Alma Media > Tiedotteet > Pörssitiedote > Alma Media muuttaa tulosohjausta vuoden 2015 osalta

Alma Media muuttaa tulosohjausta vuoden 2015 osalta

Alma Media Oyj                          Pörssitiedote  18.1.2016 klo. 11.15

ALMA MEDIA MUUTTAA TULOSOHJAUSTA VUODEN 2015 OSALTA – LIIKEVOITTO ILMAN KERTAERIÄ PARANEE, OSAKEKOHTAINEN TULOS LASKEE KERTAERISTÄ JOHTUEN

Alma Media muuttaa vuotta 2015 koskevaa ohjeistustaan. Liikevaihdon arvioidaan pysyvän vuoden 2014 tasolla. Yhtiö arvioi liikevoiton ilman kertaluonteisia eriä kasvavan vuoden 2014 tasoon verrattuna. Aiemmassa ohjeistuksessa 23.10.2015 liikevaihdon ennakoitiin laskevan ja liikevoiton ilman kertaeriä ennakoitiin pysyvän samalla tasolla tai laskevan.

Yhtiön liikevaihto pysyy samalla tasolla marraskuun lopussa hankitun Talentumin liiketoiminnan johdosta. Ilman Talentumin liiketoimintaa liikevaihto laskisi vuoden 2014 tasosta vuoden aikana toteutettujen divestointien sekä kotimaan painetun median liiketoiminnan laskusta johtuen. 

Ulkomaan rekrytointiliiketoiminnan hyvänä jatkunut myynti, kotimaan digimainonnan vahva kasvu loppuvuonna 2015 sekä kotimaan painetun median liiketoiminnan kustannussopeutukset kasvattavat vuoden 2015 liikevoiton ilman kertaluonteisia eriä yli edellisvuoden. Talentumin vaikutus vuoden 2015 Alma Median liikevoittoon ilman kertaluonteisia eriä on vähäinen.

Alma Median vuoden 2015 tulosta arvioitaessa on lisäksi huomioitava merkittävät kertaluonteiset kustannukset, yhteensä 5,7 miljoonaa euroa. Nämä syntyvät kotimaan toiminnan kustannussopeutuksista erityisesti Aluemediassa, arvonalennustestauksen yhteydessä kirjatuista arvonalennuksista sekä Talentumin yrityshankinnan yhteydessä muodostuneista merkittävistä yritysjärjestelykustannuksista, jotka kirjataan tulosvaikutteisesti vuoden viimeiselle neljännekselle. Kertaluonteiset kustannukset painavat Alma Median liikevoiton ja osakekohtaisen tuloksen alle vuoden 2014 tason.

Näkymät vuodelle 2015 /18.1.2016

Alma Media arvioi vuoden 2015 liikevaihdon pysyvän vuoden 2014 tasolla. Alma Median liikevaihto oli 295,4 milj. euroa vuonna 2014. Yhtiön liikevoiton ilman kertaluonteisia eriä arvioidaan kasvavan vuoden 2014 tasoon verrattuna. Alma Median liikevoitto ilman kertaluonteisia eriä oli 21,4 milj. euroa vuonna 2014.

Vuoden 2016 osalta Alma Media antaa tulosohjauksen tilinpäätöstiedotteen yhteydessä 12.2.2016.

ALMA MEDIA OYJ
Rauno Heinonen
viestintäjohtaja

Jakelu: NASDAQ Helsinki, keskeiset tiedotusvälineet, www.almamedia.fi

Lisätietoja:
Talous- ja rahoitusjohtaja Juha Nuutinen, puhelin 010 665 3873

Alma Media lyhyesti

Alma Media on digitaalisiin palveluihin ja julkaisutoimintaan keskittyvä mediakonserni. Yhtiön tuotteet tarjoavat uutissisältöjen lisäksi hyötytietoa elämäntyylin, työuran sekä liiketoiminnan kehittämiseen. Alma Median palvelutarjonta on laajentunut Suomesta Pohjoismaihin, Baltiaan ja Keski-Eurooppaan. Vuonna 2014 yhtiössä työskenteli keskimäärin 1 830 ammattilaista (ilman jakajia), joista noin neljännes toimi Suomen ulkopuolella. Alma Median vuoden 2014 liikevaihto oli noin 295 miljoonaa euroa. Yhtiön osake noteerataan NASDAQ OMX Helsingissä. Lue lisää: www.almamedia.fi.

  • Julkaistu: 18.1.2016, 11:15
  • Kategoria: Pörssitiedote, Tiedotteet

Jaa artikkeli