Alma Media > Tiedotteet > Lehdistötiedote > Ikuisuus.fi on Alma Median sanomalehtien yhteinen kuolinilmoitus- ja muistosivupalvelu verkossa

Ikuisuus.fi on Alma Median sanomalehtien yhteinen kuolinilmoitus- ja muistosivupalvelu verkossa

Alma Media                                                Lehdistötiedote                        27.5.2016

UUSI TAPA MUISTELLA VAINAJAA: IKUISUUS.FI ON ALMA MEDIAN SANOMALEHTIEN YHTEINEN KUOLINILMOITUS- JA MUISTOSIVUPALVELU VERKOSSA

Alma Median palvelu, Ikuisuus.fi, tuo perinteisen sanomalehdessä julkaistun kuolinilmoituksen rinnalle digitaalisen ilmoituksen ja mahdollistaa myös erillisen muistosivuston luomisen vainajalle verkossa. Alman maakuntalehdissä Aamulehdessä, Satakunnan Kansassa, Lapin Kansassa ja Pohjolan Sanomissa sekä 16:ssa paikallislehdessä julkaistut kuolinilmoitukset siirtyvät digitaaliseen Ikuisuus.fi -palveluun automaattisesti. Alma Median sanomalehdissä julkaistaan vuosittain noin 6 000 kuolinilmoitusta.

Erikseen luotavalle muistosivulle voi tallentaa kuvia ja tekstiä – muistoja ja osanottoja. Palvelun käyttäjät voivat jakaa kuvia, piirustuksia, runoja, muistokirjoituksia, adressien tekstejä, linkkejä ja muita yhteisiä materiaaleja edesmenneestä, muistojuhlasta tai suvun yhteisistä vaiheista. Muistosivulle rakentuu kuva vainajan eri elämänvaiheista ja elämän koko kaaresta, niin työstä kuin vapaa-ajasta. Digitaalisuus mahdollistaa kuolinilmoituksen jakamisen henkilöille, joita lehdessä julkaistu ilmoitus ei tavoittaisi. Muistosivu voi olla julkinen tai yksityinen. 

– Sanomalehdissä on jaettu lukijoiden surut ja ilot hyvin pitkän aikaa. Palvelun suunnittelussa on lähdetty lehtien yli 100-vuotiaasta kuolinilmoitusperinteestä ja suomalaisesta muistamisen kulttuurista. Tavoitteena on ollut luoda arvokas, mutta moderni tapa muistella vainajaa ja välittää osanottoja. Ikuisuus.fi on kehitetty kuulemalla suomalaisia – ja palvelua ja sen ominaisuuksia kehitetään edelleen käyttäjien tarpeiden mukaan, Ikuisuus.fi:n tuotepäällikkö Hanna Kivimaa sanoo.

– Tavoitteenamme on tuoda lehtien eri osastot ja sisällöt sopivalla toiminnallisella tavalla digitaaliseen muotoon ja palvella asiakkaita eri kanavissa mahdollisimman luontevalla tavalla, Kivimaa jatkaa.

Ikuisuus-palvelusta voi myös lukea käytännön ohjeita muun muassa hautajaisten järjestämiseen liittyen.

Tutustu palveluun Ikuisuus.fi

Lisätietietoja:
Tuotepäällikkö, Hanna Kivimaa, hanna.kivimaa@almamedia.fi, puh. 0106653536

Alma Media lyhyesti

Alma Media on palveluliiketoimintaan ja journalistisiin sisältöihin keskittyvä mediakonserni. Yhtiön tunnetuimpia brändejä ovat Kauppalehti, Talouselämä, Affärsvärlden, Iltalehti, Aamulehti, Etuovi.com ja Monster. Alma Media rakentaa asiakkailleen kestävää kasvua digitaalisuuden mahdollisuuksia hyödyntäen myös tietopalveluilla, järjestelmä- ja asiantuntijapalveluilla sekä mainosratkaisuilla. Alma Median toiminta on laajentunut Suomesta Pohjoismaihin, Baltiaan ja Keski-Eurooppaan. Alma Mediassa työskentelee noin 2 500 ammattilaista (ilman jakajia), joista noin 30 % toimii Suomen ulkopuolella. Alma Median vuoden 2015 liikevaihto oli 291,5 miljoonaa euroa. Yhtiön osake noteerataan NASDAQ Helsingissä. Lue lisää: www.almamedia.fi.

  • Julkaistu: 27.5.2016, 12:00
  • Kategoria: Lehdistötiedote, Tiedotteet

Jaa artikkeli