Alma Media > Tiedotteet > Lehdistötiedote > Alma Median Lapin lehtien tuotantomalliin liittyvät yt-neuvottelut päätökseen

Alma Median Lapin lehtien tuotantomalliin liittyvät yt-neuvottelut päätökseen

Alma Media Oyj        Lehdistötiedote            11.5.2015 klo 14.30

ALMA MEDIAN LAPIN LEHTIEN TUOTANTOMALLIIN LIITTYVÄT YT-NEUVOTTELUT PÄÄTÖKSEEN

Alma Median pohjoisten lehtien tuotantomallin uudistukseen liittyvät yt-neuvottelut henkilöstövaikutuksista on saatu tänään päätökseen. Kustantajan päätöksen mukaan Lapin Kansan, Pohjolan Sanomien, Uusi Rovaniemi-lehden ja Lounais-Lapin toimitukset, mainosmyynnin organisaatiot, ilmoitusvalmistus ja asiakaspalvelutoiminnot yhdistetään. Muutosten henkilöstövaikutus on yhteensä enintään 22 henkilötyövuotta.

Lapissa julkaistaan kesäkuun alusta yhden organisaation tuottamaa Lapin Kansaa ja Pohjolan Sanomia, jotka päivittyvät verkossa viikon jokaisena päivänä sekä ilmestyvät painettuna kuusi kertaa viikossa. Näiden lisäksi julkaistaan painettuna kaksi kertaa viikossa jaettavat kaupunkilehdet Uusi Rovaniemi ja Lounais-Lappi. Yhdistettävän lehden päätoimipaikka on Rovaniemellä. Kemissä toimii jatkossa vahva aluetoimitus.

Toimintojen yhdistämisen seurauksena syntyy yksi Lapin äänenkannattaja, joka on lukijamäärällä mitattuna Suomen seitsemänneksi suurin maakuntalehti. Se jaetaan Lapin Kansan tilaajille Lapin Kansana ja Kemi-Tornio-alueella osittain erisisältöisenä painoksena Pohjolan Sanomina. Viikonvaihdeosio jaetaan lauantain lehden yhteydessä. Sunnuntaisin julkaistaan verkossa muun muassa näköislehti pitkine viikonvaihdejuttuineen ja tuoreine uutisineen.

Muutoksen yhteydessä lehtien verkko- ja mobiilipalvelut uudistetaan. Verkossa molemmat aluelehdet jatkavat omilla brändeillään, mutta tekevät tiivistä yhteistyötä. Verkkosisällöt ovat pääosin vain tilaajien luettavissa.  

Tuotantomallin muutosten seurauksena lehtien eri toiminnoissa työskentelevä henkilöstö vähenee enintään 22 henkilötyövuotta. Vähennykset koskevat kaikkia henkilöstöryhmiä. Irtisanottavia on enintään 14, koska osa vähenemisestä tapahtuu eläkeratkaisuilla ja sopimusteitse. Toimitusten osuus työmäärän pienenemisestä on 14 henkilötyövuotta. Työnantajan alkuperäinen suunnitelma henkilöstön vähennystarpeesta oli 30 henkilötyövuotta.

Kustantajan ratkaisu vaikuttaa myös jakeluliiketoimintaan. Alma Manu Oy:n Lapin jakelua koskevat yt-neuvottelut päättyivät myös tänään. Jakelussa siirrytään 6-päiväiseen jakeluun maanantaista lauantaihin, mistä johtuva henkilöstövähennys on enintään 15 henkilötyövuotta työnantajan alkuperäisen suunnitelman mukaisesti.

Lisätietoja:

Kari Juutilainen, johtaja, Alma Aluemedia, puh. 050 435 4159

Taru Ojala, logistiikkajohtaja, Alma Manu Oy, puh. 040 509 2772

Alma Media lyhyesti

Alma Media on digitaalisiin palveluihin ja julkaisutoimintaan keskittyvä mediakonserni. Yhtiön tuotteet tarjoavat uutissisältöjen lisäksi hyötytietoa elämäntyylin, työuran sekä liiketoiminnan kehittämiseen. Alma Median palvelutarjonta on laajentunut Suomesta Pohjoismaihin, Baltiaan ja Keski-Eurooppaan. Vuonna 2014 yhtiössä työskenteli keskimäärin 1 830 ammattilaista (ilman jakajia), joista noin neljännes toimi Suomen ulkopuolella. Alma Median vuoden 2014 liikevaihto oli noin 295 miljoonaa euroa. Yhtiön osake noteerataan NASDAQ OMX Helsingissä. Lue lisää: www.almamedia.fi.

  • Julkaistu: 11.5.2015, 14:30
  • Kategoria: Lehdistötiedote, Tiedotteet

Jaa artikkeli