Alma Media > Tiedotteet > Pörssitiedote > Talentumin vähemmistöosakkeita koskeva lunastusmenettely päättynyt

Talentumin vähemmistöosakkeita koskeva lunastusmenettely päättynyt

Alma Media Oyj                Pörssitiedote                 31.8.2016 klo 9.30

TALENTUMIN VÄHEMMISTÖOSAKKEITA KOSKEVA LUNASTUSMENETTELY PÄÄTTYNYT

Keskuskauppakamarin lunastuslautakunnan nimeämä välimiesoikeus antoi 7.6.2016 päätöksen Talentum Oyj:n vähemmistöosakkeenomistajien osakkeita koskevassa lunastusmenettelyssä. Päätöksen mukaan Talentumin osakkeen lunastushinta oli 1,42 euroa osakkeelta, joka vastasi Alma Median Talentumin osakkeita koskevassa vapaaehtoisessa julkisessa ostotarjouksessa tarjoamaa hintaa. Koska välimiesoikeuden päätöksestä ei ole määräpäivään mennessä valitettu, on se tullut nyt lainvoimaiseksi, ja päätöksen mukainen lunastushinta jäi lopulliseksi.

Alma Media on maksanut lunastushinnan korkoineen Talentumin vähemmistöosakkaille 8.7.2016 mennessä. Lunastushinnalle on maksettu korkoa 10.12.2015 lukien. Korko on lakimääräinen viitekorko, joka on ollut 30.6.2016 saakka 0,5 % ja 1.7.2016 lähtien 0,0 %.

Alma Media toteutti syyskuussa 2015 julkistamansa ostotarjouksen ja sai välimiesoikeuden päätöksellä omistusoikeuden välimiesmenettelyn kohteena oleviin Talentumin osakkeisiin osakeyhtiölain 18 luvun 6 §:n mukaisesti. Talentumin osakkeet on poistettu Nasdaq Helsinki Oy:n pörssilistalta 21.4.2016 ja, lukuun ottamatta Talentumin itse omistamia osakkeita, Alma Media tytäryhtiöineen on merkitty ainoina osakkeenomistajina Talentum Oyj:n osakasluetteloon 28.4.2016.

ALMA MEDIA OYJ
HALLITUS

Lisätietoja:

Lakiasiainjohtaja Mikko Korttila, puh. 010 665 2201

Jakelu: Nasdaq Helsinki, keskeiset tiedotusvälineet, www.almamedia.fi

Alma Media lyhyesti

Alma Media on palveluliiketoimintaan ja journalistisiin sisältöihin keskittyvä mediakonserni. Yhtiön tunnetuimpia brändejä ovat Kauppalehti, Talouselämä, Affärsvärlden, Iltalehti, Aamulehti, Etuovi.com ja Monster. Alma Media rakentaa asiakkailleen kestävää kasvua digitaalisuuden mahdollisuuksia hyödyntäen myös tietopalveluilla, järjestelmä- ja asiantuntijapalveluilla sekä mainosratkaisuilla. Alma Median toiminta on laajentunut Suomesta Pohjoismaihin, Baltiaan ja Keski-Eurooppaan. Alma Mediassa työskentelee noin 2 500 ammattilaista (ilman jakajia), joista noin 30 % toimii Suomen ulkopuolella. Alma Median vuoden 2015 liikevaihto oli 291,5 miljoonaa euroa. Yhtiön osake noteerataan NASDAQ Helsingissä. Lue lisää: www.almamedia.fi.

  • Julkaistu: 31.8.2016, 09:30
  • Kategoria: Pörssitiedote, Tiedotteet

Jaa artikkeli