Alma Media > Uutinen > Kuinka tarjota parempia kesätyökokemuksia

Kuinka tarjota parempia kesätyökokemuksia

Alma Media ja siihen kuuluva Monster ovat jo viidettä vuotta mukana tukemassa ja toteuttamassa yhtenä pääyhteistyökumppaneista TATin ja T-Median hallinnoimaa Vastuullinen kesäduuni -hanketta.  Kampanja haastaa työnantajat tarjoamaan nuorille enemmän ja laadukkaampia kesätyöpaikkoja. Mukana olevat työnantajat ovat sitoutuneet tarjoamaan kesätyöntekijälle hyvän hakijakokemuksen, mielekkään työn, kattavan perehdytyksen ja ohjaamisen, oikeudenmukaisen ja tasapuolisen työympäristön, kohtuullisen palkan sekä kirjallisen työsopimuksen ja työtodistuksen pyytämättä.

Vastuullinen kesäduuni -kampanjan toimijat ovat julkistaneet konkreettisen oppaan ja toimintaohjeet kuinka työnantaja voi tarjota nuorille parempia kesätyökokemuksia. Oppaassa esitellään vastuullisen kesätyön -periaatteet ja hyödyllisiä käytännön työkaluja kesätyön kehittämiseksi. Työantajat saavat erilaisia neuvoja muun muassa työantajakuvan rakentamisesta ja sen merkityksestä, oman yrityksen ja työtapojen esittelemisestä, viestinnästä, rekrytointiprosessista, koko organisaation sitoutumisesta kesätyöprosessiin, perehdyttämisestä, mielekkään työn tarjoamisen tärkeydestä, kannustuksen ja palautteen antamisesta, tasapuolisesta kohtelusta, kohtuullisesta palkkauksesta ja työsopimuksen selkeydestä. Opas on tarkoitettu työnantajayritysten johdolle sekä kesätyöntekijöiden esimiehille, perehdyttäjille, tutoreille ja kollegoille.

Almassa satoja kesätyöläisiä

Alma Media työllistää vuosittain satoja kesätyöntekijöitä erilaisten työtehtävien parissa eri paikkakunnilla. Esimerkiksi Kauppalehti-ryhmässä ja Iltalehdessä Helsingissä ja Aamulehdellä Tampereella on lähes sata kesätyöntekijää töissä toimituksissa. Lisäksi maakunnissa noin 220 pääsee kerryttämään arvokasta työkokemusta myös jakajan tehtävissä Alma Manun leivissä. Kesätyöntekijöitä on Almassa myös erilaisissa taloushallinnon- ja asiakaspalvelun tehtävissä. 
 
Lue lisää Vastuullinen kesäduuni-hankkeesta ja julkaistuista toiminta-ohjeista työnantajille

  • Julkaistu: 24.7.2015, 13:00
  • Kategoria: Uutinen

Jaa artikkeli