Alma Media > Tiedotteet > Pörssitiedote > Alma Median ja Talentumin yhdistyminen etenee, Talentumin toimitusjohtaja vaihtuu

Alma Median ja Talentumin yhdistyminen etenee, Talentumin toimitusjohtaja vaihtuu

Alma Media Oyj                     Pörssitiedote                                15.1.2016 klo 14.00

ALMA MEDIAN JA TALENTUMIN YHDISTYMINEN ETENEE, TALENTUMIN TOIMITUSJOHTAJA VAIHTUU

Alma Median ja Talentumin yhdistymissuunnitelman mukaisesti Talentumin liiketoiminnot ja Alma Median Talousmedia ja yrityspalvelut-yksikön liiketoiminnot tullaan yhdistämään yhdeksi uudeksi liiketoimintayksiköksi vuoden 2016 aikana. Tähän liittyen on tehty seuraavat päätökset:

Toimitusjohtaja Aarne Aktan lopettaa tehtävänsä Talentum Oyj:n toimitusjohtajana vuoden 2015 tilinpäätöksen julkistamisen jälkeen 12.2.2016. Aktan jatkaa edelleen Talentumin palveluksessa kesäkuun 2016 loppuun asti toimien Talentumin Ruotsin tytäryhtiön toimitusjohtajana.

”Kiitän Aarne Aktania tehokkaasta ja tuloksellisesta työstä Talentumin toimitusjohtajana sekä erinomaisesta yhteistyöstä. Aarne on johtotiiminsä kanssa kääntänyt Talentumin Suomen liiketoiminnan tuloksen selvään kasvuun vaikeasta kotimaan markkinatilanteesta huolimatta. Olen hyvin iloinen myös siitä, että hän jatkaa Talentumin Ruotsin toimitusjohtajana kesäkuun loppuun ja varmistaa Suomen liiketoimintaa vastaavan tuloskäänteen käynnistymisen”, sanoo Talentum Oyj:n hallituksen puheenjohtaja ja Alma Media Oyj:n toimitusjohtaja Kai Telanne.

”Talentum on ollut minulle todella hieno ja palkitseva projekti, joka saadaan päätökseen tänä keväänä. Olen ylpeä aikaansaannoksistamme neljän viime vuoden aikana. Alma Median ja Talentumin yhdistyminen on kova juttu, ja Almassakin olisi ollut mielenkiintoisia tehtäviä tarjolla. Kerron jatkostani kevään aikana”, sanoo Aarne Aktan. ”Työni jatkuu edelleen tulevan kevään ajan Ruotsin lehtiliiketoiminnassa, jossa tarkoitus on parantaa kannattavuutta.”

Talentum Oyj:n toimitusjohtajana toimii 13.2.2016 alkaen Juha-Petri Loimovuori, joka on myös Kauppalehti Oy:n toimitusjohtaja. Yhdistyvän liiketoimintayksikön toiminnoista tulevat johtoryhmänä vastaamaan seuraavat henkilöt: Arno Ahosniemi (toimitukset), Tuomas Hämäläinen (sisältömyynti), Tiina Järvilehto (mediamyynti), Otto Mattsson (Kauppalehti Tietopalvelut), Tapio Teppo (Talentum Events) ja Pia Ruusukivi (digikehitys). Johtoryhmää täydennetään myöhemmin. Johtoryhmä aloittaa työnsä 13.2.2016.

Osana yhdistymistä yhtiöt ovat sopineet eräistä Talentum Media Oy:n ja Talentum Oyj:n toimintoja koskevista liikkeenluovutuksista. Talentum Media Oy:n toiminnoista toimitukset, mediamyynti ja levikkimyynti siirretään liikkeenluovutuksella Kauppalehti Oy:lle. Samoin Talentum Oyj:n toiminnoista asiakaspalvelu ja markkinointi siirretään liikkeenluovutuksella Kauppalehti Oy:lle.

Liikkeenluovutukset tapahtuvat 1.2.2016. Talentum jatkaa liikkeenluovutusten jälkeen nykyistä liiketoimintaansa ja nykyisten medioidensa julkaisemista hankkien vastaavat toiminnot Kauppalehti Oy:ltä ostopalveluna erillisen palvelusopimuksen perusteella nykyisellä kustannusrakenteella.

Liikkeenluovutusten yhteydessä noin 170 Talentumin työntekijää siirtyy Kauppalehti Oy:n palvelukseen vanhoina työntekijöinä 1.2.2016 alkaen.

Tehtävillä liikkeenluovutuksilla ei ole merkittävää vaikutusta Alma Median tai Talentumin tulokseen tai taseasemaan.

ALMA MEDIA OYJ
Rauno Heinonen
viestintäjohtaja

Lisätiedot:
Kai Telanne, toimitusjohtaja, Alma Media Oyj, puh. 010 665 3500
Juha-Petri Loimovuori, johtaja, Talousmedia ja yrityspalvelut, Alma Media, puh. 010 665 2360

Jakelu: Nasdaq Helsinki, keskeiset tiedotusvälineet, www.almamedia.fi

Alma Media lyhyesti
Alma Media on digitaalisiin palveluihin ja julkaisutoimintaan keskittyvä mediakonserni. Yhtiön tuotteet tarjoavat uutissisältöjen lisäksi hyötytietoa elämäntyylin, työuran sekä liiketoiminnan kehittämiseen. Alma Median palvelutarjonta on laajentunut Suomesta Pohjoismaihin, Baltiaan ja Keski-Eurooppaan. Vuonna 2014 yhtiössä työskenteli keskimäärin 1 830 ammattilaista (ilman jakajia), joista noin neljännes toimi Suomen ulkopuolella. Alma Median vuoden 2014 liikevaihto oli noin 295 miljoonaa euroa. Yhtiön osake noteerataan Nasdaq Helsinkingissä. Lue lisää: www.almamedia.fi.

  • Julkaistu: 15.1.2016, 14:00
  • Kategoria: Pörssitiedote, Tiedotteet

Jaa artikkeli