Alma Media > Uutinen > Alma Media huomioi koululaisia Sanomalehtiviikolla 1.

Alma Media huomioi koululaisia Sanomalehtiviikolla 1.

lehdet01_s638x0_q80_noupscale
Sanomalehtiviikko on jokavuotinen teemaviikko, jota vietetään tänä vuonna 1.–5. helmikuuta. Viikolla pureudutaan median luotettavuuteen ja lähdekritiikkiin teemalla ”Onko tämä totta?”.

Alma Media osallistuu Sanomalehtiviikkoon muun muassa toimittamalla sanomalehtiä kouluihin ja järjestämällä koululaisluentoja.

Sanomalehtiviikolla Aamulehdessä julkaistaan tavallista enemmän lapsia ja nuoria kiinnostavia juttuja. Lisäksi Aamulehden näköislehti on koulujen käytössä sanomalehtiviikolla maksutta ja ilman kirjautumista osoitteessa www.aamulehti.fi/kirjaudu.

Sanomalehtien Liitto on tehnyt tukimateriaalia kouluille ja sanomalehdille

Sanomalehtien Liiton oppimateriaali ”Onko tämä totta?” antaa työkaluja lähdekritiikkiin ja median luotettavuuden punnintaan. Se on suunnattu yläkouluikäisille ja toisen asteen opiskelijoille. Materiaalissa tarkastellaan muun muassa mielipiteen ja faktan eron kaventumista, feikkiuutisia, netin keskustelukulttuuria, mainonnan ja journalismin rajaa sekä totuutta kuvassa. Materiaali avaa sitä, miten journalismi eroaa kaikesta muusta sisällöstä.

Sanomalehtien Liiton journalismin oppaassa pohditaan teemaviikon kysymyksiä:

1. Mistä tiedän, mikä on totta?
2. Feikki uutisena
3. Onko kuva totta?
4. Infosodan uhri on totuus
5. Älämölöstä aitoon keskusteluun

Sanomalehtiviikolla on pitkä historia. Teemaviikkoja järjestettiin yksittäi  stapauksina jo 1970-luvulla. Vuonna 1988 järjestettiin ensimmäisen kerran sanomalehtipäivä, ja se muutettiin helmikuussa pidettäväksi Sanomalehtiviikoksi vuonna 1995.

Lisätietoa:
Aamulehden Sanomalehtiviikko
Sanomalehtien Liiton Onko tämä totta? –oppimateriaalit

  • Julkaistu: 1.2.2016, 13:30
  • Kategoria: Uutinen

Jaa artikkeli