Alma Media > Tiedotteet > Lehdistötiedote > Affärsvärldenin päätoimittaja vaihtuu

Affärsvärldenin päätoimittaja vaihtuu

Alma Media Oyj                         Lehdistötiedote                       7.6.2016 klo 10.15 

AFFÄRSVÄRLDENIN PÄÄTOIMITTAJA VAIHTUU

Alma Talentin Ruotsissa toimivan talouslehti Affärsvärldenin vastaava päätoimittaja Jon Åsberg jättää tehtävänsä ja siirtyy pois yhtiön palveluksesta. Affärsvärldenin vt. päätoimittajana toimii toistaiseksi toimituspäällikkö Erik Wahlin. Muutokset astuvat voimaan 8.6.

-Talentumin Ruotsin toiminnoissa on käynnissä isoja organisaatiomuutoksia. Åsbergille ei löytynyt sopivaa uutta roolia, ja olemme yhteisesti sopineet hänen lähdöstään. Haluan kiittää Jonia hänen erinomaisesta työstään, näiden vuosien aikana on tapahtunut paljon. Lehti on kannattava, sen näkymät positiiviset, ja se on hyvissä asemissa jatkossakin vastaamaan media-alan haasteisiin, sanoo Peter Edhäll, Talentum Swedenin varatoimitusjohtaja.

– Olen ollut Affärsvärldenin päätoimittaja viimeiset 10 vuotta ja tämä on ollut erittäin mielenkiintoista aikaa. Tietysti on haikeaa luopua, mutta samalla olen erittäin ylpeä kannattavuuden palauttamisesta, perustamastamme osakerahastosta ja saamistamme monista palkinnoista ja tunnustuksista kuluneiden vuosien aikana, Jon Åsberg sanoo.

Affärsvärlden on yksi Ruotsin johtavista talousjulkaisuista. Lehti aloitti toimintansa vuonna 1901 ja sillä on Orvesto Näringsliv 2015:n mukaan 45 000 lukijaa joka viikko. Verkkojulkaisulla on noin 150 000 kävijää viikoittain. Vuodenvaihteessa aloitettu osakerahasto Affärsvärldenfonden on saanut Morningstarin rahastovertailussa ruotsalaisista rahastoista tämän vuoden aikana toukokuun loppuun mennessä parhaita arvioita.

Lisätietoja:
Juha-Petri Loimovuori, +358 500 511036, toimitusjohtaja, Alma Talent Oy
Peter Edhäll +46 70772 5142, varatoimitusjohtaja Talentum Sweden

Alma Media lyhyesti

Alma Media on palveluliiketoimintaan ja journalistisiin sisältöihin keskittyvä mediakonserni. Yhtiön tunnetuimpia brändejä ovat Kauppalehti, Talouselämä, Affärsvärlden, Iltalehti, Aamulehti, Etuovi.com ja Monster. Alma Media rakentaa asiakkailleen kestävää kasvua digitaalisuuden mahdollisuuksia hyödyntäen myös tietopalveluilla, järjestelmä- ja asiantuntijapalveluilla sekä mainosratkaisuilla. Alma Median toiminta on laajentunut Suomesta Pohjoismaihin, Baltiaan ja Keski-Eurooppaan. Alma Mediassa työskentelee noin 2 500 ammattilaista (ilman jakajia), joista noin 30 % toimii Suomen ulkopuolella. Alma Median vuoden 2015 liikevaihto oli 291,5 miljoonaa euroa. Yhtiön osake noteerataan NASDAQ Helsingissä. Lue lisää: www.almamedia.fi.

  • Julkaistu: 7.6.2016, 10:15
  • Kategoria: Lehdistötiedote, Tiedotteet

Jaa artikkeli