vuotiaista enää vain 9 % tekee ostoksia ainoastaan kivijalkakaupassa,…

Trendit

Painetut liitteet, kuvastot ja esitteet digitaalisessa formaatissa? Alma tarjoaa monipuoliset ja kustannustehokkaat ratkaisut mainostajalle

Mainostajat ovat siirtyneet osittain digiin myös perinteisten painettujen mainospostien osalta.…

Digitaalisuus

Sujuvampia palveluita ja laadukkaampaa dataa

Digitaalisten sisältöjen ja palvelujen käyttäjien yhteinen kirjautuminen antaa käyttäjälle paremman…

Digitaalisuus