Alma Media > Tiedotteet > Pörssitiedote > Alma Media Oyj:n arvonalennustestauksen lopputulos

Alma Media Oyj:n arvonalennustestauksen lopputulos

Alma Media Oyj                         Pörssitiedote              18.12.2015 klo 14.30

ALMA MEDIA OYJ:N ARVONALENNUSTESTAUKSEN LOPPUTULOS

Alma Media on saanut päätökseen säännönmukaiset vuotuiset arvonalentumistestaukset konsernissa. Testausten tuloksena yhtiö kirjaa konsernitilinpäätökseen yhteensä 1,6 miljoonan euron arvonalennuksen vuoden 2015 neljännelle neljännekselle. Liikearvoon ja aineettomiin hyödykkeisiin tehtävä arvoalennus kohdistuu Lapin lehtiliiketoimintaan sekä digitaalisiin kuluttajapalveluihin kotimaassa.

Arvonalentumiskirjaus raportoidaan Alma Median neljännen neljänneksen tuloksessa kertaluonteisena eränä. Alma Media julkistaa neljännen neljänneksen ja tilivuoden 2015 taloudellisen katsauksen 12.2.2016. Yhtiö pitää ennallaan osavuosikatsauksessa 23.10.2015 antamansa arvion, jonka mukaan vuoden 2015 liikevaihdon arvioidaan laskevan ja liikevoiton ilman kertaluonteisia eriä pysyvän samalla tasolla tai laskevan vuoden 2014 tasosta.

Alma Media kirjaa samassa yhteydessä Alma Media Oyj -emoyhtiön erillistilinpäätökseen 84,3 miljoonan euron arvonalennuksen tytäryhtiöosakkeiden kirjanpitoarvoon. Tilinpäätöksessä 31.12.2014 Alma Media Oyj -emoyhtiön oma pääoma oli 349,9 miljoonaa euroa ja jakokelpoiset voittovarat 179,9 miljoonaa euroa. Tämä merkitsee, että Alma Medialla on jakokelpoisia voittovaroja tilinpäätöksessä 2015 myös emoyhtiöön kirjattavan arvonalennuksen jälkeen.

ALMA MEDIA OYJ

Rauno Heinonen

Viestintäjohtaja

Lisätietoja:

Juha Nuutinen, talousjohtaja, Alma Media Oyj, puh. 050 438 0984

Alma Media lyhyesti

Alma Media on digitaalisiin palveluihin ja julkaisutoimintaan keskittyvä mediakonserni. Yhtiön tuotteet tarjoavat uutissisältöjen lisäksi hyötytietoa elämäntyylin, työuran sekä liiketoiminnan kehittämiseen. Alma Median palvelutarjonta on laajentunut Suomesta Pohjoismaihin, Baltiaan ja Keski-Eurooppaan. Vuonna 2014 yhtiössä työskenteli keskimäärin 1 830 ammattilaista (ilman jakajia), joista noin neljännes toimi Suomen ulkopuolella. Alma Median vuoden 2014 liikevaihto oli noin 295 miljoonaa euroa. Yhtiön osake noteerataan NASDAQ OMX Helsingissä. Lue lisää: www.almamedia.fi.

  • Julkaistu: 18.12.2015, 14:30
  • Kategoria: Pörssitiedote, Tiedotteet

Jaa artikkeli