Alma Media > Uutinen > Satakunnan seitsemän lehteä yhdistivät voimansa

Satakunnan seitsemän lehteä yhdistivät voimansa

Satakunnan_lehdet

Alma Median Satakunnan lehdissä luotiin tiiviiseen yhteistyöhön tähtäävä Satakunta-malli. Yhteistyössä ovat mukana maakuntalehti Satakunnan Kansa, paikallislehdet Kankaanpään Seutu, Merikarvia-lehti, Luoteisväylä, Sydän-Satakunta ja Jokilaakso sekä ilmaisjakelulehti Porilaine.

– Jokaista Satakunnan lehteä tehdään edelleen omana, lukijoilleen läheisenä, tuotteenaan. Yhteistyö ei saa rapauttaa lehtien omaleimaisuutta, ja yhteistyön tulee aidosti hyödyttää kaikkia osapuolia, linjaa Satakunnan Kansan päätoimittaja Tomi Lähdeniemi

SK taittaa ja päivystää verkossa

Toimituksissa yhteistyö näkyy siinä, että Satakunnan Kansan taittavat toimittajat vastaavat Kankaanpään Seudun, Merikarvia-lehden, Luoteisväylän ja Porilaine-lehden taitosta. Myöhemmin myös Sydän-Satakunnan ja Jokilaakson taitto on tarkoitus siirtää Poriin.

– Taittoa on tehty uudella kuviolla reilun kuukauden ajan. Taiton siirtyminen antaa meille enemmän aikaa keskittyä paikalliseen uutistyöhön, kertoo Kankaanpään Seudun, Luoteisväylän ja Merikarvia-lehden päätoimittaja Armi Niemelä.

– On hienoa, että voimme tehdä tälläkin tavalla yhteistyötä, sillä saamme näkemystä omaan tekemiseen ja vuorovaikutus toimitusten kesken on rikkaus, Niemelä jatkaa. 
SK:n verkkotoimitus päivittää iltaisin ja viikonloppuisin kunkin paikallislehden aluetta koskevat uutiset lehtien verkkosivuille.

Paikallislehdistä alueellista sisältöä

SK lainaa paikallislehdille tarvittaessa kuvaajaa ja graafikkoa. Tietysti myös SK:n toimittajien jutut ovat paikallislehtien käytössä.

Vastavuoroisesti Satakunnan paikallislehdet tuottavat SK:lle sovitun rytmin mukaisesti uutis- ja verkkojuttuja, pääkirjoituksia sekä Enemmän-osan juttuja.

Yhteistyö hyödyttää myös nopeissa uutistilanteissa. Esimerkiksi Niinisalon vastaanottokeskuspalon yhteydessä Satakunnan Kansan verkkoon saatiin heti Kankaanpään Seudun toimittajan juttu, kuvia ja video. Myöhemmin SK:sta lähti paikalle kuvaaja ja toimittaja, joilta saatiin materiaalia molempien lehtien printtiin.

Lue lisää: 

Katso kaikki Alma Median tuotteet ja palvelut
Alma Median paikalllislehdet
Satakunnan Kansa

  • Julkaistu: 23.2.2016, 14:15
  • Kategoria: Uutinen

Jaa artikkeli