Alma Media > Tiedotteet > Pörssitiedote > Alma Media muuttaa tulosohjaustaan

Alma Media muuttaa tulosohjaustaan

Alma Media Oyj                    Pörssitiedote       17.6.2015 klo 13.00

ALMA MEDIA MUUTTAA TULOSOHJAUSTAAN

Alma Media muuttaa ensimmäistä vuosipuoliskoa koskevaa tulevaisuuden näkymiä koskevaa ohjeistustaan. Aiemmasta ohjeistuksesta poiketen yhtiö ennakoi liikevoiton ilman kertaluonteisia eriä olevan joko samalla tasolla tai kasvavan vuoden 2014 ensimmäisen vuosipuoliskon tasosta. Liikevaihdon ennakoidaan laskevan vuoden 2014 ensimmäisen vuosipuoliskon tasosta.

Aiemmassa ohjeistuksessa 30.4.2015 sekä liikevaihdon että liikevoiton ilman kertaeriä ennakoitiin laskevan.

Liikevoiton paranemisen taustalla on sekä ulkomaan rekrytointiliiketoiminnan hyvänä jatkunut myynti että kotimaan liiketoiminnan kustannussopeutukset. Alma Media arvioi markkinaolosuhteiden pysyvän edelleen hankalana kotimaassa. Yhtiön liikevaihdon ennakoidun laskun taustalla on keväällä 2015 toteutetut divestoinnit sekä kotimaan painetun liiketoiminnan lasku. 

Näkymät vuodelle 2015 /17.6.2015

Alhainen korkotaso, heikentynyt euro ja laskenut öljyn hinta parantavat kasvun edellytyksiä pitkällä aikavälillä, mutta vuoden 2015 osalta talouskasvun arvioidaan Euroopassa ja erityisesti Suomessa jäävän edelleen heikoksi. Heikko talouden kokonaiskasvu vaikuttaa mainonnan määrään, jonka Alma Media arvioi pysyvän ennallaan tai kasvavan vain vähän Suomessa vuonna 2015.

Alma Media arvioi vuoden 2015 ensimmäisen vuosipuoliskon liikevaihdon laskevan vuoden 2014 ensimmäisen vuosipuoliskon tasosta. Liikevoiton ilman kertaluonteisia eriä yhtiö arvioi olevan joko samalla tasolla tai kasvavan. Vuoden 2014 ensimmäisen vuosipuoliskon liikevaihto oli 148,4 milj. euroa ja liikevoitto ilman kertaluonteisia eriä 8,8 milj. euroa.

ALMA MEDIA OYJ
Rauno Heinonen
viestintäjohtaja

Jakelu: NASDAQ OMX Helsinki, keskeiset tiedotusvälineet, www.almamedia.fi

Lisätietoja:
Talous- ja rahoitusjohtaja Juha Nuutinen, puhelin 010 665 3873 

Alma Media lyhyesti

Alma Media on digitaalisiin palveluihin ja julkaisutoimintaan keskittyvä mediakonserni. Yhtiön tuotteet tarjoavat uutissisältöjen lisäksi hyötytietoa elämäntyylin, työuran sekä liiketoiminnan kehittämiseen. Alma Median palvelutarjonta on laajentunut Suomesta Pohjoismaihin, Baltiaan ja Keski-Eurooppaan. Vuonna 2014 yhtiössä työskenteli keskimäärin 1 830 ammattilaista (ilman jakajia), joista noin neljännes toimi Suomen ulkopuolella. Alma Median vuoden 2014 liikevaihto oli noin 295 miljoonaa euroa. Yhtiön osake noteerataan NASDAQ OMX Helsingissä. Lue lisää: www.almamedia.fi.

  • Julkaistu: 17.6.2015, 13:00
  • Kategoria: Pörssitiedote, Tiedotteet

Jaa artikkeli