Alma Media > Uutinen > Iltalehti aloitti Periscope-livelähetykset uutisoinnissaan – Ensi-ilta itsenäisyyspäivän juhlista

Iltalehti aloitti Periscope-livelähetykset uutisoinnissaan – Ensi-ilta itsenäisyyspäivän juhlista

Iltalehti kokeili ensimmäisen kerran Periscope-livelähetyksiä itsenäisyyspäivänä 6.12. Periscope-lähetykset tarjosivat kurkistuksia muun muassa Linnan juhlien kulissien taakse. Lähetyksien kohderyhmänä olivat erityisesti nuoret.

”Itsenäisyyspäivän ilta voi olla monelle nuorelle melko tylsä, jos Linnan juhlat televisiossa eivät kiinnosta. Periscopen avulla pystyimme tuomaan nuoria kiinnostavat asiat, kuten mielenosoitukset, Linnan juhlien jatkot ja henkilöhaastattelut suoraan heidän älylaitteisiinsa”, kertoo Iltalehden markkinointijohtaja Minna Mäkinen.

Livelähetyksiä tehtiin itsenäisyyspäivänä yhteensä yhdeksän. Lähetykset osoittautuivat suosituksi, sillä ne keräsivät lähes 31 000 tykkäystä ja illan aikana Iltalehden Periscope-tili sai lähes 1300 seuraajaa. Nyt seuraajia on jo yli 3000.

Periscope-uutisointi saa Iltalehdessä jatkoa

Periscope-palvelua käytetään pääosin mobiililaitteella, mutta lähetykset ovat katseltavissa myös tietokoneen selaimessa. Periscopella on maailmanlaajuisesti yli 10 miljoonaa käyttäjää. Kuluttajien mediankäyttö monikanavaistuu yhä voimakkaammin ja mobiilit ratkaisut ovat nousemassa desktopin ja perinteisen television rinnalle.

”Haluamme olla tässäkin asiassa ajan hermolla. Nuoret ovat meille tärkeä kohderyhmä, ja jos heidät tavoittaa Periscope-palvelun kautta, niin siellä meidänkin täytyy ilman muuta olla. Ensimmäinen Periscope-kokeilumme itsenäisyyspäivänä oli onnistunut ja jatkamme varmasti palvelun käyttöä myös tulevaisuudessa. Periscopen avulla voimme tarjota seuraajillemme pääsyn erilaisten mielenkiintoisten uutistilanteiden kulissien taakse”, jatkaa Mäkinen.  

Iltalehden Periscope-tili löytyy osoitteesta: https://www.periscope.tv/iltalehti_fi

  • Julkaistu: 17.12.2015, 00:00
  • Kategoria: Uutinen

Jaa artikkeli