Alma Media > Tiedotteet > Pörssitiedote > Alma Aluemedian yt-neuvottelut päättyneet. Alma Median Q4-tulokseen 2015 kirjataan arviolta 2,2 milj. euron kertaluonteinen kulu

Alma Aluemedian yt-neuvottelut päättyneet. Alma Median Q4-tulokseen 2015 kirjataan arviolta 2,2 milj. euron kertaluonteinen kulu

Alma Media Oyj                            Pörssitiedote                               10.11.2015 klo 14.00

ALMA ALUEMEDIAN YT-NEUVOTTELUT PÄÄTTYNEET. ALMA MEDIAN Q4-TULOKSEEN 2015 KIRJATAAN ARVIOLTA 2,2 MILJ. EURON KERTALUONTEINEN KULU

Alma Media Oyj:n alue- ja paikallislehtiyksikkö Alma Aluemedian syyskuussa käynnistämät ja yhteensä 500 henkilöä koskeneet yhteistoimintalain mukaiset neuvottelut ovat päättyneet. Neuvottelujen tuloksena yksikkö vähentää henkilöstöään yhteensä enintään 70:llä henkilötyövuodella. Näistä irtisanottavia työsuhteita on yhteensä 19 ja noin 50 henkilötyövuoden vähennys toteutuu siirtymisenä pois Alma Aluemedian palveluksesta eläköitymisen tai muiden järjestelyjen kautta.

Järjestelyjen seurauksena Alma Media kirjaa vuoden 2015 neljännen kvartaalin tulokseen arviolta 2,2 miljoonan euron kertaluonteisen kulun.

Vähennyksistä 29 henkilötyövuotta kohdistuu Aamulehden, Satakunnan Kansan ja paikallislehtien toimituksiin. Maakuntalehdissä toimituksellinen työ organisoidaan uudelleen, ja neljän paikallislehden ilmestymistiheys muuttuu. Loput vähennyksistä kohdistuvat lehtien muihin toimintoihin.

Neuvottelujen alkaessa syyskuussa henkilöstön vähentämistarpeen arvioitiin olevan enimmillään 85 henkilötyövuotta. Yt-neuvottelut koskivat Aluemedian kustannusliiketoiminnan koko henkilöstöä lukuun ottamatta Lapin lehtiä. Aluemediaan kuuluva paino- ja jakeluyhtiö Alma Manu Oy ei kuulunut neuvottelujen piiriin.

Alma Aluemedia kustantaa Aamulehteä, Satakunnan Kansaa, Lapin Kansaa/Pohjolan Sanomia sekä paikallis- ja kaupunkilehtiä eri puolilla Suomea. Myös paino- ja jakeluyhtiö Alma Manu Oy kuuluu Aluemediaan.

Lisätietoja:
Kari Juutilainen, johtaja, Alma Aluemedia, puh. 050 435 4159.

Alma Media lyhyesti

Alma Media on digitaalisiin palveluihin ja julkaisutoimintaan keskittyvä mediakonserni. Yhtiön tuotteet tarjoavat uutissisältöjen lisäksi hyötytietoa elämäntyylin, työuran sekä liiketoiminnan kehittämiseen. Alma Median palvelutarjonta on laajentunut Suomesta Pohjoismaihin, Baltiaan ja Keski-Eurooppaan. Vuonna 2014 yhtiössä työskenteli keskimäärin 1 830 ammattilaista (ilman jakajia), joista noin neljännes toimi Suomen ulkopuolella. Alma Median vuoden 2014 liikevaihto oli noin 295 miljoonaa euroa. Yhtiön osake noteerataan NASDAQ OMX Helsingissä. Lue lisää: www.almamedia.fi.

  • Julkaistu: 10.11.2015, 14:00
  • Kategoria: Pörssitiedote, Tiedotteet

Jaa artikkeli